Рашидов: МК е единственият отличник в управлението

ОFFNews 13 май 2016 в 14:52 3891 3

"Единственото министерство отличник е Министерството на културата", заяви Вежди Рашидов в парламентарната зала днес, след като бе запитан от депутата Методи Андреев във връзка с процедурата по обявен конкурс за директор на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", съобщи „Фокус“.

Андреев се зачуди дали е редно директорът на библиотеката да бъде избран чрез процедура, при която липсва състезание на концепции.

"Аз имам един недостатък полагам невероятни усилия да спазвам правилниците и законите на българската държава, защото около 2 години ме разследваха да ми намерят кусур. Накрая излезе с едната оценка, че единственото министерство отличник е Министерството на културата“, каза Рашидов.

Министърът подчерта, че правилникът ще бъде спазван. Той посочи, че един бивш министър, който според него е отговорен човек, който кандидатства в конкурса, е много оправен и е бил един добър министър на културата,но по думите му правилникът така е създаден, че не може да отговори на заданието.

Методи Андреев от ГЕРБ обясни, че се обезсмисля смисъла на конкурса, тъй като ще има само една концепция за развитие. „В случая като говоря за отстранената кандидатка казвам, че тя е била жена с изключителни професионални качества“, добави Методи Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

13.05 2016 в 18:44

““““....Рашидов: МК е единственият отличник в управлението.““““

Айде, още един ШЕГУБИЕЦ.......думичката “единствен“ обаче може да му изиграе лош, ама много лоша....ШЕГА:))))))))

12347

2

ЗахариЯт

13.05 2016 в 17:46

Разочароващо е, че фокус на новината е не изборът на директор на Националната библиотека, а брътвежите на Вежди.

12689

1

Човеко мерудия

13.05 2016 в 15:12

Пфф, моля те, скрий се!