Какво всъщност шмъркат и пушат актьорите във филмите

ОFFNews 04 февруари 2016 в 18:56 17667 3

Ал Пачино в "Белязаният".

Бавното издишане на струйки дим и бързото шмръкване на линии кокаин са често срещани в киното и сериалите, дотам че понякога се превръщат в метафорични моменти, надскачащи простото физическо действие.

Но как кинаджиите постигат този ефект, без да прекрачат закона или да застрашат здравето на актьорите? Отговорите на тези въпроси дава ветеранът в кино реквизита Джеф Бучър - участвал в редица бъкащи от наркотици филми като "Реквием за една мечта" и "Кечистът" - пред сайта Upvoted. 

Пушенето

До 90-те години на миналия век всички са ползвали истински цигари. Сега вече не е така - повечето режисьори купуват билкови цигари, направени от растителни материали, които не предизвикват пристрастяване у пушещия ги. Въпреки че вредата от тях не е нулева, тя е значително по-малка от тази на катрановите. 

Понякога екипите свиват специални билкови цигари на актьорите. Като например при "Директен полет", където Лиъм Нийсън е пушил цигари, свити от снимачния екип, в които е имало чай от лайка.

Пушенето на трева

Бучър предпочита да ползва фалшива марихуана, закупена от "International Oddities", чиято стока е висококачествена, но евтина.

Компании като посочената от него твърдят, че предлагат продукт, който да повлияе достатъчно на актьорите, но без да ги направи негодни за снимки.

Кокаин

Млякото на прах и содата за хляб са били първенци в миналото, но в днешно време се ползва повече инозитол - витамин Б на прах, който всъщност се използва в истинското производство на кокаин като разредител.

Очевидно употребата му може да доведе до "малък енергиен отскок", нещо, което Мики Рурк не е знаел по време на снимките на "Кечистът" и е "полудял".

"Имам проблеми с нервите, сега ли намерихте да ми кажете?", цитира го Бучър. "Наистина се разстрои. Но след няколко минути се успокои", допълва той.

Хероин

Много филми просто показват как иглата доближава ръката и точно преди да влезе под кожата, сменят кадъра. Но има и такива, които не го правят, там спринцовките са изкуствени, а течността може да бъде добавена после чрез компютърна анимация. Преди са се ползвали спринцовки с пружина, при които иглата е потъвала навътре в спринцовката, като е имитирала ефекта на проникване в кожата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!