Около света за 31 дни с VIASAT NATURE

OFFNews 23 ноември 2021 в 00:08 1451 0

Снимка Viasat Nature

Снежни леопарди, австралийски коали, хималайски вълци, индийски слонове, африкански лъвове и още пленителни животниски видове ще населяват ефира на най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World през декември. Viasat Nature ще обиколи света за месец от „Дивата Австралия“ и „Дивата Азия“ през „Дивата Африка“ до „Дивата Европа“ и „Дивите Америки“.

Снимки: Viasat Nature

Рубрика: Дивата Азия

Всяка вечер от понеделник, 6 декември, 19:00 ч.

Азия, най-населеният континент на Земята, се простира на повече от 44 милиона квадратни километра; това е континент, който обхваща както някои от най-гъсто населените райони на Земята, така и обширни необитаеми територии. Дом е за народи с изключително различен произход, поведение, политика и религия... и също толкова различна дива природа. Чрез внимателно подбрани предавания - включително премиерите на "Снежни леопарди и приятели" и "Тибет: Покривът на света" - проучваме как местностите, градовете и хората в Азия си взаимодействат и влияят на дивата природа, за която Азия също е дом.

Снежни леопарди и приятели

Понеделник, 6 декември, 19:00 ч.

Новородени снежни леопардчета надничат и примигват от малка пещера на тибетски склон; очите им са сини и изпълнени с невинно любопитство. Виждаме света им, докато растат и следват майка си в уникален портрет на своя свят, изпълнен с красота и хумор.

Странно изглеждаща тибетска лисица хваща сеносъбирач, красиво семейство рисове се припича на слънце; хималайска мечка учи малкото си как да намира храна и заедно се търкалят по склона за забавление. Странни птици и бозайници допълват историята на малчуганите - приятелството, сътрудничеството и грижата са очевидни в целия свят на малките снежни леопарди.

Тибет: Покривът на света

Вторник, 7 декември, 19:50 ч.

Елате с нас, за да проучим живота на най-високопланинското плато на Земята - това красиво и неземно място е и едно от най-суровите на планетата. Проследяваме живота на някои от емблематичните същества, които живеят там - от хималайските вълци, които трудно отглеждат малките си сред назъбените върхове, през редките чипоноси маймуни, изправени пред семейни драми по горските склонове, до тибетските антилопи чиру, изминаващи стотици километри, за да родят, непрекъснато застрашавани от смърт, и издръжливите сеносъбирачи, които издържат на неспирните целогодишни атаки на стихиите. Вижте как тези необикновени животни успяват не само да оцелеят, но и да процъфтяват на покрива на света.

Рубрика: Дивата Австралия

Всяка вечер от понеделник, 1 декември, 19:00 ч.

Отдаваме специална почит на огромното разнообразие на австралийската природа; следваме Дейвид Атънбъроу до Големия бариерен риф, разглеждаме отблизо най-загадъчните и опасни животни на континента, връщаме се назад във времето, за да проучим праисторическа Австралия, и гледаме премиерата на филма "След пожарите - възстановяването на австралийската природа".

След пожарите - възстановяването на австралийската природа

Неделя, 5 декември, 19:00 ч.

Австралийската фауна има дълга и впечатляваща история на оцеляване в най-сухия обитаем континент на Земята, а огънят е сила, оформила природата на Австралия. Както по брутален начин стана ясно през 2019 г., изменението на климата увеличава мащаба и интензивността на пожарите в буша - този документален филм проследява продължителното възстановяване на дивата природа след последните катастрофални пожари в Австралия чрез истории за надежда, човешка намеса и устойчивост.

Филмът отправя спешно послание за опазване на околната среда и предприемане на необходимите мерки за запазване на биологичното разнообразие на нашата планета, преди да е станало твърде късно.


Трудно оцеляване: Емблематичните животни на Китай

Понеделник, 6 декември, 20:00 ч.

Пандите са емблематична гледка за животинския свят на Китай, ние проучваме други редки оцелели животни в страната. На северната граница откриваме сибирски тигри, които ловуват в снега; на стотици километри навътре в сушата живее сладководен кит с необикновено поведение, наречен китайски речен делфин.

В Хималаите планински гъски прекосяват планините от Индия, за да се размножават по високите склонове на Тибет, а японските жерави танцуват, когато се сбират в блатата около Пекин. В южната част на страната се издигат огромни варовикови кули и там е и най-емблематичният пейзаж в Китай. Тук източният черен гибон се смята за изчезнал от 50 години, но през 2002 г. е открито едно семейство. Това са истории за редки оцелели животни, някои добре познати и обичани, други важни и емблематични, заснети тук за първи път.

Рубрика: Дивата Африка

Всяка вечер от понеделник 13 декември, 19:00 ч.

Каним ви да посетите неопитомения континент с мащабните му и разнообразни пейзажи. Африка е дом на най-емблематичните и невероятни животински видове. Изследвайте континента на крайностите, който се гордее с епичните планини в Танзания и Кения, отдалечените блата в Окаванго и най-високите температури на Земята.

Очаквайте продължение...

Следете www.Facebook.com/ViasatNatureBG

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!