Краят на “полета” на илюзиите

Юрий Йорданов Последна промяна на 18 юли 2014 в 10:26 9483 16

Снимка Noresharski.com

Както винаги в живота, най-голямата цена за чуждото безумие я плащат невинните. Това просто съждение е известно откакто свят светува, но човешката природа не го научава лесно. Напротив.

Ефектите от атентата със самолета на Малайзия ще имат дълготрайни резултати и последствия върху Русия и бъдещето на тази страна. Светът също не е същият!

И тъй като Трета световна война няма да има, икономическите резултати от новите санкции срещу Русия ще ускорят края на мъките на Украйна и скоро ще видим смъртта на “Новорусия”.

Краят на илюзията, че в XXI век може да прекрояваш следвоенните карти идва по-бързо от очакваното.

По-задълбочените анализи, които светът ще прави в идващите дни и седмици, ще предизвикат бързите реакции на чакащия “прозренията” на Путин Запад. Поредната порция гузност ще се прояви в твърдост на санкциите и в действия, които бяха избягвани до сега.

За съжаление – цената винаги се е плащала и ще се плаща от народите на Украйна и на Русия. Пожелалата да напусне концентрационния лагер Украйна и народът й ще получат подкрепата, която досега не получаваха в истинския и заслужен размер.

Народът на Русия ще започне да осъзнава цената на официалните 86% подкрепа за Путин. Балонът скоро ще се пукне.

Едва ли някой си мисли, че Путин е дал заповед самолетът да бъде свален. Когато злото бъде оставено без контрол, то се самовъзпроизвежда и убива през инстинктите на слугите му. Но оставените без подкрепа и надежда терористи са пожелали: или да си отмъстят, или да се престараят във верността си към заповедта, която са били получили. Ефектът е само един.

През смъртта на невинните пътници терористите изгониха и последните мисли у по-умерено настроените, които смятат, че изходът е в по-меките санкции. Само си представете – преди ден станалата на 60 години Меркел притискаше новоизбрания украински президент Порошенко за преговори през видеовръзка. Преговорите, логично, се провалиха.

Може би сега ЕС и “умерените” в Съюза ще прозрат гузно защо само Полша и прибалтийските републики бяха “най-яростни” в съпротивата си срещу Русия и защо Западът свенливо търсеше мира.

Може би днес и цялата ни местна кохорта от политици с предложения за “меки санкции” ще се умълчи. “Южен поток” няма да има. И не е нужно да сме много умни, за да го предвидим.

Нима има още какво да се случи на света и Украйна, за да стане ясно – комунизмът е бил винаги зло, както и да бъде опакован. Добър бизнес със злото няма и не е имало.

Бог да прости невинните хора, които платиха и плащат сега за илюзиите на световните лидери. Няма пари, които да обяснят на когото и да е станалото и това, което ще се случи утре. Мирът и животът струват повече от цената, която искаха да платят лидерите досега.

Цената на мира днес бе предоговорена! През смъртта на невинните. Както винаги. Дано урокът е научен от всички.

Алчността убива.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2014 в 13:48

Абсолютно точен и ясен анализ!"...комунизмът е бил винаги зло, както и да бъде опакован. Добър бизнес със злото няма и не е имало?! Червените тролове да млъкнат най-после!

20.07 2014 в 11:39

Най - некадърния анализ !!! Автора се помислил за велик пророк . Каквато ни е пресата, такива са ни и драскачите.

19.07 2014 в 16:35

marinov, Путин анексира Крим като преди това отричаше да има нещо общо с войниците там. После раздаваше награди на военните. Сега някои от тези военни които бяха в Крим като Стрелков са в източна Украйна и се отчитат на хора в Русия. Този същия Стрелков се е похвалил в Туитър, че е свалил самолета и после си е изтрил поста като е разбрал че е пътнически. Не мисля че са прибързани заключения, а напротив закъснели, защото ако имаше по-силна намеса в Украйна и конфликта беше прекратен, сега този пътнически самолет нямаше да бъде свален. Как си представяш Путин да няма власт да спре "бунтовници" на неговата граница? А знаеш ли че в Москва е било открито бюро за набиране на доброволци за да се бият срещу Украйна? Това го казаха не къде е да а на среща на съвета на ООН предавана пряко по ТВ.

19.07 2014 в 15:37

Не прибързваме ли със заключенията и соченето на извършителя. Преди началото на ВСВ немски войници са се преоблекли като полски и са нападнали радио кулата в Гливице, за да имат после повод да кажат, че просто отвръщат на агресията на поляците. Така че най-глупаво е първосигналното реагиране

19.07 2014 в 15:35

Трябва да има такива санкции че обикновените Руснаци да ги усетят, защото заради тях Путин е на власт и виждаме какви са последствията. Докато Руснаците подкрепят този диктатор нищо добро няма да дойде от там и народа ако не се обърне срещу диктатора нищо няма да се промени, достатъчно дълго му се даваше шанс на Путин да прекрати военните операции в източна Украйна, а той продължава да се прави че все едно нищо не е станало, даже имаше нахалството да обвинява Украйна, че Руските военни са свалили пътническия самолет, връх на наглостта.

19.07 2014 в 13:11

С цел обективност, просто предлагам хора, родени след 1998 г. да не взимат отнощение към какъвто и да е било въпрос, засягащ бандитската държава Русия!

19.07 2014 в 12:22

ГЛУПОТЕВИНИ, а бе я отиди на бяна и след това ни занимавай с особата си

19.07 2014 в 01:57

Като гледам физиономията на автора на тази жалка дописка виждам излъчването на висок интелект и висока духовност!