Блъсков преговарял две години за пресгрупата, преди да купи "Труд"

"Заклевам се, че ще го направя вестник с влияние и авторитет"

OFFNews 27 април 2014 в 10:04 3498 3

"Още когато Донев и Павлов започнаха да ръководят вестниците и техните работи се разбутаха, имах преговори с тях и предлагах да купя цялата група, но те избраха друг. Преговарям от 2012 година, имах и няколко разговора с госпожа Гочева, правих и на нея предложение, докато стигнахме до споразумение."

Това заяви новият собственик на вестник "Труд" Петьо Блъсков в интервю за Нова тв.

На 17 април бе съобщено, че Петьо Блъсков е подписал предварително споразумение с Венелина Гочева за покупка на всекидневника „Труд“ и седмичника “Жълт Труд“.

"Марката "Труд" има огромен потенциал, тя съдържа много силен лазер, който загасна в годините, така е и с "24 часа" - те бяха оставени на произвола на течението на реката и от германците, и от следващите им собственици.

Заклевам се, че "Труд" ще стане вестник с влияние и авторитет, какъвто беше преди 10 години", каза Блъсков.

Има потенциал във вестника, има чудесен екип, който е притеснен от бързите смени, особено когато някой вика "Аа, там има една лоша работа", коментира Блъсков.

Според него сделката е напълно прозрачна, а споразумението е плод на двугодишни преговори.

"Време е медиите да престанат да бъдат хулени и да се хулят помежду си. Този процес започна през 1998 година и аз бях свидетел на това. Хуленето на медиите е един от най-гадните и мръсни инструменти, които политиците използват, за да ги претопят, маргинализират и те да не бъдат този инструмент, от който се нуждае обществото. Така се маргинализира един от най-важните инструменти на демокрацията - медиите", каза още Блъсков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!