Из делниците на един луд (6-10 октомври)

Тони Филипов, д-р 13 октомври 2014 в 12:50 23348 17

Понеделник, 6 октомври

„След избори и след сватба рядко получаваш това, което си искал.” Да се чуди човек ние на какво се надяваме, като си знаем, че избираме сред доказани брантии… Но за тях ще говорим утре. Нека да излязат резултатите и видим народът от кои партии е решил да се разочарова тоя път.

В нощта на изборите най-щастливи бяха депесарите. Местан триумфираше: „В центъра на нашите послания е малкият човек без конотация. Гордея се, че сме първа политическа сила сред ромите и сред хората с основно образование.

”Утре, като дойдат циганите да ми вкарват дървата, ще ги питам правят ли конотация. Не може да не правят.

И Сидеров беше много интересен. Хем се пъчи, че ще е в НС, щото дето се вика от гроба го извадиха, хем му е криво че влезе с дуфалак… Съскаше и редеше сарказми със злоба, способна да сваля блажна боя.


Ив. Кутузов, в. „Труд”

Най-нещастни бяха другарите. Старата госпожа осъзна, че за втори път е прелъстена и изоставена. Нещо повече, дори наказана. На едно друго място написах за обичайното право в някои мюсюлмански страни, според което наказват изнасилената жена като прелюбодейка и я убиват публично с камъни.

Има случаи в екзекуцията да участват дори и изнасилвачите… А най-подлото от всичко беше това, че главният виновник за погрома на БСП се скри. Сигурно има важни задачи в централата на ПЕС.

Продължавам да си мисля за тия хора в Горни Лом. Какъв извратен морал трябва да имаш, за да плащаш на хора, които ежеминутно рискуват живота си, по 240 лв. на месец! Един от работниците разправя, че Емил Митков, загиналият син на собственика, бил дошъл в завода, за да види дали работниците могат да постигнат норма от 100 мини.

Е, видя се, че може. И повече може. Даже и всичките накуп може да се обезвредят. Това е най-новата технология…

Оня ден четох за един проект „Пречистване“ за превъзпитаване на алкохолици, наркомани и всякакви други деградета, започнат в Есен. Общината им предлага работа по хигиената на града за по 1,25 евро на час, плюс топъл обяд и 3 бири. Значи 450 лв. заплата, още толкова за бира и още веднъж за топъл обяд. А работниците на тоя съвременен робовладелец са вземали по 240 лв. Къде отиваме, може би?! Или се връщаме…

Вторник, 7 октомври

На вниманието на Андрей Райчев! „Труд”: „БАН: Преходът още не е свършил.” Казал го не кой да е, а шефът на Института по икономика към БАН проф. Митко Димитров. „Преходът не беше осъществен докрай, затова институциите не съответстват на една демократична държава с пазарна икономика. Хората, осъществили прехода, са знаели какво и как трябва да се направи, но очевидно не са искали или не са имали воля да го направят…" И затова ни върви наобратно. „Нищо, което е сложено върху крива дъска не може да седи право.”

Обръщам се главно към Райчев, щото той още преди десетина години обяви, че преходът е свършил. Ние тогава опонирахме. Щото усещахме, че нашият преход ще е дълъг. Помните сигурно какво сме казвали многократно – за дългия преход на народите с къса памет. Вижте резултатите от изборите и нема що да си говорим за памет… При това положение краят на света е единственият начин да се тури край на българския преход.

На вниманието на г-н Бареков: „Британка сключи брак със себе си”. Омръзнало й да е сама. В графство Девън на тържество с много гости Грейс Гелдър се омъжила за Грейс Гелдър. Родителите на булката/младоженец я подкрепяли, щото искали да е щастлива. Грейс вика, че не била нарцис, просто се случило така, че 6 г. била сама и през това време изградила невероятна връзка със себе си. Мисля, че и г-н Бареков трябва да се вземе вече. По любов, естествено. Макар, че вече е богат, та и по сметка може. Говори се, че по време на оргазъм викал собственото си име. Затова лично ние никога не повярвахме, че е способен да се обеси, ако не спечели изборите.
Това може би трябваше да го адресирам и към г-н Борисов. Той вече толкова време е сам като куче и сигурно е изградил изключителна връзка със себе си. Между другото, обърнахте ли внимание в неделя в НДК, когато една журналистка го попита той ли ще е премиер, как я контрира: „А кой?” И беше толкова искрено учуден, колкото примерно би бил Робинзон Крузо, ако Петкан го попита кой ще е губернатор на острова. Даже и повече… Както и да е. За Борисов имам друга новина, на която искам да му обърна внимание: „Изложба представя Путин като Херкулес”. Путин е изобразен на 12 картини, всяка от които пресъздава един от подвизите на Херкулес.


"Укротяването на Цербер ". Картината символизира борбата на Путин срещу западните врагове.


Другите картини са "Удушаването на Немейския лъв" (Путин бори тероризма); „Укротяването на Еримантския глиган и битката с кентаврите" (ликвидирането на олигархията); "Почистването на Авгиевите обори" (борбата с корупцията); "Укротяването на Критския бик" (анексирането на Крим) и т.н.

Обаче Херкулес има и един тринайсети подвиг, за който не е прието много да се говори. За една нощ опънал 40 девици. В легендите пише, че ги е „оплодил”, но това все пак не е доказано. Според нас този е най-вълнуващият от подвизите на Херкулес. Всички политици, които са настроени героично, почват от него. И едва след това се занимават с почистването на оборите…

На вниманието на г-н Цветанов: Господине, не се казва „диалогичен диалог”. Само простите милиционери допускат такава тавтология. Между впрочем, прост милиционер също е тавтология…

На вниманието на личната ми дентистка д-р… тя си знае: „Чарли Шийн нападнал зъболекар с нож”. Само го сплашил, нищо не му направил. Но то стига, за да осигури комфорт по време на зъболечението и особено при формирането на цената. Щото некои зъболекари си мислят, че парите магарето ги пърди. Тия дни ходих на контролен преглед. И като не можа да ми намери нищо, пак се хвана за бруксизма. Иска 360 лв. да ми направи шина, та да съм престанел да скърцам със зъби през нощта. Аз ѝ обяснявам, че бруксизмът ми е социално обусловен и като се оправим ще изчезне от само себе си. А бе, пенсиите, като си тури човек кастанети, пък ли да скърца?

На вниманието на шефа на предизборния щаб на РБ и шеф на СДС Божидар Лукарски: Лъже се само за неща, чиято проверка изисква продължително време и много средства.

Казал пред „24 часа”, че решението на РБ да не подкрепя правителство на ГЕРБ с премиер Борисов, било „предизборен трик”. И като го попитат в нощта на изборите верно ли така е казал, отрече. "Не съм разбран и цитиран правилно. Не съм произнасял думата "трик"…

Ако бях гласувал за тия, сега щях да се хапя по гъза от яд!

Сряда, 8 октомври

Кунева отрича да е преговаряла с Борисов за постове. Което не означава, че изобщо не е преговаряла. Подозренията се родиха, понеже Борисов захрани, както казват рибарите, хвърли малко кюспе във водата: „Ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор…“ Борисов интригантства, за да се сбият рибоците. Много ги умее махленските интрижки. Лилито-Пилито припява колко високо оценявали кооперативността на Кунева и Лукарски. „Те имат много отговорни позиции, склонни са да преговорят, но останалата част от РБ е с недостойна позиция."

Отговорни са, дума да няма. Кунева рече, че РБ не може да поставя условия: „Кой друг, ако не Бойко Борисов?... Ако имахме още 20 депутати например, ние можехме да повторим с известно самочувствие това изречение от декларацията, но…“

И още 30 да имахте, пак щяхте да сте същите… Забравих думата…

Обаче ми се струва, че Бойко малко подценява амбициите на някои хора. Разправяха ми, че Кунева имала севда, голяма севда – Външно. Та не мисля, че ще остане доволна от министерството на просвещението, което по традиция от Освобождението още се смята за едно от „постните дробчета”, дето никой ги не ще.

Обаче, дето се говори, че ходила у Бойко дома му в Банкя, не било верно. Пред „Труд” Бойко се кълне: „Заклевам се, да почина, ако е била у дома.”

За Лукарски казват, че се точел за министър на спорта. Дето е казал още Хаджийски, у нас една партия, всяка партия, може да остане без членове, но без кандидати за министри никога.

Днес пак се изхвърлил като такова на сух песък… "Оставката ми я искат единици във "Фейсбук", които не са нито орган на СДС, нито на РБ. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи".

До вчера да пръднеха, с извинение, припкаха да споделят във Фейсбук… Днеска вече са от голямото добрутро. Много овчо, много!

А Бареков се обърна толкова бързо, че пак си целуна задника. «Правителство трябва да се сформира от широка дясна коалиция от ГЕРБ, РБ, ББЦ и ПФ. Всички, вика, се вълнуват кой ще е премиер, но това не е най-важният въпрос – а ще има ли широко мнозинство…“ Щото в едно тясно мнозинство за него нема да има място.

Аман от помияри!


В Сандански един избирател залепил на бюлетината презерватив и написал: “Не се размножавайте повече!» Сн. sandanski1.com

Илияна Раева, чиято партия взе нула цяло и нула нула процента, рекла: "Бих приела да съм министър на спорта, но само при ясни правила. " Пропуснал съм кога са ѝ предложили…

Един приятел във ФБ ме закача: Докторе, да знаеш, че живея за момента, когато ще си изпълниш обещанието и ще напишеш, че българският народ е много прост.”

Явно от скоро ни чете. И не знае, че ние само с новини се занимаваме, не със стари работи.

Не, че нещо ни пречи пак да кажем. Още повече, че има и нови доказателства. Според "Галъп" 37.3% от хората с висше образование са гласували за ГЕРБ. Което дори и нас учуди. Щото нали Бойко беше, дето каза “Какво ме интересуват умните, те са толкова малко, на мен другите са ми важни”… Също и: „Аз съм прост и вие сте прости…” Нали той прати студентите да пасат овце?

Австрийският вестник "Курир" коментира: "Победителят в изборите Борисов – бруталният Буда". Доста обидна статия. Разправят един случай, който е направо трепач. Трепач на илюзии: „Гала вечеря срещу виенската опера. Сервирани са ордьоврите – супа от червено цвекло и подсладени домати-чери. Тогава на масата на почетните гости едно кресло шумно е избутано назад. Борисов се изправя и обявява, че изпитва истински глад и би искал да си потърси печено пиле.”

Това е положението.

Но стига с тези тъжни работи. Да ви кажа и нещо за разпускане. „Всяка шеста жена се отказва от секс срещу парче торта”, показало ново проучване във Великобритания.

Обаче! Другите пет избират секса пред тортата! Тъй че не предлагайте торта, преди да се убедите, че ви се е паднала шестата.

Пък сп. “Глоуб” пише, че принц Чарлз и Камила се развеждали. Камила го попитала вярно ли е, че през 1994 г. е имал афера с Барбара Стрейзънд. И той си признал. И дори се „изсмял коравосърдечно”, така пише.

Любовта може и да не трае три години, както пише колегата Бегбеде, но не трае и 30. Не знам защо така е устроен животът, че жената, за която ще се жениш и жената, за която си се оженил, винаги са две различни жени. Като си спомня каква драма беше да се вземат. 35 г. се любиха тайно. Срещнали се за пръв път през 1970 г. Камила отишла при Чарлз и му рекла: "Прапрабаба ми е била любовница на твоя прапрадядо. Чувствам, че има нещо общо между нас". И то на любовта колко и трябва… Когато се взеха, цял свят им се радваше. Даже циганите от Столипиново написаха поздравителен адрес: „Честита булка, скъпи принц Чарлз. Желаем ви здрав брак и деца, колкото ние имаме…” Което беше малко нетактично, защото Камила тогава беше вече напуснала фертилната възраст, беше на 58, ако се не лъжа.

Като споменах циганите… Масови сбивания в Петрич и Ихтиман. Дали ще е нелогично да допуснем, че не са могли да разделят електоралните приходи? Казвам го без конотация. Просто като констатация.

Четвъртък, 9 октомври

По повод намерението на правителството да подмени остарелите руски самолети Рогозин написал в „Туитър”: „Някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия в полза на "Ийгъл" втора употреба”. И нашето Външно реагира остро: „България е суверенна държава, член на ЕС и НАТО и не дължи обяснения за свои суверенни решения на трети страни”.

Въпросът е, че май в Русия дип не вярват на тоя ни суверенитет. Щото са закупили сериозен пакет акции от него. Васил Гарнизов писа вчера, че „150-180 от бъдещите народни представители пряко подкрепят "Южен поток" или косвено го приемат за фатална неизбежност.” А нали точно на депутатите сме делегирали правото да ни пазят суверенитета?

В този скандал патриотът-интернационалист Сидеров не се поколеба да застане на страната на Русия: „Коментарът на Рогозин е изключително мек… българският служебен министър заслужава съд."

В „Труд” питат Даниел Вълчев дали РБ ще подкрепи кабинет с премиер Борисов. И, нали, ученото си е учено, не почва да лъже първосигнално като Лукарски, а се измъква с пунт и пластика: „РБ прие преди изборите декларация, в която се казва, че ще се стремим, подчертавам глагола стремим, на позициите премиер, финансов и вътрешен министър да са лица, които не са заемали тези позиции в миналото.”

Верно е, така пише – „ще се стремим”. Но стремиха ли се наистина? Ако са се стремили, то много умело го прикриваха. Останахме с впечатление, че, с изключение на Радан, се стремят бързо да се хвърлят в прегръдките на Бойко, гаче ги беше страх да не ги изпреварят и да заемат по-добрите места край сърцето му. Според нас глаголът „стремим” подсказва известна продължителност на усилието и някаква устойчивост на целта. Трябваше поне ден-два да се постремят и тогава да клекнат. Не е ли така?

Между другото, излязоха окончателните резултати. ГЕРБ ще има 84 депутати, БСП – 39, ДПС-38, РБ-23, ПФ-19, ББЦ-15, АБВ и "Атака" – по 11. Тези резултати дават възможност само за две двупартийни коалиции: ГЕРБ-БСП и ГЕРБ-ДПС. Но Бойко едва ли ще се коалира с БСП. Нали те са утрепали дядо му след Девети. Като куче са го утрепали в царевичака. Пък една явна коалиция с ДПС е равносилна на самоубийство.

Всъщност, обърнахте ли внимание, че този път Бойко не посвети победата над БСП на дядо си, както направи през 2009 г.? Много се разчу вече, че не му е бил баш дядо. Даже до Германия е стигнало и в статия за изборите у нас "Франкфуртер рундшау" пише: „В действителност става дума за неговия прадядо и не са били комунистите, а обикновени престъпници.”

След като го похвалява, че бил всичко, което „Шварценегер само играе на екрана”, което не знам дали е точно похвала, вестникът дава кратка оценка на управлението му: „За 4 г. Борисов не донесе никакви изненади. Той поддържаше строги мерки за икономии, а обещаното възстановяване не се състоя. Неговата партия, както и всички други, беше обградена от мрежа съмнителни фирми. Нито един сериозен член на политико-криминалните среди на България не беше изправен пред съда…”

Така изглежда от вън. Но отвътре изглежда още по така…

В Кюстендил и Дупница Априлско въстание. В ролята на Бенковски кметът Паунов. Не искаме "Това нещо" Бат Сали, "Долу ДПС", скандират гражданите. Манолова призовава Местан да оттегли циганина в името на етническия мир. Значи, за разлика от Местан, кюстендилци разглеждат Бат Сали с конотация. Не ли?

Пък в Украйна акцията по изхвърляне на политици на боклука приема обезпокояващи размери. Вече десетина депутати, общинари и висши чиновници са извлечени от офисите им от маскирани лица от „Десен сектор”и са изхвърлени в кофи за боклук. Този „Десен сектор” не ми сред любимците, но не мога да скрия, че тази им инициатива ми е симпатична. Щото е мирна и културна. Някои ги обвиняват, че било линч. Не, не е линч. Флашмоб е. Ако беше линч, щяха да пускат в кофата заедно с лицето и няколко лимонки…

Петък, 10 октомври
Полицията издирва поп Кирил от врачанското село Баница. Отчето събрало от 22 души по 22.50 лв., уж за да ги води на екскурзия до Кръстова гора. Обаче духовникът духнал с парите. Селяните разправят, че малко нещо бохем падал светиня му и вероятно ги е изпукал. Не знам, но като следя накъде отиват работите, нема да се учудя ако се появи и поп телефонен измамник…

Ало, пенсиите! „Учени отглеждат пениси в епруветка”, съобщава „Новинар”. Не е далеч времето, когато ще ги сменяме като накрайници, помнете ми думата. И край на еректилната дисфункция.
И изобщо, братя, бъдещето не е това, което беше!

Баба Фатме Баджаклиева от смолянско село Тарън пасе стадото си с АТВ. Не пише, но предполагам, че има и лаптоп.

Засега пенисите били пробвани само на зайци. Щото нали ги знаете зайците… Ако при тях издържи, ще издържи и при човек. От един заек се очаква да се грижи за оплождането на 6-8 зайкини. Можете да ми вярвате, гледал сме зайци. Наистина, не от съвсем близо, но все пак… Резултатите от тестовете били обнадеждаващи. Засега били произвели и 5-6 човешки, но още ги изследвали на опън, огъване, разтягане… Всичко там както си пише в учебника по Съпромат. Братя, това е само началото! Искрено се надявам, че някои от нас ще дочакат и времето, когато с едно натискане на клавиша ще можем да си ги отпечатваме на 3D принтер. Кой какъвто го желае. И мнението на госпожата може да бъде уважено.


To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!