Волен Сидеров на разпит заради съмнения за фиктивен стаж на Кошлуков в ТВ ''Алфа''

Ружа Райчева Последна промяна на 19 юли 2022 в 12:58 4236 0

Емил Кошлуков

Снимка БГНЕС/Архив

Емил Кошлуков

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е извикан на разпит в полицията заради съмнения за фиктивен стаж на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков в телевизия "Алфа". Сигналът до МВР е пратен от гражданското движение "БОЕЦ".

Темата за стажа на Кошлуков бе повдигната отново през април, когато председателят на комисията по култура и медии Тошко Йорданов припомни, че когато Кошлуков е кандидатствал за позицията си като шеф на БНТ, е използвал стажа си в партийната телевизия на Волен Сидеров "Алфа", за да изпълни изискванията за поста.

Тогава Йорданов заяви, че в трудовия договор с ТВ "Алфа" и в данните, предоставени на НАП, има несъответствия и съмнения за това, че договорът е бил сключен със задна дата. Според него става въпрос за документна измама.

Действително, на сайта на БНТ в биографичната справка на Кошлуков липсва информация за такъв стаж. Без него шефът на БНТ не покрива изискването за поне пет години опит на ръководна длъжност.

Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов влезе в открит конфликт с Емил Кошлуков, откакто оглави парламентарната комисия по култура и медии. Йорданов неведнъж е заявявал, че Кошлуков трябва да бъде отстранен от поста шеф на БНТ.

Мандатът на генералния директор изтече в началото на този месец, но той остава и.д. за неопределен период, тъй като СЕМ не пожела да назначи нов директор. Медийният регулатор за пръв път в историята си не си хареса кандидат за шеф на телевизията и прекрати конкурса по избора, като още не е насрочил нов. Официално причина за това забавяне е обжалване на процедурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови