Quantcast

Блъсков преговарял две години за пресгрупата, преди да купи "Труд"

"Заклевам се, че ще го направя вестник с влияние и авторитет"

OFFNews Последна промяна на 27 април 2014 в 10:04 2913 3

"Още когато Донев и Павлов започнаха да ръководят вестниците и техните работи се разбутаха, имах преговори с тях и предлагах да купя цялата група, но те избраха друг. Преговарям от 2012 година, имах и няколко разговора с госпожа Гочева, правих и на нея предложение, докато стигнахме до споразумение."

Това заяви новият собственик на вестник "Труд" Петьо Блъсков в интервю за Нова тв.

На 17 април бе съобщено, че Петьо Блъсков е подписал предварително споразумение с Венелина Гочева за покупка на всекидневника „Труд“ и седмичника “Жълт Труд“.

"Марката "Труд" има огромен потенциал, тя съдържа много силен лазер, който загасна в годините, така е и с "24 часа" - те бяха оставени на произвола на течението на реката и от германците, и от следващите им собственици.

Заклевам се, че "Труд" ще стане вестник с влияние и авторитет, какъвто беше преди 10 години", каза Блъсков.

Има потенциал във вестника, има чудесен екип, който е притеснен от бързите смени, особено когато някой вика "Аа, там има една лоша работа", коментира Блъсков.

Според него сделката е напълно прозрачна, а споразумението е плод на двугодишни преговори.

"Време е медиите да престанат да бъдат хулени и да се хулят помежду си. Този процес започна през 1998 година и аз бях свидетел на това. Хуленето на медиите е един от най-гадните и мръсни инструменти, които политиците използват, за да ги претопят, маргинализират и те да не бъдат този инструмент, от който се нуждае обществото. Така се маргинализира един от най-важните инструменти на демокрацията - медиите", каза още Блъсков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2014 в 17:02

колкото "продавачката' Гочева е собственик, толкова и 'купувача" Блъсков ще е.Те са си щатни "собственици на медии' още от края на соцрежима и до днес само си менкат едни същи вестници-изтривалки."независими медии" хахаха. с парите на "най-богатата жена в страната"- инвестбанк...

27.04 2014 в 11:44

КАКВИ ДВЕ ГОДИНИ БЕ, СЕЛЯНЧЕ МИРИЗЛИВО ?
НАЛИ КРАТУНЯ ГО ВСЕ ТОЗ ВЕСТНИК ОТ ЛЮБО ПЪПКАТА И ОГНЯН ДОНЕВ ПРЕДИ 18 МЕСЕЦА ?
С КОГО СИ ПРЕГОВАРЯЛ, МИРИЗЛИВКО ?
...КРАТУНЯ ТИ ГО ДАЛ ДА ГО ХВАЛИШ, ЗАЩОТО ПЕЕВСКИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГО ПРАВИ - ЕДНАКВО СТЕ ТЪПИ С МУТРАТА .
ДА, АМА САМО ДЕТО НЕ СТЕ СМЕТНАЛИ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ НАМЕРЯТ ВТОРИ ПЪТ ТОЛКОЗ БАЛЪЦИ, КОИТО ДА ГЛАСУВАТ ЗА МУТРАТА БУДА.

27.04 2014 в 11:31

Чий пари пере толкова години този червен дебил, това бостанско плашило, какви вестници, какъв журналист е този полуграмотен алкохолик?