DW: Преди 8 месеца Цветан Василев твърдеше друго за покупките на медии

OFFNews 21 юни 2014 в 22:43 15382 11

Александър Андреев. Снимка:
Александър Андреев. Снимка: "Дойче веле".

Тази събота главният редактор на българската секция на Дойче веле Александър Андреев припомни за скандалното писмо от миналата година на Корпоративна търговска банка до германската медия.

В писмото на КТБ до „Дойче веле” на трета страница пише черно на бяло: „Необходимо е да се подчертае, че господин Цветан Василев нито притежава, нито финансира медии”. А в интервюто по bTV по повод медиите на Ирена Кръстева самият той казва ясно: „Аз финансирах покупката”. Само преди 8-9 месеца в интервю пред „Дойче веле” той казва обратното – „Никога и под никаква форма не съм инвестирал във вестниците на „Нова медийна българска група”. По-натам в писмото до „Дойче веле” се казва, че всички информации за директни или косвени участия и свързаности на банката са публично достъпни, а сега Цветан Василев признава, че „има набор от фирми, които се обслужват от КТБ, и техните собственици не са номинални, просто крайният собственик е скрит”, заяви Александър Андреев пред bTV.

Подписалите писмата или не са знаели какво става в собствената им банка, или просто са лъгали най-безцеремонно, коментира журналистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!