TV7 плати 300 000 лева на КТБ

OFFNews 16 май 2015 в 08:33 4398 2

Снимка Сергей Антонов

TV7 е платила 300 000 лева за погасяване на задълженията си към КТБ, съобщиха от телевизията.

Преди седмица изпълнителният директор на медията Кирил Благоев постигна споразумение със синдиците на КТБ и частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, според което ще бъде предадена на отговорно пазене техника от медията, но не и такава, която е от особена важност за нормалната работа на телевизията.

Синдиците на КТБ Росен Ангелчев и Лазар Илиев са депозирали молба до частния съдебен изпълнител за отлагане на изземването на имуществото на TV7 до края на май.

Дотогава медията трябва да изплати цялата сума от заема към КТБ. Такъв ангажимент поеха от ръководството на телевизията и инвеститорите.

На 29 април съдия изпълнител, подкрепен от десетки полицаи и мъже в анцузи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на TV7. Това беше последвано от протест пред сградата на медията.

В края на деня зам.-директорът на СДВР и началникът на Шесто РУ подадоха оставки. От МВР уточниха, че "поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие подадените от тях оставки.

Късно вечерта на 29 април синдиците на КТБ съобщиха, че отлaгат със седмица изземването на имуществото на TV7. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!