Любимец 22/22 от БСП: Хората са гласували за мен, защото са се объркали

OFFNews 08 октомври 2014 в 17:46 6745 3

Диана Михалева

Чувствам се оценена и удовлетворена, че бях в листата на БСП лява България. Не съм очаквала, че ще стана народен представител. Гледам реално на ситуацията и знам, че една част от избирателите просто са решили да се презастраховат като отбележат и преференция в листата ни.

Това заяви пред Радио Стара Загора Диана Михалева - новият любимец 22/22.

Диана събра повече преференциални гласове от втория в листата на социалистите, сочат данните на РИК при 100% обработени протоколи. БСП, чийто номер също беше 22, определи за водач в Стара Загора Драгомир Стойнев, а за негов подгласник - Георги Гьоков, който е и бивш депутат. 22-рият в листата е лидерът на младежката организация на БСП в Стара Загора Диана Михалева. Водачът Стойнев има 3030 преференциални гласа, Михалева - 1605 души, а Гьоков - 1222.

Според Михалева, ЦИК не е успяла да направи достатъчно добра и разбираема информационна кампания за начина на гласуване.

Това, че са гласували за мен, се дължи на факта, че хората са объркани. Другата част от гласовете ми са по линия на младежката организация, каза тя, цитирана от Радио Стара Загора.

Самата аз не вярвах, че това ще се случи. Така или иначе 7-процентната бариера аз не я минавам, което не е проблем нито за мен, нито за никого от останалите кандидати. Аз съм човек реалист, не съм "полетяла в облаците" и не съм си мислила нещо ненормално. Работих си през цялата кампания по начин, по който винаги съм работила за партията, категорична е Диана Михалева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!