Цветан Василев: Мит е, че с Пеевски сме действали в тандем

OFFNews 18 юни 2014 в 18:18 6087 43

Цветан Василев

Мит е, че с Делян Пеевски сме действали в тандем и сме изкупували ключови предприятия от българската икономика и медии, за да упражняваме политическо влияние. Това заяви пред bTV мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев.

Пеевски винаги е имал своя път в живота, но в последната година стигна твърде далеч и се изживява като властелин на България, допълни Василев.

Помолен да коментира това, че е подкрепял Пеевски в миналото, Василев посочи: "Ние сме подкрепяли и подкрепяме всичко, което е рационално и разумно. Това е бизнес".

Василев коментирал, че не е използвал държавни пари, за да финансира бизнеси на Пеевски. Как мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или на който и да било друг, каза той.

Аз подставени лица нямам, всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект са важни целите, важна е ефективността на този проект, подчерта Василев.

От "Булгартабак" се източват средства в огромни размери, а това сякаш не се забелязва. Регулаторът не може да се справи, а парите отиват в частни джобове, категоричен в Цветан Василев.

Собственикът на КТБ увери, че е готов да съдейства на следствието и прокуратурата в България и че вероятно в петък ще се върне у нас.

На въпроса дали той е създал Николай Бареков Василев каза: "Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Той, разбира се, започна да се изявява в TV7". Не съм финансирал "България без цензура". Финансирал съм реалити шоуто, в което Бареков стартира, допълни банкерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!