Васил Иванов пусна при Слави зрелищно разследване на колегите си в Нова (видео)

OFFNews 19 април 2017 в 11:00 96108 17

Слави Трифонов, Ивайло Вълчев (вляво) и Иво Сиромахов (вдясно) на пресконференцията.

ДАНС ми казаха, че Сарелска (бел. ред. Дарина Сарелска е директорът на новините в Нова тв) е "къртица" на предаването ми. Това обяви журналистът Васил Иванов, който напусна Нова тв с мотив цензура.

За "къртицата" му съобщила прокурорка от спецпрокуратурата, на среща в ДАНС по разследване.

Иванов даде съвместна пресконференция със Слави Трифонов, в чието предаване той разказал за цензурата, но bTV отказа да излъчи точно този епизод снощи с аргумента, че той не отговаря на стандартите на медията, тъй като не дава обратната гледна точка.

OFFNews я излъчва на живо.

Пресконференцията започна в 14 ч. като преиграване на предаването. Слави Трифонов и Васил Иванов се държаха като водещ и гост в студиото на шоуто. Трифонов обясни, че няма право да излъчи снощния запис дори на пресконференция, затова пресъздава разговора максимално близко до оригиналния. Преди началото на интервюто бе излъчена визитка на журналиста.

От разговора стана ясно, че Васил Иванов се свързал със Слави преди няколко дни. Имал потребност да разкаже някои неща в репортаж, но по думите му, не можел да го направи в Нова.

Журналистът показа снимка на Сарелска, която само тази пролет му спряла няколко материала. Източниците му го търсели със сигнали, а той не знаел какво да им отговори.

Конфликтът със Сарелска започнал след местните избори през 2015 г., когато ГЕРБ спечелиха вота на много места. Оттогава му казали, че не искат репортажи за кметове и обществени поръчки. В потвърждение на думите си, Иванов пусна запис от свой разговор с Марин Николов – също разследващ журналист в Нова, в който обсъждат въпроса.

Иванов заяви още, че има и други записи с колеги от Нова, при което Слави репликира, че това поведение не е етично. В интерес на обществото е, отвърна Иванов и пусна аналогичен запис с Антон Събев, координатор на „Разследване“, в който колегиално обсъждат какви теми им е било забранено да засягат.

След твърдението си за „къртицата“ Иванов пусна и запис от разговор със Силва Зурлева от борда на директорите на телевизията. В него, макар и едва след като е на няколко пъти провокирана от въпроси на Иванов, тя потвърждава за срещата в ДАНС и за листче, върху което прокурорката посочила името на Сарелска. Журналистът обаче каза, че въпросното разследване било засекретено и едва ли може да се намери потвърждение от ДАНС на думите му.

Иванов разказа още, че Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов, който ù бил девер. Двамата са от Златоград. Депутатско дружество получило обществена поръчка за 57 хил. лева с неясен предмет на дейност. Дал му я кметът на Златоград, на когото бил кум.

При споделянето на тази информация залата избухна в смях и аплодисменти.

След като думата бе дадена на журналистите за въпроси, Канна Рачева попита дали е потърсил всички гледни точки - ръководството на Нова тв и ДАНС. Слави отговори, че не мисли, че има този ангажимент и допълни, че довечера можело пак да го спрат заради разследване за Валери Симеонов.

На въпрос за съдбата на шоуто след второто спиране на предаване, Слави отговори, че изпълнява стриктно договора си с Би Ти Ви. Ако аз не произведа довечера предаване, те могат да ме съдят. Ако те свалят мой епизод, това е тяхно право по договор, обясни водещият и продуцент на шоуто. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12132

17

Boba Fet

19.04 2017 в 19:38

Васил ИВанов отиде при Слави и свалиха шоуто на слави от ефир. Време Васко да гостува при Гала, В шуото на канала ега ги спрат и тех :)

12323

15

Стартерна Култура

19.04 2017 в 16:32

"Разбирам, че политиците ни са престъпници. Не разбирам обаче как като записва някой незаконно колегите си, които нямат нищо общо с политиицте, се надява да вкара политик в затвора.......

Аман от чалгарски истерии и манипулации...... "

Уж разбираш, но нищо не разбираш. Записва колегите си, за да докаже, че предаванията му са били спирани. Няма как да стане по друг начин. Понеже винаги се намират псевдоморалисти като теб, които застават на грешната страна, защото си мислят, че законите са по-важни от истината, затова беше такъв коментарът ми. Ако и сега не си разбрал, не мога да ти помогна.

11610

12

Prologue

19.04 2017 в 16:15

Изключителна сензация, шок, направо достойно за конкуренция на турските сапунки по телевизията.
Случвали са се разни лоши работи в телевизията, стигаааа бееее, а ние сме с убеждението, че тези телевизии са най-святото... :(
Тоя е изключителен Шерлок, хубаво са се надушили с "родолюбчето" чалгар, на който пък му стана навик да дава ИЗВЪНРЕДНИ пресконференции, пък даже и се прави на ударен що го спирали от ефир. Всяка такава телевизия си има строга политика, седнали да ми разправят за свобода на словото, ала бала, щом не спазваш политиката им, ще си правят каквото пожелаят. Но номера с цензурата минава, най-вече сред тия които уж не гледали телевизия, хахахахахахах.

12323

11

Стартерна Култура

19.04 2017 в 16:10

До ъ-кащото човекоподобно:

Заради овчедушието на такива като теб, никога няма да има осъдени политици. Тайно бил записвал. Ми явно ли да ги запише, бе? Да взима интервю ли?

17439

9

мнение от IP

19.04 2017 в 15:29

Едни 56 000 подарък, да преживее човекът между два мандата.

14469

8

случайно прочетох

19.04 2017 в 15:18

Гледах пресконференцията и се надявам в 19ч новините на нова тв да започнат с " днес Сарелска беше уволнена"!