Nasimo и "Urban Creatures" със съвместна изложба след година работа

„Работих една година по тази изложба и за да я направя, трябваше да се върна съвсем в началото и да започна отново”, споделя Nasimo

ОFFNews 11 октомври 2016 в 16:17 7064 0

На 15 октомври от 20:00 часа в ниво -2 на подземния паркинг на метростанция "Интер Ексо Център" (ИЕЦ), на "Цариградско шосе", ще бъде открит поредният съвместен проект на графити артиста Nasimo и фестивала за градско изкуство "Urban Creatures".

Той ще носи името "There is Light" и ще остане там до 23 октомври. Входът ще е безплатен и всеки може да посети събитието от 12:00 на обяд до 12:00 вечерта.

Пътувайки през тунелите на метрото към изложбата, посетителите вече ще бъдат част от нея. Тунелите на метрото са кръвоносните съдове на града, а огромният около 400 на 100 метра бетонен паркинг ще бъде неговият най-нов храм, обещават организаторите.

„Работих една година по тази изложба и за да я направя, трябваше да се върна съвсем в началото и да започна отново”, споделя Nasimo.

Той добавя, че върху изложбата са работили повече от 100 души: "Ще се изненадате кои са те, но ще разберете, когато дойдете на място".
 
„Когато започнахме през 2011 година "Urban Creatures", не предполагахме, че ще стигнем до тук. За нас това е съвършената изложба. Създадох идеята за нея през 2013 година, но ни бяха необходими 3 години, за да можем да я организираме по начина, по който ще ви я представим днес", добавя Ясен Гешев, основателят на фестивала за градско изкуство.

Това е шестото поредно издание на феста, който през това време превърна панелните блокове на "Подуяне" в творби, разпознаваеми в цял свят, успя да утвърди градското изкуство като важна част от културния живот на града ни, а от тази година дори е част от Календара на културните събития на Столична Община.
 
Кой е Nasimo?

Започнал в началото на 90-те години в Търговище с надписи по стените, днес Nasimo е считан за един от основателите на Street Art и Urban Art сцената у нас. Той има зад гърба си множество изложби в България и по света, както и номинация за Будител на годината. Негово дело е и първата българска книга с графити заедно със списание „Едно”.

Част от произведенията му включват 102-метровият графит "Свободен", Дядо Добри и "Дар Божий".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!