Ани Цолова към Васил Иванов: Гнус, дъно, нечистоплътност! Не мога да повярвам!

OFFNews 19 април 2017 в 15:19 61033 28

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия, наред със свои други колеги, избухна в социалните мрежи след пресконференцията на журналиста Васил Иванов и Слави Трифонов днес. 

"Гнус, нечистоплътност, дъно, мръсно, подмяна! Нямам думи! Василе, не мога да повярвам какъв човек си?", написа във Фейсбук тв водещата. 

Иванов днес разказа за конфликта си с шефката в Нова телевизия Дарина Сарелска. Проблемите им започнали през 2015-та г. след местните избори, когато тя му забранила вече да излъчва репортажи със селски кметове и обществени поръчки, разказа Иванов. 

Темата в социалните мрежи коментираха и други журналисти на Нова телевизия. Генка Шикерова написа: 

ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!

Колегата на Иванов от предаването "Разследване" Марин Николов също написа пост във Фейсбук. Николов бе пряко замесен в днешното събитие, след като Иванов излъчи записан разговор между двамата, в който коментират спирането на репортажи. 

Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова. И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура. На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш!

Ето какво написа и разследващият журналист Миролюба Бенатова в социалните мрежи: 

Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва. Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства - звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него - над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска. Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно. Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- "аха" или "да". Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти. Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата.

Продуцентът на сутрешния блок на Нова телевизия Валерия Чанкова пък написа, че тезата на Иванов за цензура е неоснователна, а един от репортажите му за обществени поръчки бил излъчен в ефира на Нова 37 пъти. 

Подмяна!

Васил Иванов, колко пъти в ефира на Нова беше излъчено разследването за кмета, за което Дарина Сарелска е "издавала" информация?!

37 пъти, Василе! Многократно в емисиите и в сутрешните блокове.

Излъчените разследвания - твои и на Марин Николов срещу кметове са десетки, повечето срещу ГЕРБ.

С каква съвест лъжеш за човек, който толерантно дълго време изчака да се справиш с личните си проблеми?

А колко е гнусно да записваш колеги, които видимо поддържат разговор с теб, и да вкарваш думите им в сценария си.

На Кой ли му е удобно?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8018

28

Tresor

20.04 2017 в 16:46

Обединението прави силата, тези хора дали гледат повторения на предаванията си, що го емнаха човека с такива невероятни журналистични фльонги, че ти иде да си разкараш телевизора. В хода на тези мисли и брата на Ани Цолова в една конкурентна TV ще го пуснат в "бащинство".

8005

27

Таско Тасев

20.04 2017 в 15:39

Шокиран съм!!! Харесвах предаванията на нова,журналистите също,сега съм изумен от жалките им позиции,много неприятно!! И само какви неприятни думи,от дама...Васил беше колега с който трябва да се гордеете,вие сервилничите..Какво самоунижение,забрава за вас...https://web.facebook.com/karlgystavyung/

12291

25

Георгиев

19.04 2017 в 21:55

Хора със симптоми като на Васил Иванов получават професионална помощ от психиатри, а не национален ефир.
Дано този епизод, в който никой от колегите му не го подкрепи, а един циркаджия го използва, за да трупа рейтинг, покаже на Васил Иванов, че трябва да се вземе в ръце и да обърне внимаие на психозата си.

Слави се провали за пореден път. Обяснимо за човек изгубил връзка с реалността (или достигнал нивото си на некомптентност).

Добре е също да си припомним, че в България има и други разследващи журналисти, които вършат не по-малко работа, но досега не са получавали национален ефир, а разследванията им често си остават само в интернет.

26179

24

ELPIDA

19.04 2017 в 20:07

Много си прав/а Boa. За да забрави провинцията и Анчето се продаде на Сорос!
Диалектиката в декаданс!

26179

21

ELPIDA

19.04 2017 в 18:24

Анчеее, ами ти утре можеш да кажеш същото... "гнус..."
и за Offnews.

ХвалА на Йончев, че излъчи пресконференцията !

16193

20

SC

19.04 2017 в 18:10

„не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни“
Ами, ако за нея не са интересни, за много други хора са. Нима разследването на обществено значими престъпления зависи от това от коя страна на леглото е станала шефката и дали е „разположена“?

63994

19

Red or Dead

19.04 2017 в 17:55

ХАХАХА...няма МОРАЛНО дъно за....БУНАДЯСАЛИТЕ мисирки....:-):-):-):-)

СЛАВИ...”чалгаря” е МНОГО далеч и мнооого високо от моралното блато на ДЖАНКАТА...
Ердо,само може да си мечтае за такава ТОТАЛНА диктатура на...ИДИОТИТЕ..ДЕБИЛИТЕ...ИМВЕЦИЛИТЕ...