Quantcast

Цветан Василев: Назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС беше грешка

OFFNews Последна промяна на 19 юни 2014 в 08:33 4368 21

Снимка Цветан Василев

"На 14 юни 2013 година все още вярвах, че е направена грешка с номинацията на Пеевски и след нейното отстраняване ще се тръгне по друг път. Разбрах, че не е така в началото на септември, тогава започнаха и първите искри."

Това заяви банкерът Цветан Василев във втората част от интервюто си за bTV. Цялото ще бъде показано в предаването "120 минути" през уикенда. 

По думите на мажоритарния собственик на КТБ враждата между него и Делян Пеевски е започнала още през септември, а причината за това е използването на името на Василев "за всякакви лоши практики".

По темата за "Булгартабак" Василев заяви, че като публична компания в нея не трябва да се случва това, което става там сега.

"Знам, като участник в управлението на "Булгартабак", че от него се източват средства. Регулаторът не е в състояние да въздейства, защото е заплашен, а източваните средства отиват в нечии лични сметки", заяви Василев.

По него думи източените пари са "огромни", а прокуратурата дори не се интересува кой е реалният собственик на компанията. 

По думите на Цветан Василев в търга за изпълнител на проекта "Южен поток" в България също е имало високо ниво на корупция и той трябва да се повтори.

"Делян Пеевски не е длъжник на КТБ, но само формално. Той притежава набор от фирми, които се обслужват от банката, а техните собственици са номинални. Крайният собственик е скрит. Представляващите тези компании хора започнаха необслужване на тези кредити, което значи малко повече работа за банката, но това няма да се отрази на нашето финансово състояние", коментира Василев.

На въпрос имал ли е участие в управлението на медиите на Ирена Кръстева и Делян Пеевски в НБМГ, Василев отговори, че той няма пръст в редакционната политика и дори не знае къде е редакцията и кой е главен редактор на един от вестниците от групата, който остана неназован.

Василев коментира още, че не чете тези вестници, защото "нивото на списване е ниско".

Вчера пред "24 часа" Делян Пеевски коментира първата част от интервюто на Василев с думите, че банкерът бил ядосан, защото депутатът от ДПС не го подкрепил за премиер.

"Аз със сигурност не се изживявам като властелин на държавата и с нито едно мое действие не се показвам като такъв. Обратното – наблюдавам, че с всички свои действия обаче г-н Василев показва, че тъкмо той се изживява като недосегаем властелин на държавата. Иначе как да си обясня публикациите в медиите, че е отпускал от КТБ кредити на свързани с него лица, които десетократно са надвишили размера на парите на държавните предприятия и българските граждани, които са му поверени, посочи Пеевски."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2014 в 15:41

Беше грешка разбира се, той изобщо е грешка от самото си създаване Пеевски

19.06 2014 в 13:26

Делянчо е на път да срине до край БТ, за какво бяха всички усилия и опити да се вдигне и да започне да печели, за да може Пеевски най-нагло да краде и да го източва. Явно никой не се осъзнава този грух какво ще направи, нищо не остава в тази държава, което да не е окрадено в тази държава от хора като този?

19.06 2014 в 13:23

Прокуратурата до кога ще обслужва интересите на Пеевсвки и Доган, за още колко престъпления ще затварят очите, какво трябва да се случи, за да си получат присъдите хора като Пеевски. Какво повече трябва да се каже, за да си мръдне дебелото дупе Цацаров?

19.06 2014 в 11:56

Аз не знам какво дреме прокуратурата, ами не разследва и Пеевски и Булгартабак за източването му!!? Пряко им се каза, че това се случва по един или друг начин! И то от човек, който участва, като миноритарен акционер?! Ккаво чакат?

19.06 2014 в 11:27

Добре, че не замина за Брюксел, че и там да берем срам с него.

19.06 2014 в 11:26

Той Пеевски целят е грешка.

19.06 2014 в 11:14

"Делян Пеевски не е длъжник на КТБ, но само формално. Той притежава набор от фирми, които се обслужват от банката, а техните собственици са номинални. Крайният собственик е скрит. Представляващите тези компании хора започнаха необслужване на тези кредити, което значи малко повече работа за банката, но това няма да се отрази на нашето финансово състояние", коментира Василев.

Ето това е истината!! Заради това трябва институциите у нас да се активират! Ама как да стане, като прасето дръжи прокуратурата, най-важният орган!?!

19.06 2014 в 11:09

България на три прасета - Делян, Цветан, Доган

19.06 2014 в 10:52

Интересно е поведението на т.нар. ни политически елит по този случай - всички се дистанцират, дори не коментират, гузно. В същото време не бяха ли БСП хората, които подкрепиха промените в закона за ДАНС, за да се насади там удобно Пеевски, но не прецениха едно - реакциите на хората, тъй като не всички са читатели на жълтите му малоумни медии. След това той пак парадоксално и пряко закона бе върнат като депутат. Въобще каквото каже Доган, това е - нови избори, няма задължително гласуване, Пеевски президент, опазил Господ, това ще е... Върховната свинщина бе номинацията на тоя човек за евродепутат!

19.06 2014 в 10:32

Инициаторът на закона за офшорките сега се прави, че няма такива, колко интересно. Пеевски видите ли не седял зад Булгатабак и нямал кредити в КТБ, то това момче нищо няма... Питайте от Сметната палата, те ще ви кажат! Очаквам в скоро време да излезе и да благодари на мама си Ирена, че го е изучила и му е дала тоооолкова много.