Новият епизод на "Троновете" намекна коя е майката на Джон Сняг

OFFNews 09 май 2016 в 16:20 14502 3

Кулата на радостта от трети епизод на шести сезон на "Игра на тронове".

Третият епизод на шести сезон на "Игра на тронове", който бе излъчен вчера вечерта в България, "Клетвопрестъпник", може би разкрива коя е майката на Джон Сняг, пише "Индипендънт".

Следващите редове разкриват част от сюжета на епизода:

В една от сцените отново се връщаме в миналото през погледа на Бран Старк и Триоката врана, където виждаме битка от края на Войната на узурпатора. Действието се развива при Кулата на радостта, където Нед Старк и петима негови мъже пристигат, за да освободят сестрата му - Лиана.

Тя е пазена от двама членове на кралската гвардия на рода Таргариен, един от които е легендарният рицар Артър Дейн, Меча на утрото.

Между бунтовниците и лоялистите се провежда кратка схватка, в която Нед побеждава и се насочва към кулата при сестра си. Точно тогава обаче сцената прекъсва.

Почти сигурно е, че Лиана умира в кулата, докато ражда, съдейки по звуците, които се чуват, и че тя дава живот именно на Джон Сняг - не копелето на Нед, а неговия племенник. Самоличността на бащата на Джон не е ясна, макар че ако Лиана е майка му, значи негов баща е Таргариен, най-вероятно принц Регар.

Тепърва ни предстои да разберем - наистина ли Джон е наследник на трона и прероденият Азор Ахай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13859

3

Daering

09.05 2016 в 17:46

Светът е логичен (доколкото може да е един low magic fantasy свят), по-скоро губи от прекалено преекспониране. В началото, било то в книгите, било то в сериала, всичко - предателства, интриги, обрати, са любопитни, закономерни дори.

Пресолиш ли манджата, нещата почват да губят острота и ефект. От тук нататък единственият ти път е да почнеш да мислиш с какво още повече да шокираш, което често носи точно обратния ефект. Малко "параграф 22" се получава.

12492

2

Jivko Jeliazkov

09.05 2016 в 17:15

Ултра зле е новият сезон. В първите 3 серии не видях нищо различно от предните 5 сезона - убийства (посичане, разкъсване от кучета, обезглавяване, набучване на кол, изгаряне и т.н.), извращения, садизъм, кръвосмешение, дракони ядящи деца, професионални убийци (но симпатични!), ходещи трупове, интриги, предателства, измами. Казано накратко - всичко най-гнусно от историята. И този въображаем свят съществува от 12 000 години, без грам еволюция. Вечното Средновековие...

13859

1

Daering

09.05 2016 в 16:41

Воистина воскресе! ;)

Не беше трудно да се навържат някои факти, предположения и, ако щете, настроения, но все пак - да не слагаме магарето пред каруцата.

Аз лично се надявам Мартин да остане съвсем в периферията от тук нататък - нещо беше започнал да буксува, да разпъва едни локуми последните книги, нещо не му се получаваше накрая.

 
X

Подкастът на OFFNews