Обявиха групите, които ще участват на Sofia Metal Fest

OFFNews 20 декември 2023 в 10:30 2662 1

Sofia Metal Fest

Снимка Sofia Metal Fest

Sofia Metal Fest

Behemoth, Testament, Pestilence и Maltworm са групите, които ще гостуват на Sofia Metal Fest догодина, съобщават от BGTSC.

Фестивалът този път е с акцент върху мрачните и технични стилове в метъла, а определението за това издание е „по-зрелищен, по-мощен, по-разтърсващ".

Behemoth е хедлайнер и гостува за първи път у нас - поляците са едно от най-големите имена в екстремните стилове в момента, а почитателите им се множат с всяка изминала година, след всяко тяхно шоу, казват от Sofia Metal Fest.

Testament, вече познати на родната публика, ще добавят и нови парчета, освен най-доброто от тяхната музика. А Testament ще пристигне със сегашния им състав: Чък Били – вокали, Ерик Петерсон – китара, Алек Школник – китара, Стив Диджорджио – бас, и Крис Довас – ударни.

Pestilence е сред легендарните групи, които феновете отдавна очакват да чуят на живо и у нас. Патрик Мамели и компания, заедно с Death, Atheist и Cynic са сочени за една от големите четири (Big 4) и най-важни за развитието на progressive death метъла банди.

Maltworm е българското присъствие на феста. Още от създаването си през 2018 г. групата не спира да „тормози“ сцените у нас и някои от тези в чужбина, коментират от екипа на фестивала. През 2023 година надделяха в конкурса WACKEN Wacken Metal Battle Bulgaria (2023), а няколко месеца по-късно се оказаха първата българска група, свирила два пъти на две от сцените в рамките на едно издание на фестивала Wacken Open Air.

Sofia Metal Fest се завръща на 27 юли 2024 г. на откритата сцена „Арена София“ в Борисова градина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!