Из делниците на един луд (22-26 септември)

Тони Филипов, д-р 29 септември 2014 в 13:12 10742 6

Понеделник, 22 септември

Борисов рекъл: „Ние минахме през гонения с една единствена цел ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок… Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите. Ние последни с тях ще говорим, а с БСП и ДПС няма да говорим…“

И тогава ще си говорим сами. Така излиза. А като си говорим сами, гледаме властта отстрани. Няма да е сефте…
За гоненията обаче малко преувеличава Бойчето. А туй, дето се правели в полза на РБ, е някаква много сложна контаминация. Ако не е пълна измислица, де…

Пък на срещата с вложителите в КТБ рекъл: „Иван Искров да депозира оставката си още в първия ден от работата на новото НС.”

Защо ли ми е познато? А, сетих се. През 2009 г., в първите дни на 41-то НС, Искров пак подаде оставка. И пак по настояване на Борисов. После нещо стана, не се разбра какво, но ГЕРБ отново го избра. Защото бил професионалист, компетентен, с висок морал, чувство за отговорност и зачитане на върховенството на закона. По-късно Цветелина Бориславова закупи БАКБ и придоби активи за стотици милиони на цената на един апартамент. Но дали двете неща са свързани, не мога твърдя. Някои обаче го твърдят.

„Цветан Василев спи за 400 евро на вечер в хотел "Скуеър найн", пише „Труд”. Изглежда колегите смятат, че след като му е фалирала банката, Василев трябва да спи в някое общежитие. Ама чакайте, бе, банката е фалирала, не той! Както казва Тери Прачет, „когато банките фалират, тези, които гладуват, рядко са банкерите”. Даже бих казал, че никога не са те. Видяхме у нас доста банки да фалират, но нито един от банкерите не гладува. А на повечето от тях и внуците няма да гладуват.

Раздали майтапчийските нобелови награди (IG Nobel Prizes). Наградата за физика отишла при японеца Кийоши Мабучи, който измерил съпротивлението на триене между бананова кора и подметка и доказал, че обелките от ябълки и портокали не са толкова опасни, колкото тези от банани. Откритие, което няма голяма стойност за нас, защото ние обикновено си подлагаме динена кора, не бананова.

Обаче с някои награди не сме съгласен. Например присъдили награда на италианското правителство, за дето включило приходите от проституция и наркотици в БВП. Само поради всеизвестната ни туткавост не сме на мястото на жабарите. Защото това се прави по настояване на Брюксел, по специална методика, разработена от европейските лемури и вече шест страни я прилагат. От този месец и НСИ започва. И накрая на септември ще видим с колко пункта ни се е увеличил БВП. В Холандия например се увеличил с 6%. Та, ако трябва да има такава награда, тя трябва да се даде на брюкселските дебелогъзници, които от немане какво да правят, правят глупости.

„24 часа” рекламира сестринското си издание вестник „Клуб 100”. Не го знам що за вестник е, по заглавието съдя, че е за последната възраст. И Часовете избрали да го рекламират със случка с поета Йосиф Петров, от времето, когато беше доайен на ВНС. Цитирам: „В кулоарите известна журналистка го пита как се чувства в парламента, след като е изкарал толкова години по лагерите след 1944 г. „Чувствам се като хуй в хладка вода, госпожо - отговаря в типичния си стил поетът депутат.”


Факсимиле от вестника, щото може и да не ми повярвате…

От Гуглето разбирам, че този израз е бил любим и на други поети, като Радой Ралин, а също и на писатели като Христо Калчев. Но дали това е достатъчно основание да се цитира във вестника, не мога да преценя.

Пък „Новинар”, чиято цена от 50 ст. го предопределя като орган на пенсиите, пише на първа страница: „Орална любов с плодове е хит в САЩ. За фантастичен оргазъм ви е нужен плод, може портокал или лимон, който разделяте на две и правите дупка в средата според размера на вашия партньор. Невъобразимото удоволствие се крие в това, че плодът създава илюзия за орална любов и секс в едно и също време…”
А според нас най-доброто на тоя метод се крие в това, че плодът може да се наниже и на пръста. Което е и по-безопасно. Защото пък в „24 часа” проф. Ангел Бакърджиев от Стоматологичния факултет в Пловдив твърди, че фелациото е сред най-честите причинители на рака на устата. Така се предавал човешкият папилома вирус, който бил придобил вече епидемични размери.

Полека-лека ни отнемат и малките радости…

При това положение, дами, усмихвайте се повече! Усмивката е второто най-хубаво нещо, което една жена може да направи с уста! Пак е нещо…

А като по-кардинално решение, братя, предлагам да вземете да откажете четенето на вестници. Ще ви вкарат в някое изкушение. Ето, в „Труд” чета: „Внесете светлина в сексуалния си живот”. Според нас не трябва да внасяте. Един пич викаше, че разликата между еротиката и порнографията е единствено в осветлението. Пък и на вашите години нищо хубаво няма да ви донесе светлината, само тъга…

Пенсиите, а сега една сериозна новина. Не, че горните са несериозни, де… Но тази е екзистенциална: Иде люта зима. Леден въздух от Баренцово и Карско море щял да скове Европа. Прогнозата е на руската метео служба, съобщена от ИТАР-ТАСС. Горката Европа. Дано поне газова криза да няма, щото с тия санкции срещу Русия… Един американски специалист съветваше от ония дни казаците да врътнат кранчето на Европа и тя щяла за два дена да втаса. Всъщност, сега ми хрумва. Да не би тая прогноза… Защо не?

Вторник, 23 септември

Според последното хвърляне на боб на Кънчовците ГЕРБ води почти двойно на БСП. Ако изборите са сега, за ГЕРБ биха гласували 35.9% от избирателите, а за БСП – 17.6%. Туй е медът. А сега жилото. Според Кънчовците, повече от половината избиратели желаели коалиционно правителство, а не еднопартийно. Освен това 3.5 млн. души не приемали положително резултатите от предишното премиерстване на Борисов и не желаели лично той да ни повтаря.

Ако е верно, народът явно малко се е чалнал. Желае ГЕРБ, но не желае Борисов! Ами нали Борисов е ГЕРБ, бе! Ако се махне Борисов, какво ще остане от ГЕРБ? Цветанов. Тоест, едно нищо.

Самият Борисов обаче заема национално отговорна позиция: „Не е важно, кой какъв ще бъде в следващото управление, важното е да се решават спешните проблеми на страната…”

Е, преди избори едно е важно, след избори друго…

„Новинар”: „Две седмици преди парламентарните избори бюлетините вече са готови. Предстои те да бъдат извозени в съответните комисии.”

Остава сега и избирателите да се подготвят. И съответно да бъдат извозени…

Валери Симеонов вика: „От акциите на Бареков за затваряне на границата с Турция няма никакъв смисъл и ефект, само се вдига пушилка. Действията им са съгласувани с Местан, така активират електората на ДПС.”

Значи има смисъл и то голям. По-рано оставяха тая задача на Волен или Борисов, но сега си имат свой човек. И думите на Местан, че „Болни мозъци затварят границите", не бива да ви заблуждават.

„Труд”: Роналдиньо на крака при Стоичков”. Стоичков работел за “Унивижън” и бил пратен да вземе интервю с Роналдиньо. Щото Зайко-Байко само на него щял да даде. И верно му дал, даже му отишъл „на крака” в студиото на стадиона.

Аман вече от това глупаво клише „на крака”. Сто пъти обясних, че това е единственият правилен начин да се отиде някъде – на крака. Ако някой отиде по друг начин, тогава може да се уточни, примерно на ръце. Но само Йордан Йовчев може да иде на ръце. И Румен Петков, но не винаги. Всъщност, за Петков по-правилно е да се каже „на ръце и крака”. Когато, разбира се, не отива с тарга. Може да се ходи също на колене и лакти. Местан така отиде на инагурацията на Реджеп Ердоган. Вижте снимките, ако не вярвате.

„Бейби бум изчерпа помощите за новородени в Панагюрище”, пише „Сега”. Лани общината подпомогнала 93 новородени. А тая година само до август били 100. Много интересно. Да кажеш, че държавата се е оправила и затова раждаемостта е дръпнала, ще бъде рисковано. Явно има някаква локална причина. Преди време една ученка разправяше как при развития социализъм в едно казанлъшко село се явила висока раждаемост. Чак учени от ООН дошли да изследват бума. Проучвали вода, храна, въздух…к’во ли не. Накрая се разбрало, че било заради неохраняван прелез до селото. Всяка сутрин в 5 часа бързият влак минавал и надувал свирката и будел селяните. И те веднъж събудени, какво да правят… И тогава другарите в ЦК на БКП се събрали, обсъдили и издали постановление всичката пара да се пусне в свирките…

Българският синоптик Ивайло Славов опровергава прогнозата на руските си колеги: „Твърдението, че тази зима ни очакват температури от -40 градуса, е доста абсурдно. По моделите на всички големи центрове излиза, че зимата би трябвало да е по-топла.”

Би трябвало… Обаче съм забелязал, че студена зима с газ се възприема като по-топла от топла зима без газ.
Но пък топлата зима не бива да ни радва. Щото от Америка идват три щама – Калифорния, Тексас и Масачузетс. И заедно с Брисбейн ще формират квадригата, която ще ни мъчи тая зима.

И, дето се вика, който оцелее може и да съжалява. Щото пенсиите няма да се увеличават догодина. Дори напротив, може да се намалят. Оказва се, че швейцарското правило се е обърнало срещу пенсиите. Причината е в голямата дефлацията, която дори и евентуален ръст на осигурителния доход не може да неутрализира. Като се тури чертата излиза, че в крайна сметка може да има намаление с 0.2%. Което с оглед на пенсиите е едно нищо, стотинки.
Обаче пък от Български пощи съобщават, че след 31 октомври ще можете да получавате пенсията си от всяка поща в България. Така например, ако живеете в Гоце Делчев и речете да изкарате няколко месеца при зетя в София (да не дава Господ!), ще можете да си получавате паретата в столицата.

Сряда, 24 септември

БВП, средни заплати, доходи-моходи – всичко е шменти капели. Единствено покупателната способност показва как живеем. Истината е не в това, колко пари получаваме, а какво можем да си купим с тези пари. Много тъжна истина е тая! Оказва се, че покупателната ни способност е с 21.5% по-ниска от 1990 г. За сравнение, в съседна Румъния са я надхвърлили с 23.9%. А иначе БВП ни бил с 36% по-висок от 1990 г. Кел файда!

Къде бе, братя, се мотахме 25 г., та още да не можем да се нахраним и подсигурим бита си поне на ниво 90 г.?! А и как става така, че БВП ни е с 36% по-висок, а живеем с 21.5% по-зле?! Значи някой краде половината БВП! Така излиза, не ли?

И надежда отникъде не се види. Дето викат тука, в София, ако виждате надежда, значи сте в „Обеля”… Друг начин няма.

Пък на Петрохан валял сняг. И не просто валял, ами и натрупал 3 см. Не е много, само е малко рано… Зимата тая година е по-нетърпелива да влезе в правата си и от Бойко Борисов…

Чета какви простотии ставали във ВИП Брадър, не е истина… Направо както се пееше в оная песен: „Хигиена нулева…” Албена Вулева си признала, че е на другия бряг. Атанас Месечков пък споделил, че бил от тия, дето в събота вечер имат двоен шанс да си намерят компания. Жени Калканджиева и мъж й Тачо често участвали в групов секс, суинг казано по народному. Лорд Минчев бил правил „малко секс за много пари”. Имал 15 апартамента, един от които му бил даден за ласки… Тъй ли? А беше тръгнал да ни съди, щото писахме, че си е спечелил лордската титла с гъза! Объркал сме се, с въпросния инструмент е спечелил апартамент. Малко в рима стана… Туй хюмне се натряскало и се разхождало с фес точно в Деня на Независимостта.

Пък „Стандарт” пише „така наречения лорд Минчев”… Ей, колеги, Албенке, ама вие го нарекохте, бе! Забравихте ли как до вчера го ласкаехте на „лорд Итън”, „светския олигарх”, „благотворителния лорд Евгени Минчев”?! Не бива да си въртите… инструмента по-бързо от него!

В „Романтичния егоист” Бегбеде пише: „След трийсет години хетеросексуалните ще бъдат едно скандално, неприлично и възмутително малцинство. Хората ще се отвращават, като гледат как на някоя пейка мъж пуска език на жена. По улиците ще беснеят хетерофоби….” Навремето, когато четях това, ми се струваше, че преувеличава. Сега не ми се струва.

Некоя си американка Джасмин Тридевъл си турила трета гърда. Обиколила над 60 пластични хирурзи, но накрая намерила един, която се навил да й я присади.

До тук добре, ами от къде ще си намира тюбетейки с три чашки?

Не разбрах какъв й е бил проблемът на госпожата. Предполагам, че мъж ѝ я е накарал. Щото то, ако зависи от мъжете, те ще инсталират и две на гърба, та като правят задна фронда, да имат къде да се държат...

Четвъртък, 25 септември

Вчера Часовете се похвалиха: „Първо в "24 часа": Хилари Клинтън писа за Борисов в книга.”

Но, дето е казано, бързата кучка слепи ги ражда.

Та ето какво написала Хилари според „24 часа”: "Когато посетих София през февруари 2012 г., премиерът Борисов бе видимо нервен… "Г-жо секретар, много се разтревожих, когато видях тв кадрите, в които слизате от самолета. Шефът на кабинета ми ме брифира, че когато косата ви е изпъната назад, сте в лошо настроение… Погледнах обикновено смелия премиер, усмихнах се и му казах: "Просто ми отнема малко повече време да си оправя косата, отколкото на вас."

Днес „Труд” се гаври с „24 часа” и „Стандарт”, че не са посмели да преведат точно думите на Хилъри. Защото госпожата не била написала „обикновено смелия премиер”, а „пооплешивелия премиер”, което, контекстуално погледнато, е далеч по-логично. „Труд” обяснява: „Bald означава плешив, а bold – смел. Но кой ще се осмели да го преведе?”

В Часовете Борисов традиционно е bold. И courageous, и manly, и very nice също, и handsome… В дългогодишната история на интимната връзка на Часовете с Бойко той никога не е бил и никога няма да бъде bald. Това не се вмества в „журналистическите им кофражи” („Сега”). „Стандарт” също не са посмели да напишат истината – че Борисов е плешив. И просто са изпуснали епитета. Хилари погледнала премиера, който не е нито смел, нито плешив, а просто премиер и му казала там каквото му казала… Дето беше рекъл един казак, цензурата е като обрязването – основното уж седи, но отношението вече не е същото…

Хилари и смелия премиер

Вижте докъде е стигнало подгъзването в медиите! Да вземат да преиначават думите на Хилъри Клинтън, които при това са 100% верни! Зер ние не виждаме, че на темето на Бойко му е необходимо веднъж дневно да се бърше прахта с влажен парцал... А колкото до присмехулника „Труд”, работата е малко присмяла се кука на криво дърво. Не подхожда на този вестник да си присвоява ролята на момченцето от приказката „Новите дрехи на царя”.

Ало, пенсиите, чета, че повечето от вас продължавали да работят, за да покриват бюджетния си дефицит. Но имало едни 10% сред вас, които работели за кеф. Верно ли е? И какъв е тоя извратен кеф, бе! Мога да изброя до хиляда кефа, но нито един от тях не е свързан с работа.

Кеф е например да отидете да разгледате Айфеловата кула, Ниагарския водопад, египетските пирамиди… Да идете да погледате знойни бразилки по прашки на карнавала в Рио… Да изкарате зимата в некоя от топлите страни. Да посетите кино, театър, опера. Да се включите в някоя група за зумба. Гледам, че в Добрич правят зумба маратон и маса народ се е включил. Всъщност, знаете ли какво е зумба? Понякога подозирам, че не знаете и кеф какво е. Така, де, цял живот бач, бач… Откъде да знаете?! Нищо, братя, нищо, много мина, мъничко остана. Обаче, ако няма втори живот, яко сме прецакани, да знаете!

„Труд” съобщава за уникален съдебен казус с изключително пенсионерско участие. Наркобаба от Бургас осъдила дядо измамник от Нова Загора, защото ѝ пробутал брашно, вместо хероин. Дядото бил печен криминал, лежал бил в затвора за грабеж и обсебване. През 2012 г. се запознал с дилърката на дрога баба Верка и ѝ предложил известно количество хероин. Бабата му броила 1500 лева. Но като си отишла вкъщи, видяла, че вместо хероин, в плика има препечено брашънце. И завела дело срещу измамника. Съдът в Нова Загора го осъдил на 3 г. затвор и глоба от 1000 лв. Окръжният съд в Сливен обаче го оправдал. Наглото бабе обжалвало във ВКС, който отменил присъдата на Сливенския и върнал делото в Нова Загора. И там потвърдили – 3 г. затвор за измама. И на трите инстанции на баба Верка, която също била лежала в затвора за търговия с наркотици, не е повдигнато обвинение.

А кажете ми какво да си мисля за такова правосъдие! Ако историята е разказана коректно в медиите, не мога да си мисля друго, освен, че в съдебната ни система има формени идиоти. Но не мога да съм категоричен, понеже и в медиите има…

В интервю за в. „Преса” Любен Дилов-син разправя, че Касим дал и Корман Исмаилов настоявали турският да стане официален език в България. За изборите за 42-ро НС партията на Касим преговаряла за коалиция със СДС, но поставяла условие тази коалиция да работи за двуезична България. Като обещавал на сините кинти и гласове, които ще откъснат от ДПС. Но СДС отказало офертата.

Дилов, естествено го споделя това, за да хвърли сянка на съмнение върху РБ, където се подвизава сега Корман, щото реформаторите им се явяват пряка конкуренция за изборите. Но все пак е добре да се знае, че в някои болни мозъци се въртят и такива мисли. Макар че, ако управляващите продължават да се държат сякаш не забелязват, че и Ватикана ни изпреварва по раждаемост, след 10-20 г. може да се окаже, че този род идеи не са чак толкова налудни. Така, де, най-често официалният език е езикът на мнозинството. Настоявайте поне децата да наблягат на езиците. В локален план препоръчвам турски и цигански, в глобален – китайски.

Петък, 26 септември

Няма петък. Нещо нямам вдъхновение. Не, че вчера имах, де… Макиавели беше казал, че не си струва да чакаш вдъхновението, него трябва да го гониш с тояга. Гоних, гоних… Това се получи.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews