Алпинистите Боян Петров и Лео Холдинг ще са гости на "Дни на предизвикателствата"

ОFFNews 31 октомври 2014 в 15:39 3121 0

Британският алпинист Лео Холдинг и българската гордост Боян Петров гостуват за 10-годишнината на „Дни на предизвикателствата“ между 2 и 4 декември.

Най-големият български фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология - „Дни на предизвикателствата“, навършва 10 години. Юбилейното издание ще се проведе в аула „Максима“ на УАСГ.

Специални гости ще бъдат най-атрактивният в момента алпинист, бейс джъмпър и приключенец на световно ниво - британецът Лео Холдинг, и българската гордост Боян Петров, прочул се с рекордното изкачване на три осемхилядни върха без кислородна маска за 90 дни.

Набиращо сериозна популярност през последните години, събитието се очаква да събере над 2500 души този декември: планинари, катерачи, парапланеристи, сърфисти, любители на приключенията, еко активисти, експерти, фотографи и др., обединени от любовта към природата и адреналина.

В традицията на дългогодишната си история, „Дните“ ще предложат на посетителите си богата тридневна програма, изпълнена с множество документални филмови премиери, презентации, лекции и дискусии, отразяващи най-високите постижения в аутдоор спортовете и приключенията в световен мащаб, както и обществени значими практики в опазването на природата у нас.

Боян Петров.

Кулминацията в програмата ще бъде премиерната прожекция на филма “The Last Great Climb”, представяща екстремната експедиция на специалния гост на „Дните“ Лео Холдинг и екипа му до връх Улветана (2931 м), Антарктида - едно от най-трудните изкачвания през последните години на глобално ниво. Друг основен акцент ще бъде участието на Боян Петров, който ще разкаже за емблематичното като стил първо българско изкачване на два от най-смъртоносните върха на планетата – К2 (8611 м, Чогори, Пакистан) и Канчедзьонга (8586 м, Хималаи, Непал) и на Броуд пик (8047 м).

Лео Холдинг.

Пълната програма с график по дни и часове ще бъде обявена съвсем скоро. На този етап актуална информация може да бъде намерена на официалната страница.

Отбелязването на 10-годишнината на „Дни на предизвикателствата“ ще започне още следващия месец с подгряващи партита с DJ сет и прожекции на най-добрите филми от предишни издания на фестивала.

Каузите са същностна характеристика на „Дни на предизвикателствата“. Традиционният фотоконкурс тази година е част от кампанията „Професия хижар“. Желаещите да се включат могат да го направят в две категории „Балканът крие своите тайни“ и „Хора от планината“ до 30 ноември.


Тридневни билети за „Дни на предизвикателствата“ могат да бъдат закупени на специална цена 17 лв. от магазини „Стената“.

При закупуване онлайн в мрежата на Ticketlogic стойността им е 20 лв., както и на касите в магазини „На тъмно“, „Fastpay”, книжарници „Booktrading”, “Office 1 Superstore” в цялата страна. Еднодневни билети по 10 лв. за трите дни ще могат да бъдат намерени на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови