Филмът ''Корсаж'' може и да отпадне от надпреварата за Оскар заради детско порно у актьор (обновена)

OFFNews 13 януари 2023 в 22:59 22285 2

Флориан Тейхтмайстер в Corsage

Снимка Кадър от филма

Флориан Тейхтмайстер в "Корсаж"

У актьора Флориан Тайхтмайстер, който изпълнява ролята на Франц Йосиф във филма "Корсаж", номиниран за Оскар, е намерено огромно количество записи с детска порнография. Тайхтмайстер си е признал и скоро ще бъде изправен пред съда. Той е готов да се подложи на лечение.

От Бургтеатър, където играе, съобщават, че прекратяват отношенията си с актьора. Продуцентите и режисьорката на филма, който е сред кандидатите за "Оскар", до края на седмицата ще съобщят какво смятат да правят с разпространението на "Корсаж". Екипът на австрийския филм изпадна в смут и несигурност, след като бе обявено обвинението, съобщи АФП.

Обществената телевизия ORF, която е копродуцент на филма, обяви, че ще се въздържа от "продуциране и разпространение на продукции с участието на Флориан Тайхтмайстер", в изявление, разпространено на сайта ѝ.

Според медията веригата киносалони Cineplex, която управлява 400 кинотеатъра в дванадесет страни, изтегля от програмата си филма, който бе представен миналата година на кинофестивала в Кан.

От професионалната асоциация на кинематографичната индустрия в Австрия съобщиха за АФП, че поддържат "консултации с режисьора и продуцентите" на кандидатурата на "Корсаж" за награда "Оскар".

Трябва да се прави разлика между филма и поведението на актьора, който участва в него, посочват от организацията, избрала "Корсаж" да представи страната на предстоящата церемония за наградите "Оскар" в категорията за чуждестранен филм.

Актьорът и любимец на публиката Флориан Тейхтмайстер ще се яви пред съда на 8 февруари. У 43-годишния мъж са открити около 58 000 видеоклипа и снимки с детска порнография. Той си е признал.

Разочарованието на много телевизионни зрители е голямо, когато на 6 януари крими сериалът "Die Toten von Salzburg" се излъчва без участието на майор Петер Палфингер. Оправданието - че инспекторът е на лечение и не е бил на снимки. Истинската причина е известна още от петък: любимецът на публиката Флориан Тейхтмайстер е обвинен в притежание на детска порнография.

От наказателното обвинение срещу актьора побиват тръпки: при домашния обиск са открити 58 000 мултимедийни файла на 22 носителя на данни, иззети са 13 външни твърди диска, USB памети и карти с памет с най-отвратителни материали. Според прокурора Тейхтмайстер е събирал тези видеа между февруари 2008 г. и август 2021 г.

Сега Тейхтмайстер е изправен пред опасносттта от две години затвор. Бившата му приятелка е започнала разследването. Още през октомври 2021 г. "Кроне" съобщава, че награждаваният актьор е разследван, наред с другото, за нападение, злоупотреба с наркотици и притежание на детска порнография. Заради последното 43-годишният мъж вече е в съда. Изслушванията ще се проведат на 8 февруари в Областния съд на Виена. Много е възможно обществеността бързо да бъде изолирана от случая заради ужасяващите подробности.

Телевизионната звезда рискува да бъде осъден на лишаване от свобода до две години. Адвокатите на бившия любимец на публиката са Филип Волм и Михаел Рами: "Флориан Тейхтмайстер ще се признае за виновен в главното производство. Той признаваше по време на цялото разследване и винаги е сътрудничил на властите", казва Рами, който подчертава, че "той е обвинен в чисто "цифрово" престъпление, което означава, че не е извършил никакви криминални престъпления срещу хора".

Какъвто и да е изходът от съдебното заседание обаче, изключителната сценична, телевизионна и филмова кариера на виенчанина е приключила: Бургтеатър се разделя с актьора, който в момента играе на сцената му в пиесата "Съседната врата": "С голям ужас очакваме резултатите от разследването и предстоящото наказателно производство срещу Флориан Тайхтмайстер", каза директорът Мартин Кушей. Актьорът моментално е уволнен.

Няма да се снимат или излъчват продукции с Флориан Тейхтмайстер, докато не бъде произнесена присъдата.

За жалост надпреварата за "Оскар" приключи за прекрасния филм "Корсаж".

Случаят е особено неприятен за режисьорката Мари Кройцер и нейния филм "Корсаж", в който Тейхтмайстер изпълнява главната роля на император Франц Йосиф. Шансът да попадне в топ 5 на най-добрите чуждестранни филми на Оскарите на 24 януари е изгубен. Предвид обвинителния акт почти сигурно няма да има номинация от Академията.

*В статията са използвани материали от чуждия печат в превод на Искра Ангелова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови