DW: Преди 8 месеца Цветан Василев твърдеше друго за покупките на медии

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2014 в 22:43 14835 11

Александър Андреев. Снимка:
Александър Андреев. Снимка: "Дойче веле".

Тази събота главният редактор на българската секция на Дойче веле Александър Андреев припомни за скандалното писмо от миналата година на Корпоративна търговска банка до германската медия.

В писмото на КТБ до „Дойче веле” на трета страница пише черно на бяло: „Необходимо е да се подчертае, че господин Цветан Василев нито притежава, нито финансира медии”. А в интервюто по bTV по повод медиите на Ирена Кръстева самият той казва ясно: „Аз финансирах покупката”. Само преди 8-9 месеца в интервю пред „Дойче веле” той казва обратното – „Никога и под никаква форма не съм инвестирал във вестниците на „Нова медийна българска група”. По-натам в писмото до „Дойче веле” се казва, че всички информации за директни или косвени участия и свързаности на банката са публично достъпни, а сега Цветан Василев признава, че „има набор от фирми, които се обслужват от КТБ, и техните собственици не са номинални, просто крайният собственик е скрит”, заяви Александър Андреев пред bTV.

Подписалите писмата или не са знаели какво става в собствената им банка, или просто са лъгали най-безцеремонно, коментира журналистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2014 в 13:01

Какво манипулативно виждате в изводите на журналиста?Той взима отговорите на една личност по един и същи въпрос ,но в различно време/разл. конюнктура/.Вашите изводи какви биха били?

23.06 2014 в 11:33

Тоя все едно е работил заедно с редкаторите на Капитал - едно към едно изказване, каквато беше статията им за паралели в говоренето на Василев миналата седмица :)) И малко беше като насаден на екрана! ;)) Голяма работа, голям анализ! Само дето скандала не трябва да се гледа, така простовато. Василев се опълчи на Пеевски, да, но видхяме ПОСЛЕ, какво стана - машината за манипуалции ДПС, и задкулисняи Доган отново показаха, че КОЛКО МНОГО власт и мощ имат и как лесно манипулират и дрижират държавата и всичко случващо се в нея!! ДО КОГА ТАКА?!!

23.06 2014 в 11:03

Нищо друго не е твърдял Василев. Стига разни набедени и не толкова набедени за експерти да са му слагали думи в устата. Василев много рядко прави изявления, иначе с името му колко се спекулира. Той именно на това наблегна в интервюто.

23.06 2014 в 10:54

Много голям интерес проявява този господин, слушах цялото му изказване и изобщо не мога да кажа, че е безпристрастен и не заема нечия позиция. Всички или поне по-голяма част от нас знаят що за медия е ДВ и до скоро с какви материали излизаше, а журналистите позволили си да имат лично участие в коментарите и публикациите и най-вече да изразяват мнение и пристрастност? А сега медията обърка позицията към друг кръг от медии и се придържа към интересите на Пеевски.

23.06 2014 в 10:46

Няма какво да се хвалят с подобни писания и тези медии, тъй като ги видяхме и тях колко са "пристрастни" и как бяха използвани, за да пригласят на други родни такива.

23.06 2014 в 10:42

И това какво болно удоволствие достави на този човек? Какво значение има какво е казал тогава и какво сега? По-важното е, че банката е под надзор и не се знае кога хората ще си получат заплатите.

23.06 2014 в 10:14

Отдавна съм изгубил доверие в Дойча Веле, още когато там писаха КАПИТАЛИСТИТЕ Бедров и Барух !

22.06 2014 в 12:49

Да бе Алекс ,но вчера Василев каза ,че е финансирал медийната група и е оказвал влияние на собственика.

22.06 2014 в 10:39

Разбира се, че са лъгали, освен да лъжат те нищо друго не знаят!

22.06 2014 в 10:24

Много ниско ниво на журналистика :( Има огромна разлика между това някой да инвестира и да финансира един проект! В първият случай придобива собственост, а във втория случай е просто един кредитор!
Цветан Василев може да е виновен за 1000 неща, но в случая е бил 100% коректен!