Quantcast

Из делниците на един луд (12-16 декември)

Тони Филипов, д-р Последна промяна на 19 декември 2016 в 11:43 28768 2

Понеделник, 12 декември

„Сега“ демонстрира супер новинарски подход: „Над 35% от домакинствата нямат интернет у дома. Това показва проучване на НСИ, проведено през тази година.“

Пак добре, щото можеше да е проведено и лани, и полани...

„Около 36.5% от домакинствата все още нямат интернет до домовете си, като около 42.5% от тях казват, че нямат нужда от него, защото не го намират за интересен и полезен“, продължават да ме изумяват колегите със стремежа си да са пунктуални. Лично ние бихме се задоволил да кажем около 36%, но те държат да са максимално точни. Така и трябва. Ако резултатът е например 36.54323%, трябва да се каже „около 36.5432%“.

Както и да е. Една голяма част от тия, дето не са интернетизирани, сърфирали на работното си място и затова не намирали за нужно да имат интернет и у дома.

Ама как сърфират само… И не само тия, дето нямат интернет дома. Седнал сме пред Google analytics и ги наблюдаваме. И какво забелязваме. Сутрин до 8-8.30 в сайта пребивават отделни граждани, главно живеещи в САЩ. Към 9 вече към 50 човека четат едновременно. Към 9.30 са над 100. Което какво означава? Че ходите на работа да четете из интернет. И да ме хвърляте в смесени чувства. Щото като съвестен данъкоплатец не може да не ме боли, когато толкова хора крадат работно време, което и аз плащам. Но пък от друга страна се кефя, като си помисля какви усилия и изобретателност влагате, за да четете доктора без да ви забележат началниците.

Некои дори се хвалят с това. Пише ми една Калина от Трявна:

„Не си мисли, че те чета редовно в Редута, защото си интересен. Чета те, щото така отлагам досадната работа в офиса…“

Е, можеше да е малко по-любезна, но пък не можем да не оценим откровеността ѝ. И я оценихме. Пратихме ѝ книгата с два лева надценка. Така, де, заменяме чувство за хумор за повод за смях.

Колегата Даниел Смилов пише: „Разпускането на РБ и вливането му в ГЕРБ е най-доброто и най-рационалното решение за всички партии в център-дясното и техните избиратели…“ РБ и без това вече нямало, разпаднал се. А избирателите му се редуцирали до 2-3%.

Напълно сме съгласен с колегата. Но ни се ще все пак да разберем защо изобщо се събраха. Щото има известно противоречие, широко известно, между това, което казаха и това, което сториха. И ние сега се чудим как да им оформим епитафията.

И отново се сблъскваме с липсата на традиция за политическите погребения. Липсва церемония по съобщаване на политическата смърт, по опяването на съответния мъртвец и той, естествено вампирясва. Четирима представители на ПГ на РБ (без Куневите) се явили при президента и получили проучвателен мандат за съставяне на правителство. С което се сложи край на 19 години суша. 19 години, през които девственицата, извинете, десницата не е получавала мандат. Те и сега го получават само номинално. 

След като пак Борисов ще премиер, министрите на ГЕРБ си останат всичките…

Четиримата мандатовзематели

Журналистите питали Борисов, който бил на поредно извънредно посещение в с. Хитрино, дали би направил кабинет с РБ, и дали би станал премиер за трети път. "Нищо друго не ме интересува в момента от това (ситуацията в селото, бел.ред.) Ще се срещаме, ще говориме"…

Това не е популизъм. Това е държавничество в най-висшата му форма! Да зарежеш цялата държава, за да спасяваш едно село само. Чак такива държавници досега не сме имали. Което обяснява до известна степен защо все пак още ни има…

Първан Симеонов пише в „Сега“: „Новият проект на Христо Иванов прилича на любопитен опит за политическо размножаване с един родител.“

Може и да грешим, но ни се струва, че младият социолог намеква за онова действие, за извършването на което навремето поповете са плашили младежите, че ще им порастат косми по дланите.

С един родител… Много ретроградно, като се има предвид, че хората по света вече правят опити с трима родители. И не само правят, ами и успяват.

Във Великобритания узакониха митохондриалното донорство, генетична технология за зачеване на „бебе от трима родители “. Първото, заченато по тази технология бебе, се появи в Мексико в края на септември. При тази технология от яйцеклетката на майката се отстранява увредената ДНК и останалият здрав генетичен материал се прехвърля в яйцеклетката на „третия родител “, която след това се опложда. Накрая детето наследява ДНК от двамата си родители и от донорската яйцеклетка.

Представете си, ако преди зачеването на РБ бяха отстранени гените на глупостта от Лукарски, на властолюбието и користта на Кунева, некои повредени гени на Радан… Какво щеше да стане? Ами нищо. С толкова малко гени нищо не може да се направи…

Генерал Румен Радев каза, че трябва възможно най-скоро да се проведат предсрочните парламентарни избори в съответствие с волята на хората, изразена на референдума. Каза също, че той работел по съставянето на собствено служебно правителство и имал идея за премиер, но не каза кой.

Чух, че и Георги Гергов имал идея – кумеца си ген. Бонев. Червеният олигарх е кум на някога синия генерал. Според нас това са слухове, които пуска самият Гергов, за да провери дали може да стане. Май няма да може. Корнелия няма да позволи. Освен ако не са си били близки с Бонев навремето, когато и тя беше в СДС.

Вторник, 13 декември

Не възнамеряваме да се намесваме в спора българин ли е циганинът от Германия. Забелязал сме, че почнем ли да говорим по тая тема и хората престават да ни възприемат като толерантен човек. Малко нещо да споменем и веднага някой се присеща: „Тоя е дето написа за „Манталитета на мангалитета“.

Абе, братя, нали индийците щяха да прибират 20 милиона свои сънародници, пръснати по света? Какво се мотат? Да им отделят в некой щат едно парче земя и да си направят държава. А можем и ние да им отделим. Да направим буферна зона от цигани между България и Турция например. И да сложим циганите да пазят външната граница на ЕС. За да израснат циганите държавнически, предлагам да им се даде още сега пълна автономия - собствен бюджет, който да си пълнят с техните си данъци, собствен ТЕЦ, със собствени жици, собствено ВиК, БДЖ... Ако трябва ще им помогнем да си направят набързо една ЦЕРБ (Цигани за европейско развитие на България). И една ЦСП. Циганите се раждат убедени социалисти. Ако сте забелязали, отношението им към собствеността е изцяло социалистическо.

Разбира се, има риск да стане като в Либерия, където американците си изселиха негрите... Но ние и така вървим натам.

Другият вариант е да интегрираме циганите в българското общество. Но, според нас, тоя вариант не е вариант. Интегрирането на циганите, ако изобщо е възможно, ще се проточи десетина поколения. При това ще се проведе в режим пълен пансион. И тука идва трудното. Щото те се увеличават, а ние намаляваме. И ще дойде време всеки българин да издържа по 2-3 цигани, което ще ни затрудни.

Ловецът на мигранти Динко Вълев дарил части за развален автобус на ямболско военно поделение. Щото без автобус войската не можела да стига до границата и да си изпълнява задълженията. Та Динко им дал от автоморгата си стар двигател и няколко джанти. И началникът на поделението му благодарил по местна телевизия и го изкарал най-големият патриот. Което дълбоко обидило депутата от БСП Атанас Зафиров: „Ако бях, вика, военен министър, щях да се обеся на портала на поделението!“

Зафиров, това, че не си министър не трябва да те спира. Допускам, че Ненчев има принос в досъсипването на армията, но съсипването не може да е негово дело. Щото той е от 2 г., а армията се съсипва от над четвърт век вече. И ти, ако искаш да се бесиш аргументирано, можеш да намериш повод в управлението на твоята партия и нейните военни министри. 

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12193

2

SC

19.12 2016 в 23:14

Докторе, всичко чудесно, но само не мога да разбера как все още изпитвате жалост към измамените пенсионери. Аз отдавна се отказах да ги броя за жертви.
Вече съм го писал няколко пъти, но бургаската община (па макар и ГЕРБ-ерска) положи чутовни усилия да предупреди народонаселението за измамните схеми. Е, не поемат, бе! Някои даже по два пъти се хващат. Как да ги съжаляваш такива?