"Патриот" ООД

Юрий Йорданов 23 март 2015 в 20:44 4604 5

Юрий Йорданов
Юрий Йорданов

Днес медиите разказаха за чутовния подвиг на Комисията за защита на конкуренцията, успяла да реши казус (история) с давност една година за злоупотреба с образа на тенисиста Григор Димитров - реклама в Интернет, подвеждаща българите. които били злоупотребени - да дъвчат "Белвита" пред образа на Димитров.

Възмездието се оказа глоба в размер 236 431 лв. за бисквитите "Белвита" и „Монделийз България Холдинг“ АД, които произвеждат и разпространяват бисквитите на българския пазар.

В такива моменти се сещам, вероятно и вие, за стотиците, хиляди случай на явна злоупотреба с националните ни символи и образи, за които сякаш няма спор кои са, чии са. И именно, като безспорни, принадлежащи на всички, те са и беззащитни. Няма комисия, няма орган, няма институция, освен тази на вътрешния морал, които да могат да се самосезират, да накажат и да спре тази безкрайна, подвеждаща, злоупотребяваща оргия с чистия, наивен патриотизъм.

Вероятно помните под какъв реквизит днешните патриоти, членове на коалицията в частта "+2", подписаха коалиционното си споразумение с "войводите". Помните, вероятно сте чували неведнъж, днес патриотите, с живо тегло 100+ килограма, облечени по всички канони на безкризисната мода да се зоват един друг "войводо": Паразитирайки над емоциите и липсата на чувствителност и памет у ошашавените, уплашени и търсещи спасение в нещо отминало и важно, превърнали патриотизма в ООД или АД.

Няма предизборна, а в последно време и междуизборна, кампания, в която всеки пожелал да бъде крадец на гласове, да не подсили ефектите над мислите на драгите избиратели с по някоя и друга "патриотична закачка".

Върхът, апотеозът на менте-патриотизма бе лицето (някога от Баня), днес от Брюксел, който понечи и окачи на знамето си и Тангра. По-дълбоко блато сякаш няма.

Никой, по никакъв начин не отбележи чрез публична, обществена реакция за ежедневната кражба на Българската история от всички менте патриоти, които превърнаха патриотизма (най-същностната, съкровената част на един народ) в едно предприятие с име "Патриот" ООД.

Днес това предприятие, приватизирано без бонови книжки, без РМД-е, без касова приватизация е в ръцете на патриоти, които до преди четвърт век са били с пагони. Днес "войводите"-капиталисти пощипват от факти от историята ни, в които я няма Русия, защото тя им е скъпа - буквално и преносно.

Днес тук патриотите са Българи, яростни анти-глобалисти, вдъхновени пан-славяни и певци на руски частушки в мислите си (и не само). Яростни привърженици на промените, които са нужни само тям.

Просто нови акционери в "Патриот" ООД не са им нужни. България им е приказна, буквално една оживяла приказка, която никой от тях не иска да свършва, дори България да се свърши, дори самозатрие скоропостижно.

А инак - правдата победи! Бисквитата "Белвита" е наказана!

А как, кой и къде да бъде сезиран за ползването на образите на Левски, Ботев или Раковски за целите на национал-патриотизма?

Кой следи веенето на Българското знаме по трапези, сбирки на хората-менте-патриоти?

"Белвита" ще си плати, след нужните обжалвания, нещичко. Употребените национални образи - да чакат събуждането на упоменатия морал.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството