Финалът на „Игрите на глада“: Трагедия за героите, триумф за актьорите

OFFNews 18 ноември 2015 в 19:15 7136 0

Големият финал на поредицата „Игрите на глада“ - „Сойка-присмехулка част II”, непременно ще остави доволни феновете.

Последният филм е много по-динамичен от предишния, в който действието в последната книга от трилогията на Сюзан Колинс едва започва.

Съвсем очаквано, като се има предвид, че третата книга от поредицата беше разделена в два филма, началото е някак внезапно и дори необосновано, особено ако зрителите не са си припомнили предишния филм.

Филмът обаче успява да постави очаквания завършек на поредицата.

„Игрите на глада: Сойка-присмехулка част II” дава точното количество напрежение и точното количество екшън, който в никакъв случай не превзема целия филм.

Тази премереност се усеща в целия филм – в моментите от книгата, пренесени на големия екран, в романтичната линия и дори в трагизма на загубите. В редица ключови моменти повече се загатва, отколкото се показва, което се оказва печелившо решение на сценаристите Дани Стронг и Питър Крейг и на режисьора Франсис Лоурънс.

Най-хубавото нещо във филма обаче безспорно е участието на Дженифър Лоурънс в ролята на Катнис Евърдийн.

Дженифър Лоурънс ни показва една много истинска и пълнокръвна Катнис, повече дори отколкото е героинята в книгите на Колинс. Тя безспорно е това, което прави и последния филм, и цялата поредица много по-реалистични.

Последната част от поредицата „Игрите на глада“ е по кината от 20 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови