Quantcast

Писмо до Евгения Раданова от Мариана Георгиева (о.з. министър)

Юрий Йорданов Последна промяна на 07 август 2014 в 17:15 61763 24

Мариана Георгиева (вляво) и Евгения Раданова (вдясно).
Мариана Георгиева (вляво) и Евгения Раданова (вдясно).

Уважаема Раданова,

С тъга в интонацията и сълзи в мислите Ви предавам палката на министерската щафета. Имам моя формула, която открих през моята мисия на месия като министър. Никога не бъркай ваксата на кънките. През моите 13 месеца опълченстване открих абсурдната (за конвенционалните интелекти), но приносна (за световната наука) прилика между едно изречение в граматиката и управлението.

Моите хармонични, комплексни и дисонансни за простолюдието фрази крият послания, които са като писмеността на маите. В страната на персонифицираните безотговорности аз, професорът, успях да схвана хладната логика на танца на мускулите, мозъка и стратегиите на спортните успехи.

Като личност, отдадена на пунктуалността до безотговорност, искам да Ви кажа мойта малка тайна за успеха на един министър. Не правете нищо. Стискайте палци и си пазете китката за броенето на пилците и пачките.

Те, българските спортисти, се справят сами. От стискане на палци днес аз успях да докарам Григор до 8-мо място в световната класация. Възкръснах и Пиронкова. Всички български деца, де що отидоха по олимпиади, взеха им медалите и им скриха топките на чужденчетата. Както всички знаем, олимпиадите са спортни събития. Учителите, дето са по снимките, са командировани от мен и коалицията ни – това е една друга тайна, която Ви артикулирам сестрински.

Искрено Ви завиждам, че за вашите смешни 2–3 месеца няма да имате олимпиада в програмата. През моето интензивно изживяване в Сочи аз научих много за кръвоснабдяването на бузите, но не ми пукаше. Останах индиферентна от акламациите и негативността. (Вижте колекцията от снимки в чекмеджето отдясно, второто, на бюрото, което завещавам.)

Оставям Ви с благородната завист, че ще си карате кънките на пометеното от мен. Не хранете журналистите с пресконференции – кучета са, гладни и неблагодарни са!

Разкрачена между славата и афирмацията, оставам Ваша съветничка.

Мариана Георгиева, доктор по синтаксиз.

------------
Текстът е с автор Юрий Йорданов и е плод на художествена измислица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2014 в 14:10

Измислица или не, това беше най-абсурдната спортна министърка в историята.

09.08 2014 в 05:19

"Текстът е с автор Юрий Йорданов и е плод на художествена измислица." :)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

09.08 2014 в 00:39

Сектантите на Сорос в деиствие,нещастници....

08.08 2014 в 18:14

Ти си МАЛОУМНА, Георгиева, но това с което си се надрусала явно е много добро.

08.08 2014 в 14:41

Марчето е уникум дори в прозренията си....

08.08 2014 в 13:38

Тъй като не пропускам нито едно послание на великата учителка, се зачетох и почти до края не се усъмних, че това са автентични слова, излязли от мъдрата и словопусница. Много се забавлявах с този текст, от който и мъдрите могат да си вземат поука:)

08.08 2014 в 13:31

Всяка художествена измислица е базирана на определена истина...

08.08 2014 в 11:10

Отдавна не съм се смяла толкова продължително и силно.Просто до припадък...Ако друго не сътвори въпросната професорка ,здравата ни разсмиваше.Представям си нейните изказвания да бъдат изучавани в Спортната Академия от спортистите в силовите спортове-борци и щангисти.

07.08 2014 в 23:49

Абе хора, вие можете ли да четете? Текстът е с автор Юрий Йорданов и е плод на художествена измислица!!! Много сте зле!