Из делниците на един луд (19 – 23 ноември)

Тони Филипов, д-р 26 ноември 2018 в 12:21 27833 0

Понеделник, 19 ноември

Спeцпpoĸypaтypaта иззела от банкова касета на глaвния ceĸpeтap нa ДАБЧ Kpacимиp Toмoв 427 000 лeвa в paзлични ĸyпюpи и вaлyти – eвpo, дoлapи, бpитaнcĸи лири и лeвoвe. Toмoв е обвиняем, заедно с шефа на ДАБЧ Πeтъp Xapaлaмпиeв като ОПГ, занимаваща се с търговия с българско гражданство. И явно тези пари са от това, защото в декларацията си е записал, че е получил 36 000 лв. oт зaплaти и има спестени само 25 350 лв.

За Каракачанов дума не става. То кой ли се е и надявал, де. Дето викат казаците, "маленькие воры лежат на нарах, а большие воры лежат на Канарах”. На български няма рима, но пак е истина. Дебелият войвода ще се пече на Канарите, а балъците от ДАЧБ ще излежат и неговите пари. Ако не се откупят, което също е вариант. Щото и съдиите искат на Канарите…

Между другото Сидеров млъкна за оставката на Каракачанов. Дума повече не каза. Питат го кой от ОП ще заеме мястото на Валери Симеонов. „Това ще го реши премиерът… Аз съм само един прост депутат”.

Подозирам обаче, че не само като депутат е прост. Предполагам една комплексност в това качество… А ако кажете, че той може и да е прост, но не е по-прост от нас, защото направи некой лев, пък ний продължаваме да дращим за паница леща, ще повторим думите на Хенри Милър, че тъпаците понякога проявяват завидни умения да правят пари. То у нас не е толкова и до умения, а до характер. Да си перде. Всички да те виждат как се гъзиш като околийска курва и да не ти пука. На БСП, на ГЕРБ, на Пеефски и ДПС… Еталон за втората най-древна професия, която хич не се отличава от първата. А Сидеров е упражнявал и третата – журналистиката. И изобщо търгувал се е на много поприща.

Вижте какво, братя, ще ви кажа една тайна. Всички личности, които си е струвало историята да запомни, се намират в ада. Това е положението.

Биографът на Борисов Кристина Кръстева ликува: „Влизаме в Шенген! От май българите минават бързо по летищата в Европа.“

След 5 месеца, вика Кристинка, до края на мандата на комисията “Юнкер”, ще ни приемат по въздух. Паспортният контрол за българи става бърз, самолетите от и за София вече няма да са на най-крайните гейтове и изобщо кеф… Дано само Юнкер да не се запие и да ни забрави.

Всичко това Кристинка научила от „високопоставени източници в Брюксел“. В което ние никак не се усъмнихме, освен когато прочетохме, че „добрата новина“ била намекната на Борисов и Цецерон по време на конгреса на ЕНП в Хелзинки. Някак нереално ни се вижда Борисов да не споделя такива важни неща с биографа си. Ще ѝ споделя как Меркел му дава телешката си пържола, а няма да ѝ сподели за Шенген?! Абсурд!

Вторник, 20 ноември

БСП настъпва на популисткия фронт. Нинова вика, че предстоящото увеличение на заплатите на депутатите с 90 лева било самоубийство. "Десетки хиляди хора са на улицата, а ти си вдигаш заплатата в този момент. Ритуално самоубийство на политическа класа… Къде по света се увеличава по този начин заплатата - без оглед на свършена работа и резултати?"

Прави се, че не знае, че тези заплати са вързани за средната за страната заплата и се индексират автоматично.

БСП предлага да се отмени това увеличение. И нещо повече - да се намалят заплатите на депутатите с 543 лева. С толкова са били индексирани те от началото на това НС. Освен това БСП предлага депутатската заплата да се отвърже от средната и да се завърже за минималната.

Президентът Радев веднага хваща исото: „Българите, вика, ще имат достоен живот, когато възпитат политиците си да живеят само от заплата.“ Демек никога! Кой у нас не живее само от заплата, бе, алоу? Това си е гладна смърт.

- Абе, Гарабед, каква заплата получаваш?
- 130… и нещо отгоре. А ти, Киркор?
- 140... и нещо отгоре.
- А знаеш ли, като стана дума, нашият приятел професора Агоп, завалията, получавал 650 и нищо отгоре!

И 5000 да е депутатската заплата, няма ли е нещо отгоре, не ми я хвали. Помня как в края на 2009 г. се наложи Борисов да потушава малък бунт, защото депутатите не искаха само на заплата. 12 души бяха отишли при него, Краси Велчев го потвърди, и му се оплакали, че от много работа в НС не могат да си гледат бизнеса и поискали да ги освободи. Явно си бяха представяли служенето на народа под формата на чувал с пари, който ги чака на входа на НС… Ама чувалът го нямаше и се наложи да ядат от готовите пари. А човек като яде готови пари и го боли корем. Дето вика мъдрият понякога български народ, къде е ползата от файдата, кога няма келепир?!

Помня, а сигурно и вие помните, как през 2014 г. сегашният финансов министър Горанов напусна НС и стана директор на Общинска банка. Борисов тогава обясни подробно какво му е изповядал „Влади“: "Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?”

Тогава си помислих, че бих могъл да му кажа, че НС е мястото, където може да се направи така, че не само той да си храни децата, но и ние нашите! Ама ме беше страх да не ме помислите за много наивен.

Според президента увеличаването на заплатите на политическия елит било оправдано, „само ако бъде обвързано с реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани“.

Не е добре да се тръгва в тази посока. Миналата седмица Борисов съобщи, че президентът вземал 11 000 лв. заплата. И ако се запитаме с какво допринася за благосъстоянието… По-добре да не се запитваме. Защото с устата не се допринася.

Сряда, 21 ноември

Депутатите от ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и „Воля” гласуваха оставката на Валери Симеонов и избраха на негово място началника на кабинета му Марияна Николова. Госпожата поиска две седмици, за да се запознае със ситуацията във ведомството. Което идва да покаже, че като началник на кабинета на министъра не се е занимавала със ситуацията в министерството, а с някакви други, по-тънки работи… Даже виц се пусна: Според Радио Ереван, властта у нас вече се предавала по полов път.

Комарницки пише във ФБ: „Ако това общество преглътне и тази гавра, да го управляват чрез метресите си, ще даря българското си гражданство на някое диво прасе, прескочило оградата с Румъния.“

Не, не, друго трябва да направим! Казват (Спахийски), че ген. Джордж Патън бил казал на войниците си: “Никое копеле не печели война, като загива за родината си. Печели я, като накара друго нещастно копеле да загине за своята.” Трябва да направим така, че те да се откажат от гражданството си. Така, де, за мястото, което съм им намислил, не се иска гражданство. Имею ввиду нары, не Канары…

Сашо Йорданов пише във ФБ: „Оставката на Симеонов е пореден успех на руското лоби в българската политика. Все по-зависими от Кремъл – все по-зле! Съдба!“

Мале, мале… Докъде се докарахме! Толкова да няма хора, че да съжаляваме за простака само защото е русофоб!

Мартин Димитров се похвали, че с помощта на Светослав Малинов Демократична България е нанесла тежък удар на схемата Белене. С помощта на материали, изработени от Групата по енергетика на ДБ, Малинов успял да убеди ЕК че „Белене“ е "нов проект". Което означава, че цялата процедура трябва да започне от начало, защото след взрива във Фукушима вече има нови изисквания за ядрена безопасност на централите. Тя ще се точи с години, технологията и оборудването ще остареят безвъзвратно и това на практика означава да кажем чао на „Белене“.

И сега, викат от ДБ, е ред на гражданското общество (ГО) да поиска окончателно спиране на „Белене“ и търсене на отговорност за прахосани стотици милиони!

Лично ние малко се съмняваме ГО да го направи. Не за друго, а защото ГО има да търси отговорност за много други прахосани милиони, например за КТБ, та едва ли ще успее да се заеме веднага и с търсенето на милионите от „Белене“.

Искам само да ви обърна внимание какво може да направи една малка партия. Една малка партия може да тури прът в колелата на един голям проект. Това е ползата от файдата от малките партии.

На вниманието на Борисов, Цачева, Цацаров и другите видни деятели, на които не им предстои да стават студенти… Петър Кърджилов, пиарът на община „Младост“, показва закуската на Биляна Петрова от преварени макарони с подобие на сирене, поднесена в използвана мръсна кофичка от кисело мляко. В лявата му ръка са две краставици, донесени при свиждане на Деси Иванчева, изгнили от липсата на светлина в килията. Ще се плаща за тези издевателства!

Ало, пенсиите! Чета в пресата: Секс, сън и сланина пазят от грип. Обречени сте, братя. Идея нямам откъде ще намерите сланина. Най-евтината е вече 7 лв. килото. Освен да спите като мечките цяла зима. Да ви кажа, добре, че сте остарели вече, иначе щяхте да гушнете босилека млади. Ще ви отнесе първият щам, който мине тъдява.

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков