Тошко Йорданов поиска шефът на БНТ Емил Кошлуков да бъде уволнен

Ружа Райчева 07 април 2022 в 17:40 6936 0

Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов поиска от Съвета за електронни медии да уволни генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Йорданов твърди, че Кошлуков няма необходимия стаж за поста и дори го обвини в документна измама. 

В рамките на първите 15 минути на днешното заседание на парламентарната комисия по култура и медии председателят ѝ Тошко Йорданов аргументира искането си пред СЕМ. По думите му още при назначението на Кошлуков той се е обявил против, защото е имало "няколко хвърчащи във въздуха проблеми".

Тошко Йорданов неведнъж е канил шефа на БНТ на заседание на комисията и открито е изразявал недоволството си от него, включително с изискване на копия на дипломата и трудовата книжка на Кошлуков.

Днес той постави въпроса дали Емил Кошлуков има необходимия стаж, за да заема поста си и обяви, че си е "направил труда" да провери в НАП кога е бил предоставен трудовият му договор. Йорданов твърди, че за да се яви на конкурс за поста директор на БНТ, Кошлуков е "ползвал стажа си" като програмен директор на партийната телевизия на Волен Сидеров - ТВ "Алфа".

Според Тошко Йорданов в трудовия договор с ТВ "Алфа" и в данните, предоставени на НАП, има несъответствия и доказателства за това, че договорът е бил сключен със задна дата, и "ако това е така, отива на документна измама":

"Освен това си направих труда да изискам от вас цялата кореспонденция на телевизия "Алфа" в периода, в който г-н Кошлуков се води изпълнителен директор. Според НАП е бил такъв. Никъде в кореспонденцията със СЕМ не фигурира Емил Кошлуков - фигурира Волен Сидеров. Това отново навява съмненията, че човекът е бил директор само по документи."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!