TV7 показа договора с КТБ: кредитът е за 2.5 млн. евро

OFFNews 30 април 2015 в 18:37 4229 5

Снимка Сергей Антонов

Точната сума на кредита, който TV7 e взела от КТБ е 2 млн. 590 хиляди евро или над 5 млн. лева. Това обявиха днес от медията.

Сумата е предоговаряна два пъти, като първоначално са изтеглени 1.3 млн. евро, след това са подписани два анекса към договора.

Основният е от Десислава Тошева, изпълнителният директор по онова време. Следва още един анекс за 320 хиляди евро допълнително. Третата теглена сума, която е окончателна, е за още 980 хиляди евро с анекс от 8 април 2014 г., който е подписан и от Десислава Тошева, и от Николай Бареков. Точната сума на кредита е 2 млн. 590 хиляди евро.

„По договора нееднозначно е записано, че всички пари, които телевизията планира от дейността си, трябва да влизат по сметки на КТБ. След обявяване на банката в несъстоятелност е нормално да не обслужваме каквито и да било други плащания, най-вероятно това е станало и през лятото на миналата година. Това е времето, когато бе поискана и процедура по несъстоятелност. Тя обаче не е стартирала, защото делото по същество не е започнало да се гледа. Ще сезираме инспектората и камарата на частните съдебни изпълнители, защото нашите синдици не са били уведомени", обявиха още от TV7.

Oт медията подадоха жалба до министъра на правосъдието Христо Иванов и Камарата на частните съдебни изпълнители, в която се настоява за проверка на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, по неговите производства и незаконосъобразни действия.

В жалбата се твърди, че при вчерашните си действия по изземване на имущество от TV7 е нарушил закона и Конституцията като е поискал да изземе вещи, които не са предмет на залога.

В жалбата медията твърди, че въпросният частен съдебен изпълнител тенденциозно е описвал вещи от имуществото на телевизията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови