Европейският филм на годината "Тони Ердман" тръгва по кината (трейлър)

OFFNews Последна промяна на 29 март 2017 в 17:37 2646 0

Komplizen Film.

От 31 март по кината у на тръгва "Тони Ердман", носителят на пет награди на Европейската Филмова Академия '16
– за най-добър филм, най-добър актьор, най-добра актриса, най-добър режисьор и най-добър сценарий, с номинация за Оскар за чуждоезичен филм и с Наградата LUX на Европейския парламент 2016.

Уинфрид и дъщеря му Инес не се виждат особено често. Той е учител по музика, но след като става ясно, че вече няма на кого да преподава, а и старото му куче умира, решава да изненада дъщеря си с посещение. Това решение обаче се оказва рисковано – дъщеря му живее в Букурещ и работи по важни корпоративни стратегии. Фактът, че географски баща и дъщеря се доближават, никак не им помага да се виждат по-често. Освен това Уинфрид е шегаджия и непрекъснато дразни Инес с дребните си смешки, които пречат в ежедневието и в работните срещи. Двамата в крайна сметка се скарват и Уинфрид заминава обратно за Германия. Всъщност Инес само така си мисли, защото на негово място идва... Тони Ердман – алтер егото на бащата. Облечен в костюм, със странна перука и ужасни изкуствени зъби, Тони рязко влиза в живота на Инес, представяйки се за тренинг-гуру на нейния изпълнителен директор. В ролята на Тони, Уинфрид е много по-смел и успешно се противопоставя на Инес. Всъщност по този начин двамата неусетно се сближават.

Филмът е носител на множество награди:

- Кан '16 – Наградата на ФИПРЕССИ;
- ЕФА '16 – пет награди – най-добър филм, най-добър актьор, най-добра актриса, най-добър режисьор и най-добър сценарий;
- Номинация за Оскар за чуждоезичен филм;
- Награда LUX на Европейския парламент 2016;
- Брюксел '16 – „Златен ирис” за най-добър филм, специалната награда на журито за най-добър сценарий, наградата на белгийското франкофонско национално радио и телевизия за най-добър филм;
- Палич '16 – „Златна кула”;
- Сале '16 – Голямата награда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !