България през 2020 г. (пророчеството на проф. Божидар Димитров)

Божидар Димитров Последна промяна на 29 декември 2014 в 11:44 53459 68

България през 2020: Пророчеството на проф. Божидар Димитров

На редакционния имейл получихме разказ на проф. Божидар Димитров. Обадихме му се, за да се уверим, че той е авторът. Проф. Димитров дори поясни, че разказът вече е прочетен от Красимир Каракачанов, който го е одобрил. Публикуваме пълния текст на разказа.

БЪЛГАРИЯ, 1 ЯНУАРИ 2020 Г.

Научно-фантастичен новогодишен разказ от проф. Божидар Димитров

Президентът Бойко Борисов се събуди, както винаги в 6 часа. Погледна електронния секретар – 1 януари 2020 г. Не му се ставаше, но нямаше как – на масата освен половинлитрова чаша димящо турско кафе, го чакаше и дълъг лист с програмата за деня. Осемнайсет точки бе тази програма и като шеф на президентска република трябваше да я изпълни. „Мамка му на този главанак Божидар Димитров, дето го послушах и направих референдум за смяна на формата на управление. Ако бях президент на парламентарна република, сега щях да се будя в някоя от ловните хижи на Емо Ротманса или на Миро Мършата. И никаква работа. А сега - 18 точки в програмата”.

Първата бе среща с областния управител на Охридска област Красимир Каракачанов. Знаеше защо го търси. Щеше да иска пари за лагерите за бежанци. След като през 2015 г. в Черно море, в периметрите „Кан Аспарух” и „Терес”, бяха открити огромни количества газ и нефт, с които България, освен че задоволи нуждите си и започна да изнася, средната работна заплата стана 5500 евро и страната ни стана привлекателна за бежанци от цял свят. Отгоре на всичко, чрез референдуми, подобни на шотландския и каталонския (само че успешни) към България се бяха присъединили през 2018 г. Македония, Поморавието и Западните покрайнини, Северна Добруджа и Северна Гърция със Солун барабар и Одринска област до Чаталджа. „Добре, че референдумът в Истанбул не успя - какво щях да го правя този 25-милионен град. Пък и щях да се скарам с моя приятел Ердоган, той едвам преглътна отпадането на Одринска област от Турция” – каза си наум Бойко. Наум, защото знаеше, че го записват – всичко, което кажеше на глас, се появяваше всяка сряда в „Галерия”. Цецо Цветанов се скъсваше от работа да открие записвачите и все не успяваше.

Бойко погледна отново листа с програмата. Втората среща бе с шефа на „Газпром”, долетял внезапно в България вчера. И тук знаеше за какво става дума. Путин му се бе обадил по телефона снощи. Русия не можела да изпълнява в пълен обем доставките си за газ към Китай и молеше да купува от нас по 20 милиарда куб. метра годишно. „Ще може – каза си Бойко, - но на цена 485 долара за 1000 кубика. Колкото ние плащахме до 2015 г. И ако признаят, че Кирил и Методий са българи и че са взели от нас и християнството, и азбуката. Иначе – да плащат неустойки на китайците”.

Прегледа набързо останалите. Слава богу, повечето от тях бяха дреболии от рода Лозенград искаше автомагистрала до Царево, село Долно Уйно искаше църква. А управителят на област Кавала искаше помощ от масовата емиграция на англичани в топлите земи на Беломорието. Повечето били пияници, не работели и тежали на социалната система. Почти напълно я изсмукали. Бойко се почеса по главата. Поиска да викне социалния министър, но се сети, че Каролев го бе набил в ефир и пратил в болница само преди три дни. „Ще трябва да намерим решение с този наплив на англичани – помисли си Бойко. – Поне да бяха водопроводчици като поляците”. Емигрантите от Полша наистина пиеха, но работеха яко – и като водопроводчици, и като миньори в мините на Ковачки.

А и един протест трябваше да изслуша. Френският посланик щеше да му предаде нота на Ке д´Орсе, с която се протестираше срещу поведението на българския посланик в Париж Валери Симеонов. Той бил заявил по френския канал 5, че френското правосъдие е жива цигания. Това - по повод заводите „Рено”. Телевизия „Скат” ги бе купила законно, но френски съд бе уважил иска на бившите френски собственици и им бе върнал заводите. „Ще му тегля една майна – каза си Бойко. - Франция най-сетне трябва да разбере, че в ЕС сме равни, но някои са по-равни. Все пак ние сме велика сила, а не Франция, и ако много знаят, няма да им предадем двете ядрени подводници, дето им ги строим във Варна. Имаме пари да им платим неустойката. Ще ги зачислим в нашия беломорски флот”.

След това се протегна в леглото. Поне вечерта щеше да бъде забавна: „Левски” щеше да играе финал за Шампионската лига с „Челси”. Резултатът бе ясен: Абрамович предложил на Батков 5 млн. паунда „Левски” да не бие с много унизителен резултат – с 2:1, най-много с 3:1, а не с обичайните си резултати 7:0, 6:1, 5:0 и т.н.

Бойко взе чашата с кафето и отпи първата глътка. До листа с програмата стоеше лист с текст, представен му за одобрение от Веждичката – културния министър. Текстът бе за плочата, която щеше да стои над централния вход на реставрираната Голяма базилика в Плиска – най-голямата християнска църква в Европа през Средните векове „Построена в 866–870 г. от цар Борис–Михаил и възстановена от Президент Бойко Борисов”. Борисов допълни: „в 2015–2019 г.”. „Поради фамилията, може след време да помислят, че съм му син – рече си Бойко. – „Добре е да се съчетае освещаването й с откриването на автомагистрала „Хемус”. Лилито Павлова и този път се беше справила навреме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2015 в 01:07

Dobro spomnuvate za Aleksandar Makedonski NO NE I ZA MAKEDONCITE???????? Imate mnogu izmesano vo tekstot pa i za ohridskite crkvi DOSTA raznolicija.

16.02 2015 в 11:43

W4era Bojo Dimitrov i Wejdichkata se naprawili na ku4eta...

14.02 2015 в 15:28

Интересно...Г-нДимитров,споменавате село Долно Уйно...Отдавна искам да Ви задам един въпрос...Моя род произхожда от това село.Носи фамилното име Мазгарев...какво може да ми кажете за това фамилно име?Доколкото знам,моя пра-пра-дядо идва отРодопите и купува бивш турски чифлик при оттеглянето на турците от България.Няма други хора със тва фамилно име във България.Казвал се е Станчо Мазгарев...(Мазгаро)...турска дума ли е и какво означава ако е?Това според мен е най-рядкото фамилно име у нас!Ще се радвам ако ми отговорите.Благодаря!

19.01 2015 в 09:11

Браво професор Димитров! Ценя чувството Ви за хумор!

16.01 2015 в 18:50

Не разбрах защо Каракачанов трябва да дава одобрение за простотиите. Според мене всеки авторът сам отговаря за ниския си интелект. Или ако е обратното, обира славата. Тук обаче двама нискочели DS-агенти националисти изглежда, че вървят в комплект.

14.01 2015 в 15:17

Може и да бърка правописа, но интереса му клати феса. Пак му се е дощяло министерско кресло - със или без портофейл. Гъделичка тщеславието на Б.Б. та да му се усмихне, пак... Нали ТОЙ ги раздава
_______

“It is easier to fool people than it is to convince them they have been fooled.” – Mark Twain

08.01 2015 в 10:08

Най -якото беше с магистрала Хемус -хеххе пак се справила на време - 2020 :)))

04.01 2015 в 20:18

Учудващо е, че мненията на Божидар Димитров поразително съвпадат с позицията на гръцката дипломация. Ако причината не е в произхода му от черноморски гръцки полис - Созопол (Аполония), то може би се крие в свитъците с тайни ангажименти на българските ханове и князе – Кардам, Тервел, Богдан, Телериг и други. Изказванията му обиждат националното самочувствие на българите, уронват престижа на българската държава и миришат на държавна измяна.
От една страна "професорът" нарича себе си българин, а от друга - не признава научните факти за възникването на българската държава, позовани на ясни археологически, етнически, езикови, етнографски, генетически и други писмени данни. Така той изпълнява чисто пропагандни функции и цели изопачаване в публичното пространство на фактите за историческите събития. Познато е като метод на Гьобелс.

Божидар Димитров поднася на публиката цинични изказвания, в които умишлено смесва етническия произход, език и култура на народите, тяхната държавна принадлежност и религията, която изповядват. Така умишлено поддържа в заблуждение публиката относно фактите за произхода на българската държава, като разделя националното единство.
Безспорен факт е, че в Амфиполи, Северна Гърция, преди три години е отрита гробница, пет пъти по-голяма от тази на Филип II Македонски във с. Вергина. Безспорно е определено времето на изграждане, което напълно съвпада с управлението на Александър III Македонски -356-323 пр.н.е. във Вавилон. В този период гръцките племена са населявали земите южно от Тесалия и Епир, а гръцките полиси са били разположени само по крайбрежието на средиземно море, най-древните от които - Коринт, Аргос, Спарта и Атина са разположени на географската ширина на п-в Пелопонес.
Безспорен факт е, че братът и пръв генерал на армията на Александър III Македонски и негов зет – Хефестион е починал в град Екбатана на 600 км североизточно от Вавилон, но по заповед на Александър III е погребан на 2500 км на запад в Александрия, градът основан от Александър III. Върху гробницата на Хефестион, Александър III строи внушителната сграда на Александрийската библиотека.

Според личния скулптор на Александър Македонски - Лизип, Александър е бил много светъл, и бледостта на кожата му на места преминавала в червенина, особено на гърдите и лицето. Т.е. Александър е бил рус, което не може да се каже за нито един грък, египтянин или персиец.

Защо тогава "професорът" нарича Александър Велики грък?

Притиснат до стената, Агент Тервел бе принуден да признае с византийски пирует, че прабългарите идват от Бактрия със столица Блха. От там идва и наименованието ни - бълхари, а не от обидния гръцкия прякор volgaros.

Защо "професорът" не признае, че архитектурата на престолната църква в Плиска е типична за Вавилон. Колоните са с типичните за прабългарите правоъгълен капител, а в украсата присъстват лъвски знак. Същите символи са използвани в базиликите от IV в. в Охрид и от IX в. църквата в манастира св. Наум на Охридското езеро, построена от княз Борис I. Същите символи присъстват и в гробницата при Амфиполи, за която гърците крият вече 3-то година, че е на Олимпиада - майка на Александър Велики, на Роксана - Бактирската принцеса (бълхарка по наименованиет на столицата на Бактрия - Блха), съпруга на Александър Велики и Алексъндър IV - младия и единствен престолонаследник на Македонската империя - 1/2 македонец и 1/2 бактирец (бълхарин). Защото византийските витиевати изказвания на т.н. професор (незнайно къде) прикриват гръцкия интерес ... Защото именно тази източна архитектура на българите, пренесена обратно по пътя на Александър, е вбесявала православна Византия. Именно тя е причината столицата ни да бъде обект на целенасочена инвазия и разрушение.
 
X