Ексклузивно Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов (обновена)

Най-голямата галерия на открито в България (снимки)

ОFFNews Последна промяна на 18 ноември 2016 в 14:50 22540 2

Снимка Urban Creatures

Новият графит на Bozko.

След 6 години работа най-голямата галерия на открито в България беше официално открита от "Urban Creatures".

Открита, но не завършена, подчертават от фестивала за градско изкуство, тъй като те ще продължат със своята мисия да направят столицата ни по-красива. 

Последното усилие в тази насока бе завършенo преди един ден, с което броят на изрисуваните стени в града стана 10, като всичките се намират в "Подуяне".

"Много пъти са ни питали, защо правим всичко това. Отговорът се съдържа в думите "Souls in Walls", думите, които са с нас от първата ни година. "Souls in Walls" обобщава всичко, което правим и към което се стремим. За нас е много важно изкуството, което създаваме, да не е едноизмерно, защото най-значимата промяна, която целим, е промяната на съзнанието на хората", казват от "Urban Creatures".

След изложбата ни с Nasimo “There is Light” в подземния паркинг на метрото, извадихме вишките, за да се качим на 26 метра над земята и да се върнем към нашите любими стени с настоящото издание на "Urban Creatures". Прибираме се в родния си дом „Подуяне“, където заедно с Ева – кмета на района, започнахме. В началото изглеждаше непосилно, но шест години по-късно вече можем да видим плодовете на труда си.

Много се радваме, че огромна част от това, което постигнахме, е изцяло създадено от български артисти. Винаги сме вярвали, че ако на българските артисти бъде предоставен ресурса и възможността, те могат да са на световно ниво. Тази година продължаваме с Bozko и Nasimo. Bozko се е скрил в задните улички на квартала, докато Nasimo e разположен в сърцето на „Хаджи Димитър“, на пазара", допълват организаторите.

Както споменахме, това далеч не е първият проект на Насимо в столицата. Негови са и редица други невероятни творби на изкуството: "There is Light""Свободен""Дар Божий""Хвърчащите хора", "Дядо Добри"

Ако искате да посетите на място най-голямата галерия в България, може да намерите карта на графитите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови