Кейт Уинслет призна: На вратата от "Титаник" имаше място и за Лео

ОFFNews 03 февруари 2016 в 17:01 29410 1

Снимка Allstar/20 Century Fox/Sportsphoto Ltd/Allstar

"Аватар" и "Междузвездни войни: Силата се пробужда" изместиха "Титаник" от върха на класацията за най-доходоносни филми за всички времена, но драмата на Джеймс Камерън от 1997 г. все още си остава дискутирана от хиляди души по света и любима на милиони, пише "Гардиън".

Във финалните сцени на лентата Джак (Леонардо ди Каприо) и Роуз (Кейт Уинслет) се разделят завинаги, след като става ясно, че върху дървената врата насред ледения океан, върху която е героинята, има място само за нея - и така Ди Каприо се удавя.

Още от първите прожекции, та до днес, зрителите правят забележката, че върху вратата е имало достатъчно място и за двамата, а вместо това Роуз се е ширела, докато той е измръзвал до смърт.

През 2012 г. в "Ловци на митове" опит доказа, че на дървена плоскост с подобна големина може да се вместят двама души, без тя да потъне, и то по различни начини. 

През 2012 г. режисьорът коментира пред "Гардиън", че Джак е трябвало да умре, за да може филмът да има по-силен емоционален заряд. "Чакай малко, ще звънна на Уилям Шекспир да го питам защо Ромео и Жулиета трябваше да умрат", пошегува се тогава той.

В понеделник обаче Уинслет изрази и своето мнение по въпроса: "На дъската имаше достатъчно място", заяви телевизионният водещ Джими Кимел пред гостенката си, която му отвърна: "Знам, знам, съгласна съм, че той наистина можеше да се вмести на това парче врата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!