Пиеро Епифания представя последния си албум в София Лайв Клуб

Фронтменът на ''Ritmos Negros'' представя ''Miles, los amigos'' („Хиляди приятели“) на 6 октомври

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 08:56 997 0

На 6 октомври 2021г. в Sofia Live Club, Пиеро Епифания ( фронтмен на групата Ritmos Negros) ще представи последния си албум "Miles, los amigos" („Хиляди приятели“) - своеобразно музикално-биографично приключение с космополитен привкус.

Зад осъществяването на албума застават едни от най-добрите млади съвременни джаз музиканти в България – Александър Логозаров (китара), Димитър Горчаков (пиано), Васил Вутев (перкусии), Михаил Иванов – Мишо (бас).

Възхитен от "Miles, los amigos" регионалния културен директор на Лима пише:

„Преди малко повече от век Василий Кандински въведе концептуалното понятие за триъгълник в изкуството, където абстракцията от мисли, впечатления или емоции води до възхода и трансценденцията на творческия израз и проявление. В този контекст, всичко следва да бъде до такава степен абстрактно, откровено, необработено и самобитно, каквато е и самата музика. Единствено по този начин произведението би могло да развълнува и възбуди най- чувствителните възприятия у зрителя.

Пиеро Епифания и неговото творчество успяват да прегърнат, да докоснат и да изследват дори най-съкровените душевни преживявания на неговата аудитория. „Хиляди приятели“ е представено като своеобразно автобиографично свидетелство, което представя космополитния дух и дълбокото възхищение на перуанския художник от звуците, определящи характера на неговата родина. Десетте песни в албума представляват на практика своеобразна покана за околосветско пътешествие, пресичащо разнообразни точки от планетата. С прословутите влияния на аржентинския рок, африканската племенна музика, мелодиите с препратка към териториите на Амазонка, африканските ритми и ехото на Далечния изток, песни като "Niña Jugando", "Keep Them" или "Cumbia" създават сценарии със силна кинематографична тоналност и аудио-визуално внушение.

„Хиляди приятели“ също така представя и една друга сюжетна линия, която дава воля на движението напред и пътуването. Албумът представлява синестетично пътешествие, през което музиката звучи, създава усещане за физическо съприкосновение с тялото, изобразява природни панорами и създава усещането за подчертания контрастен аромат на Перу, неговите афро-американски корени и характерната смесица на трите релефни форми, характеризиращи тази държава: крайбрежните територии, планините и джунглата. Той е шикозен, той е с нюанс на черно, той е бял, самобитен и имигрантски; класически, а понякога и проявяващ изключително различен характер и настроение.
Основните ритмичните характеристики на песни като „Teenager's Kids“ или „Peruka“ служат като мост за музикалното пътешествие на автора и преплитат “ветрило” от разнообразни мелодии, напрежение, предпазливост, превеждайки аудиторията към зоната на дръзновението, експеримента и изящната изчистена сила на акордите. Звученето е свежо, подхранено от силата на духа на миналото, но съзидано с индивидуален характер, много съвременно, така че да оправдае културната същност на своя създател.
Най-новите творби на Епифания представляват динамична и неуморна среща за въображението."

Jorge Pezantes Sánchez
Lima, 14 de junio del 2021

Любителите на световната (world) музика ще имат възможността да чуят "Miles, los amigos" на живо в Sofia Live Club на шести октомври от 21ч. - https://fb.me/e/1GfEZQkoL.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови