Над 20 кинофестивала се обединяват за безплатно излъчване в YouTube

OFFNews 28 април 2020 в 16:32 4341 0

Повече от 20 световни кинофестивала се обединяват за безплатно излъчване на филми в YouTube. "Ние сме едно: Глобален филмов фестивал" започва на 29 май и ще покаже продукции, подбрани от Берлин, Кан, Венеция, Сънданс, Торонто, Трайбека и др. Той ще продължи 10 дни.

Инициативата възникна, след като пандемията от Covid-19 затвори киносалоните и наложи да бъдат отменени програмите на Кан и Ню Йорк, предава Асошиейтед прес. Ще бъдат излъчени игрални и документални филми, музика, комедии, разговори

Отменянето на кинофестивала в Кан и несигурността за кинофестивалите във Венеция и Торонто през септември лиши режисьорите и киностудиата от важен прозорец за промоция на новите филми.

Организаторите на кинофестивала в Кан казаха, че се гордеят да се присъединят към инициативата в Ютюб, "която ще привлече вниманието към наистина изключителни филми и таланти".

Джейн Розентал от фестивала Трайбека в Ню Йорк, който също беше отменен, каза, че идеята е да бъдат вдъхновени и обединени хората от цял свят по време на пандемията.

В интернет фестивала участват също кинофестивалите в Ерусалим, Мумбай, Сараево, Сидни, Токио, Лондон. Програмата ще бъде излъчена безплатно, но зрителите ще бъдат приканени да направят дарения на Световната здравна организация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови