Из делниците на един луд (2-6 октомври)

Тони Филипов, д-р 09 октомври 2017 в 13:25 41642 0

Понеделник, 2 октомври

Седмицата започва като седмица на Делян Добрев. Към края ще прерасне в дни на Локо* Тодоров. Но всичко по реда си.
Делян обяви, че подава оставка, омерзен от атаката на БСП. В неделя сутринта имал аудиенция при високата Банкянска порта. И султанът одобрил решението му. Според някои наблюдатели той го бил одобрил още преди Добрев да го съобщи. Което също не е невъзможно. То е напълно в стила на едно откровение, направено от Борисов пред Огнян Стефанов и описано в книгата „Господари на моргата“:

- Интересува ме единствено да не бъда удрян аз. АЗ! Другите не ме интересуват!

- А Цветан Цветанов? Той ти е довереният човек…

- Не ме интересува… Никой не ме интересува. Само АЗ, мене. Не съм ли ясен?

Е, той може да не се интересува за другите, но те се интересуват за себе си. Партията застана зад Делян и не го дава. Против оставката се обяви софийската организация воглаве Фандъкова, обадиха се от Перник, от Кърджали… Цветанов пое защитата на младежа. То изглежда като защита, но всъщност е самозащита. Цветето Караянчева като по-семпличка изрази гласно тайната мисъл на колегите си: "Вие сте тръгнали по общините да търсите кирливи ризи. А кой ще бъде следващият, ако дадем Делян? Ние няма да дадем Делян!"

Направо си бойкотираха Бойко. Даже прилича на бунт. Усещането се засилва от думите на Цецерон, който твърди, че имало интригантски сценарий на БСП да вбие клин между Борисов и Цветанов. Обаче нямало да стане, вика Цецерон: "Във всяко едно ключово важно решение винаги сме вземали политическо решение и сме го съгласували винаги с Бойко Борисов."

Такива декларации на верноподаничество винаги са малко съмнителни. Ще наблюдаваме, па да видим.

Гл. секретар на МВР Младен Маринов обяснява по телевизора, че лицензът на фирма „Емко“ бил отнет, за да се предотврати опасността взривни вещества да попаднат в ръцете на терористи. Експертите от КОС открили, че охраната във фирмата не била на висота. „Опасността от тероризъм, вика, в целия свят е голяма и затова трябва да се включим и ние, като прекратим работата на "Емко", за да не бъдат откраднати от там необходимите за терористичен акт материали.“

Едно време имаше една интелектуална класация, която се водеше от „къпан милиционер“. Маринов много прилича на къпан.

Продължава на стр. 2

Страница на статията : 0102030405
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада