Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руски комунисти не искат Леонардо ди Каприо в ролята на Ленин

OFFNews 21 януари 2016 в 17:25 5852 3

Снимка Архив

Членовете на малката, но шумна партия "Комунистите на Русия" заплаши филмово студио с протести, ако Леонардо ди Каприо бъде поканен за ролята на Ленин, съобщава RT.

"Изпратихме писмо до "Lenfilm", в което обясняваме, че такъв ход ще провокира протестни действия. Ще стартираме кампания на гражданско неподчинение пред входа на студиото и просто няма да позволим достъпа до него", заявява един от лидерите на партията Сергей Малинкович, допълвайки, че ролята на Ленин трябва да бъде изиграна от руски актьор.

Коментарът идва няколко дни след като говорител на студиото обяви, че Леонардо ди Каприо е изразил желание да се превъплъти в образа на Владимир Путин, Григори Распутин или Ленин.

"Често сравняват Ди Каприо с начина, по който е изглеждал Ленин на младини. Имаме достатъчно опори, върху които да пресъздадем времето на Болшевишката революция", обясниха от "Lenfilm" наскоро.

Руският режисьор Владимир Бортко изрази готовността си да заснеме филм с участието на Ди Каприо в ролята на Ленин, ако бъде поканен, заявявайки, че той е добър актьор и може да играе каквото поиска.

"Комунистите на Русия" е много малка партия, известна с постоянното си присъствие в медиите заради скандалните си предложения и бърза реакция към случващото се.

Сред тях изпъкват предложение да се забранят селфи стиковете на парада по случай Деня на победата, да се забрани на американските атлети да участват в зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. и молбата им към централната банка да ограничи продажбата на чужди валути на руски граждани.

В средата на 2015 г. партията заяви намерението си, да заснеме публично финансиран сериал за Болшевишката революция, в която членовете ѝ трябваше да изиграят известни личности и да бъдат поканени руски звезди, които да се превъплътят в главните роли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews