... Дядо Коледа през комина

OFFNews 21 декември 2011 в 23:37 2884 0

Дядо Коледа, снимка:БГНЕС
Дядо Коледа, снимка:БГНЕС

100 лева е цената, на която държат преобличащите се като Дядо Коледа актьори, за да забавляват хлапета на детско парти, установи проверка на OFFNews сред офертите в интернет.

Не е задължително обаче да бъде наеман "белобрадият старец" за цяла вечер. Срещу 50 лева  той ще се занимава с децата на едно или две семейства от София за 45 минути. За празненство в детска градина или училище цената е 70 лева, а специално за коледно парти, където се очаква, че децата ще са повече от тези в една паралелка, цената е 100 лева.

Задължително е да се звънне поне ден преди желаната поява на Добрия старец, както и да бъдат доставени подаръците и да се уточни сценарий. В повечето случаи човекът, който се превъплъщава в Дядо Коледа, е доста по-млад, но добре маскиран зад брада, шапка и кожух.

Един от по-необичайните Дядо-коледовци е Георги Георгиев. Той се представя за добрия старец вече 7 години. През останалото време работи като монтажист, катерач-алпинист, също така е и „пещерняк“, както самият той се представя. Той е уникален, защото предлага интересна услуга - влизане през прозореца. Когато се появи по този начин, у децата не остава съмнение, че той е истинският Дядо Коледа. Гого изпълнява най-различни сценарии. „Наемът“ му е между 40 и 150 лева, зависи от желанието на клиента. Любимият му сценарий е, когато отиде при детето, първо да прочете писмото му, след това да го подтикне да каже стихотворение, приказка или да изпее песен и да си поговори с него.

„Диалогът с детето е много важен за мен“, казва Гого пред OFFNews. Той се прави на Дядо Коледа, най-вече защото обича деца и се чувства добре от факта, че може да ги зарадва.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови