5 епични сериала, които да не пропускате тази пролет (видео)

OFFNews 05 април 2018 в 09:59 16588 0

Снимка Epic Drama

Чумата

Втора година поред април е тук, а нов сезон на Game of Thrones няма. За щастие, миналият декември в Европа стартира нов тв канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-качествените драматични исторически сериали в момента, подбрани от цял свят. 

Изцяло преведен на български и свободен от реклама, Epic Drama е класически тв канал. Ако го нямате в пакета си, попитайте за него своя кабелен оператор.

Вече и в София – в мрежата на NET1 на позиция 82, в южна България – в Телекабел на HD позиция 228 и SD канал 185, в TV Sat Com в Асеновград, както и в NetWorx в Русе и още градове в северна България – на позиция 230, ето кои задължителни заглавия ще покаже Epic Drama през април. 


БЛУДНИЦИ | Harlots

От 11 април, сряда, в 22:00

"Блудници" е завладяваща драматична поредица, чието действие се развива в динамичния и космополитен Лондон в края на 18-ти век. Предлага смел поглед към най-скъпоценната търговска дейност в града: секса, във време, в което една на всеки пет жени е проститутка.

Току-що приключиха снимките на втори сезон на създадената от изцяло дамски творчески екип поредица. Знае се, че в него ще участва Лив Тайлър. Epic Drama изпрати свой специален пратеник на снимачната площадка в Лондон, Stanislava Ivy, автор на кино видео блога Cinema Confidential. Очаквайте нейния разказ съвсем скоро.

Като подарък към почитателите си, в момента Epic Drama дава възможност епизод 1 на първи сезон да се гледа свободно онлайн тук: www.epicdrama.bg/watch-now


ЧУМАТА | La Peste

Всяка неделя в 23:00, повторение в четвъртък в 22:55

Черната смърт се спуска над Севиля от 16-ти век - един от най-богатите и значими градове в света. Еретикът Матео трябва да се завърне в града, който го е осъдил на смърт. Той скоро е арестуван пак, но Светата служба му предлага сделка за опрощаване на греховете - ако реши серията от убийства в града, ще бъде оправдан.

Потопен в интриги и предателство, "Чумата" е уникален конспиративен трилър, който ще ви изправи косата от напрежение и ще ви върне в сложните времена, когато обществените забрани и тайният хедонизъм вървят ръка за ръка.

Всеки епизод от поредицата струва около $1.8 млн! „Чумата“ счупи всички рекорди по гледаемост в родната си Испания. Премиерният ѝ епизод през януари 2018 събра 40% повече зрители от премиерата на 7-ми сезон на Game of Thrones в страната.

Като подарък към почитателите си, в момента Epic Drama дава възможност епизод 1 да се гледа свободно онлайн тук: www.epicdrama.bg/watch-now  

ВЕРСАЙ | Versailles

От 7 април, събота, в 22:55 и отново: 9 април, понеделник, от 22:00

Добре дошли в света на власт и предателство, любов, похот и войни от всякакъв вид, където придворните се борят за кралското благоволение. Френският крал Луи XIV е на 28 г. и най-после едноличен владетел на своето кралство. Преследван от детски спомени за преврат срещу баща си, той поръчва строежа на най-красивото място в Европа - двореца Версай. 

Дворът също е бойно поле за любовта, докато кралицата Мария Тереза се бори да укроти похотливия нрав на съпруга си. Може ли да спечели обратно сърцето му срещу съперницата си, сестрата на английския крал? Това е Версай в цялата му жестока слава!

ПОЛДАРК | Poldark

От 8 април, неделя, Великден, в 22:00

През 1783 г., когато Рос Полдарк се завръща от Американската война за независимост в калаените си мини в Корниш, той открива, че са настъпили много промени. Баща му е мъртъв, имението му е в руини и любимата му Елизабет е сгодена за братовчед му Франсис.

Решен да възстанови наследството на баща си и да помогне на местните хора, той скоро си навлича проблеми, спасявайки младата скитница Демелца от скандал и опитвайки се да установи контрол над мините, желани от неговия съперник - алчният и арогантен Джордж Уорлеган.

След като се увенча с множество награди, сериалът счупи рекордите по гледаемост от САЩ до Обединеното кралство и се доказа като световен хит. При първото си излъчване по БиБиСи през 2015 той привлече над 5 млн. зрители.


МИНИАТЮРИСТЪТ | THE MINIATURIST

От 7 април, събота, в 22:00 и отново: 10 април, вторник, 55 мин. след полунощ

По мотиви от един от най-скоростно разпродаващите се дебютни романи на миналото десетилетие, "Миниатюристът" е завладяващ, разточително заснет трилър, който ни отваря вратите на дом, където под повърхността на красотата и високата класа надничат забранени страсти и опасни тайни. 

През 1686 г. 18-годишната Нела Оортман влиза в грандиозна къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с надежди и мечти, тя е дошла от тихата провинция, за да започне нов живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Но вместо от Йоханес, тя е посрещната от студената му сестра Марин и бързо разбира, че в техния дом нищо не е такова, каквото изглежда.

Когато Йоханес най-после се появява, той ѝ носи най-необичайния подарък - кукленска къща, реплика на техния дом. Тя трябва да бъде мебелирана от изкусен миниатюрист, чиито мънички произведения показват какво се случва в дома по неочаквани начини и изглежда предричат бъдещето с притеснителна точност.

Поредицата е по дебютния роман на Джеси Бъртън от 2014 г. Книгата се превърна в издателски феномен. Издадена в повече от 38 страни, включително и в България, и носител на множество награди, тя се продаде в повече от 1 млн. копия по света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови