Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Из делниците на един луд (5-9 май)

Тони Филипов, д-р 11 май 2014 в 17:38 42316 16

Понеделник, 5 май

Подготовка за Гергьовден. Генерална репетиция.

Вторник, 6 май

Гергьовден. Цял ден.

Сряда, 7 май

За днеска бях планувал изпращане на Гергьовден, обаче май ще стане много. Трябва и да се яде… Да знаете, лошо е да се пише, за да се яде. Някак си не подхожда икономическата принуда на тази духовна дейност. Но пък, от друга страна, само графоманите пишат без принуда… Ние, ако можехме…

Обаче не можем. И ей ни още в сряда на обед обратно на тръстиката…

„Преяли и потрошени напълниха "Пирогов", лъже по инерция „Новинар”. В дописката не се споменава за преяли. Има само един препил. И една пенсия си глътнала ченето. Обаче лекарите успели да го извадят. Но и това е лъжа. Разбира се, ние знаем, че българската пенсия е способна на всякакви подвизи, но чак да глътне цяло чене... Затова проверихме случая по наши си канали. Пенсията е глътнала един мост, докторите са ѝ предизвикали рефлукс, защото тя не е искала доброволно да върне агнешкото, което, както съобщава същият вестник, се е харчело в столицата по 14-15 лв. преди празника. Но докторите й обяснили, че колкото и да е скъпо агнешкото все пак не може да се мери с цените на денталните кожодери. И също ѝ обяснили, че освен да го извадят от входа, има само още един вариант – да го чакат на изхода. И пенсията кандисала да връща… С това инцидентът приключил.

Станишев вика: „На 25 май избираме между добрите сили и змея”.

Аз, братя, бих избрал змея, ако бях сигурен, че ще изяде добрите сили. Но той няма да ги изяде. Щото той е приятелски змей, настроен е кооперативно и е в обща далавера с тях. Да сте чули змеят да каже нещо за контрабандата? Няма и да чуете. Това е тяхна обща мръсна тайна. Румен Петков разправя, че правителството съзнателно подпомагало контрабандата, защото съкратило представителите на МВР в Русия, Сърбия и Македония. „Това означава, вика Петков, че премиерът е убеден, че няма никакъв смисъл да обменяме оперативна информация с тези държави за наркоканали, трафик на хора, че няма контрабанда на цигари през границата на Сърбия и Македония и че всички теми там са решени”.

Та е все тая дали на 25 май змеят ще победи добрите сили, или те него. Данните от изследването на „Алфа Рисърч” от началото на май показват, че засега електоратът клони към змея. За него биха гласували 17.6% от българите с право на глас, докато предпочитание за добрите сили дават 15.9%. И освен това, според социолозите, добрите сили вече са постигнала почти пълна мобилизация, докато змеят имал все още широка периферия, която не била особено мотивирана да отиде до урните. Еми как да е мотивирана? Тия дни се чудех какво прави змеят, по-точно защо нищо не прави в тая кампания, защо спря да споменава Станишев, за ДПС да не говорим. И не съм само аз, дето се чудя. Политологът от института „Иван Хаджийски” Димитър Ганев каза миналата седмица, че Борисов бил неочаквано кротък и "беззъб". Пък колегата му Първан Симеонов вика: „Или толкова може или от нещо се тревожи”. И допусна, че могат да се появят „някои много сериозни разкрития за наркотици, примерно или друг тип скандал, свързан с ГЕРБ”.

Всъщност, братя, в тази история няма добри сили. Това е история за битката на два змея. И край тях една сюрия малки змейчета, които се блъскат за трохите. Като Бареков например. Гледали сте вероятно по телевизията репортажите как раздава курбан за Гергьовден. Истински смешник. После дал обяд на 150 генерали. И генералитетът припка да не изпусне софрата. „На обяда се събраха над 150 генерали и полковници от БA”, хвалят се от пресцентъра на Цензура без България. Майка й на тая България, щом и офицерската чест се купува с един банкет! А пък Нешка Робева как се кълчи! Не е истина. Да сме дадели шанс на младите, на неопетнените! Бареков, дето години проституираше в ефир, неопетнен?! Колегите vevesti.bg написали коментар: „Танцът на Нешка Робева по (банк)нотите на Бареков”. Демек, за пари е цялата работа: „Дълбоко моралната прима на художествената гимнастика обикаля градове, села и паланки и… проповядва с майчински загрижения си мелодраматичен глас едни от най-абсурдните, популистки и неосъществими планове на новия политик…

Пфууу! Що бе, госпожо Робева?”

Както казах, за някой лев, колеги! Всичко е за пустите пари. Мисля, че Бареков в Брюксел е най-скъпата от всички инвестиции на Пеевски.

Слушах две ватенки в рейса. Едната вика: Гледаш ли, вика, какви парета хвърчат в кампанията на капута? Пък другата вика:

Да, бе, това е най-скъпият начин да опаковаш едно лайно и да го изпратиш за Брюксел… И сред пролетариата са останали хора с правилен мироглед.

Станишев разправяше оня ден, че Делянчо, дето го подозират, че е взел диплома неприсъствено, имал нужната квалификация за евродепутат. Пък шефката на кабинета на Орешарски, Мария Дивизиева, дето е под подозрение, че е въртяла далаверите по ОПАК, била „комплимент” за кабинета. Комплимент ще е, как не… Щото е дружка на Моника, участват в обща фирма. Изобщо всичките приятелки на Моника са комплимент. За здравната Таня Андреева вика, че била ”компетентен министър, много сърцат човек, много я боли за здравеопазването”.

Да, да, бОли я … как се казваше…

Между другото, Стефан Люлин от университета в Лестър, изчислил, че Пинокио можел да изрече само 13 лъжи. Ученият сметнал, че ако носът на куклата се удвоява при всяка лъжа, тринадесетата би причинила такъв натиск на врата, че той би се счупил.

Ако на Станишев му растеше носът, когато лъже, вече щеше да си го настъпва. Чухте ли го оня ден какво каза в Търговище? „Много мъка има в България, да знаете.” Абе, аланкоолу, какво направи ти, като вече 15 години си лидер на една от най-големите партии, като четири години беше премиер, а и сега отново втора година си на власт, за да се намали тая мъка? Все съм виждал тенеке сурати, ама тоя води хорото!

В webstage.bg бяха публикували 20 думи от различни езици, които предават сложни състояния и явления. Та една от тия думи беше италианска – куалункуизмо. Отразявала състояние, в което се чувствате толкова уморени и погнусени от случващото се в обществото и политиката, че вече всичко ви е все тая. Не знам за вас, но ние така сме пропаднал в куалункуизмото, че нема накъде повече…

Пък Сидеров се правил на социолог в една софийска кръчма. Тръгнал по масите да пита клиентите ще гласуват ли за „Атака”. Бизнесменът Андрей Бъчваров откровено му казал, че няма да гласува за него, защото не харесва нито „Атака” като партия, нито него като политик. На което Сидеров отговорил с комплименти от рода на „торба с лайна” и др. И добавил два шамара за по-убедително. Бъчваров твърди, че зениците на политика били разширени, което подсказвало, че освен алкохол, имало и малко „бело”.

Тоя няма да миряса, доде не се натресе на някой багерист, от ония, дето завиват гайките до 42-и номер с пръстите. Та ще му бие и сянката и ни каратето ще го спаси, ни имунитетът.

Четвъртък, 8 май

„Комплиментът” на кабинета „Орешарски” днес са го разпитвали и са му повдигнали обвинение в качеството му на помагач на обвинените Пенгезов и Петков във връзка с европроект за софтуер за военните съдилища за над 700 хил. лв. Според разследващите Дивизиева, в качеството си на директор на финансиращата проекта ОПАК, се е съгласила да бъдат представени документи със задна дата и така да се оправдаят вече направени разходи. За това престъпление НК предвижда награда от една до шест години.

Обаче според Станишев няма проблем.”Цветан Цветанов, вика, има три обвинения по тежки престъпления и раздава акъл на цяла България.”

Чакай бе, алоу! Вие нали сте добрите сили, нали сте различни от змея? Различни сте друг път. Все едно ви е правил един такова всичките!

Пък Мая Манолова на 4 май навършила 30 години. И почерпила колегите си от всички групи. Пък те ѝ подарили цветя и други работи. От „Атака” я поздравил Венци Лаков, от ДПС лично Лютвито. От ГЕРБ поздравление поднесла Тетка Цачева. И разцелувала рожденичката. Като гледам снимките, имам усещане, че Мая малко се дърпа. Но Тетка я връхлита така мощно, че нема не искам…

Лицемерки!


Гледам как колегата Комарницки ги е изтипосал в «Сега» и се чудя, ако от мен зависеше да определя капитан на българския отбор по куидич, коя от двете бих предпочел. Труден въпрос, не ли? И двете са майсторици на метлата. И всяка си има своите предимства.*

А сега малко на културни теми. "Мистър Пенис" завеща най-милото си на музей”, съобщава „Новинар”. Ето и част от дописката, която е поднесена твърде любопитно: „Човекът с най-големия пенис в света - американецът Джона Фалкън, завеща апетитния си орган на музей. Експонатът ще бъде част от постоянната изложба на исландския фалологически музей. Членът на Джона е достигал до зашеметяващите 34 см в ерекция.”

„Апетитния орган”! Какво ще кажете, а? Голяма мераклийка го е написала това. И много светната. Понеже сме писали за Джона и „апетитния му” и преди, та знаем, че тоя пи-и-и-и-ч от 15-16 години вече не може да завъди гадже. Щото сексът с него не се различава особено от набиването на кол. Преди години се говореше за един във Варна. Напънал една мома да я люби, но тя като видяла за какво става дума, му рекла, че може единствено сублингвално да му услужи. Пък той й рекъл, че свирка може и сам да си направи… Та от тази гледна точка употребата на прилагателното „апетитен” изглежда правомерна.

Петък, 9 май

9 май 2008 г., „Из делниците на един луд”: „Станишев първо турил цветя на паметника на Съветската армия, а после почел Деня на Европа. Аз също имах големи колебания - кое да почета първо. И хвърлях стотинка и коронка: при стотинка щях да пия първо за Съветската армия. При коронка - първо за Европа. А ако беше останала във въздуха - нямаше да пия тоя ден. Ама не остана...»

Така си се шегувках през годините, но бях сигурен, че европейският ни избор е необратим. Днес вече не съм толкова сигурен, като гледам как едни хора са готови да предадат България на бялата мечка. И пак за рубли, за нищо друго, не им вярвайте!

Четете бе, хора, четете Захари Стоянов, четете за Стамболов и Димитър Петков, четете за Русофилските бунтове през 1886 г. и прогонването на първия ни княз, четете, ако щете, и за Драган Цанков... Прочетете «Авантюрите на руския царизъм в България»...

И като прочетат, та какво... Дето е речено, историята учи, че никой не се учи от историята. Особено пък българите.
Бойко пуснал във Фейсбук селфи как работи на лаптоп. Е, не е точно селфи, но е също толкова кифленско. Защото от сайта Клуб Z го изловили, че «работи» на невключен компютър. Понеже лаптопът му е «Епъл», а на тези компютри емблемата на капака светела, когато са включени. А на Бойко на лаптопа не свети. За това казвам, че снимката е кифленска. Прилича на манекенка, която чете книга, но наобратно.


Снимка сп. Клуб Z

Ще кажете голяма работа! Да, наистина е голяма! Насим Талеб пише, че Лукино Висконти настоявал, когато актьорите посочват към затворена кутия с бижута, в нея наистина да има истински бижута, а не стъкълца. Според Талеб методът на Висконти може да е породен от естетизъм и желание за автентичност – „не можеш да се чувстваш удобно, ако заблуждаваш зрителя.»

Ба, не може… По нищо не личи Бойко да се чувства неудобно, не ли? Бърчи чело срещу празния екран, за да си помислим, че е интелигентен и работи на компютър. Не знам кой го съветва, че работата на компютър издава интелигентност. Боже, колко простаци работят вече на компютър...

Ало, пенсиите! «Чудодейна клизма в Сливенските бани», пише „24 часа”. В санаториума „Жива вода” на споменатите бани правели профилактични и лечебни чревни промивки или "субаквална вана", както я наричат за благозвучие. Управителят на „Жива вода” Михалев вика, че и други санаториуми у нас правели "субаквална вана", но само при тях се използвала минералната вода със специфични качества и естествена температура от 48 градуса.

Похваляваме колегите от „24 часа”, че са използвали истинската дума за процедурата, а не евфемизми като „хидроколонотерапия”, „субаквална вана” и т.н. Въпросната вана е промивка на дебелото черво, което си е клизма. И хидроколонотерапията е същото. В Холивуд са я кръстили с това помпозно име, защото няма как да искат 500 или 1000 долара за една проста клизма (enema по тяхному)… Другата причина вероятно е естетическа. Думата клизма явно им се струва грозна и неприлична. Но щом може Волтер, най-големият интелектуалец на своето време, да нарича клизмата клизма, не виждам що ние да си кълчим езика със субаквална вана.**

Освен това „суб-аква-лна вана” е голяма простотия, според мен. Щото като се опиташ да я преведеш и ще стане нещо като нищо, някаква подводна вана… Както и да е. Не отричаме ползата от тази процедура. Тя е практикувана още от инките. А от съвсем сигурен източник знам, че депутатите масово ходят в една клиника, да не й правя реклама, където им правели клизма под вода за 80 лв. С 3 такива процедури напълно ги очиствали от токсините. То да могат и на главата да им направят клизма…

Та пенсиите, разправям ви всичко това, защото разгледах сайта на „Жива вода” и забелязах, че там има две програми специално за вас: "Почивка"- пакетна програма за пенсионери, които се нуждаят от лечение на основни заболявания и ''Грижа”- пакетна програма за пенсионери, които имат нужда от промяна на обстановката и общуване.

Общуване, а? Де, гиди, дърти мискини!

Тъй и тъй съм ви почнал, да ви кажа още една новина. „Mедуза крие ключа към безсмъртието, японски учен я изследва”, съобщава „Труд”. Шин Кубота от Университета на Киото съобщил, че малката медуза Turritopsis dohrni на практика е безсмъртна. Даже нещо повече, медузата можела да връща назад процеса на стареене, връщала се към фазата на полип и след това отново израствала до възрастна медуза.

Ако колегите си бяха направили труда да разгледат течението на собствения си вестник, щяха да видят, че още през 2012 г. се писа за малката медуза и за хапче, което френски учени са направили от екстракт от нея. Което хапче можело да даде поне още 60 г. живот. То не само забавяло остаряването, но и подмладявало. Щото кел файда от дълъг живот, като ще го куцате с две бастунки. Хапчето е в клинични изпитания от 2012 г. и вероятно скоро ще се появи на пазара.

Но бих искал да ви предупредя за някои рискове. Представете си, че вземете да се подмладите, кръвта ви възври отново, и пороците, от които едва сте се куртолисали, се завърнат с нова сила… А пороците, както знаете, са много по-скъпи от добродетелите, които сега изповядвате принудително. Щото не са създадени за пенсионери. Особено пък за български. То и самото хапче едва ли ще ви е по джоба, та малко празни приказки си говорим… Лаф олсун, дето викат турците.

…………

* Куидич (Quidditch), за който не знае, е магьосническа игра, нещо като футбола на мъгълите. Играе се високо във въздуха на метли от седем души с четири топки, четем в „Хори Потър и философския камък”. Не е широко известно, но ние имаме традиции в тоя спорт. На 422-то издание на Quidditch World Cup през 1994 г. стигнахме до финала, където ирландците със зор ни биха със 170 на 160. В нашия отбор тогава много добре се представиха Виктор Крум и г-жа Иванова (не Лили). И ни биха само защото те караха метли BMW, а нашите състезатели, естествено, бяха с китайски.
** В "Кандид" една принцеса разказва как попаднала в плен на малтийските рицари-монаси и те ѝ бръкнали с пръст на онова място, „където ние, жените, обикновено поставяме само тръбичката на клизмата…”


To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews