Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов: С управление на БСП България ще включи на задна скорост

OFFNews 08 март 2017 в 20:24 2605 1

Да не си губим времето с БСП. Те са доказали, че могат да фалират банки – и през 1996 година, и преди две години. И безлихвените кредити, които предлагат сега, водят до същото. БСП са доказали, че не могат да управляват държавата. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Казанлък.

Относно темата за „Европа на две скорости“ Борисов коментира, че ако българите се подведат и гласуват доверие на БСП, България ще включи на задна скорост. „Ако БСП поеме управлението на страната и Нинова наложи вето на санкциите срещу Русия, ЕС веднага ще спре европейското финансиране на България“, коментира лидерът на ГЕРБ. Той заяви, че Корнелия Нинова демонстрира некомпетентност по темата, защото санкциите, наложени от ЕС, не са срещу държавата Русия, а са обвързани с Крим. По думите на Борисов страната ни е изнесла над 120-30 000 буркани с кисели краставички за Русия и критиките са неоснователни.

Бившият премиер подчерта, че България трябва да е сред държавите на първа скорост. По думите му, за да се случи това е нужно да се състави стабилно правителство след 26-ти март. „Като министър на енергетиката на БСП Драго Стойнев спря „Южен поток“, затова го наричаха „пощальона“. Той подписа и договор с „Уестингхаус“ за 10 милиарда лева. При управлението на БСП фалира КТБ. 3, 7 млрд. живи пари изплатихме на вложителите в банката. 1,3 млрд. лева за американските централи. 1,2 млрд. за арбитражното дело за „Белене“. 90 млн. лихви спестихме, благодарение на личните ми разговори с руския президент Владимир Путин. Само за две години управление платихме стари борчове за 6, 2 млрд. Какъв договор е сключил ГЕРБ, с който да зароби България, че трябва да се съревноваваме сега точно с БСП? Постигнахме нулева инфлация, под 7 % безработица, икономически растеж“, обясни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще надгражда постигнатото в следващ управленски мандат с реални решения за България.

Бойко Борисов бе категоричен, че не го е страх от политически дебат. Той даде пример с множество проведени дебати през годините – със Сергей Станишев, Татяна Дончева, Бриго Аспарухов, Мартин Захариев…„Никога не съм дал някой да влезе преди мен в огъня, когато бях пожарникар. При полицейски акции, когато бях начело на МВР, винаги съм си залагал живота, наравно с другите. Там се проявява смелост – не да се надвикваш с някой. По време на трагедията в Хитрино, освободих служителите на НСО и сам с комисар Николов отидох при взривената цистерна. Това е смелост. Не ме е страх от дебат, а от свадливи жени“, коментира председателят на ГЕРБ.

По думите на Борисов БСП не само крият кандидатите си за министри, но и отказват да отговорят с кого биха се коалирали, ако спечелят изборите. По думите му, това е изключително притеснително. „Помните, че БСП взеха мандата, а дойде Орешарски премиер. След това стана кандидат за президент от ДПС. Финансов министър им беше Петър Чобанов. Сега е от ДПС“, изтъкна той.

Според лидера на ГЕРБ наглостта на представителите на левицата е безгранична. Относно твърденията, че служебното правителство е на ГЕРБ, Бойко Борисов каза: „Ако имахме намеса в състава на сегашния кабинет щях ли да освободя главния секретар на МВР, щях ли да отстраня областните управители от ГЕРБ, щях ли да стоя зад безобразията, които се извършват в момента?“

Борисов бе категоричен, че Националната програма за енергийна ефективност е работеща и ще бъде продължена. „В един саниран блок живеят стотици хора – намаляват им се сметките с 30-40%, удължава се живота на сградата с 40-50 години. Осигуряват се работни места и доходи за малкия и средния бизнес. Това предлагаме ние. БСП предлагат по 50 лева на дете. А колко получава това дете, когато държавата е санирала блока, в който живее – това е наследство, дългосрочна инвестиция“, обясни още председателят на ГЕРБ.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов изборите са изключително важни, защото те ще определят дали държавата ни ще продължи развитието си и своята евроатлантическа ориентация. „Лъжепатриоти поставят под въпрос ценностната система на обществото ни и геополитическата ориентация на България. Левицата предлага промяна, която разчита на късата памет и илюзията, че можем да харчим повече отколкото изкарваме. Едва ли някой е забравил сривовете на държавата, които се случиха заради БСП. По време на управлението на ГЕРБ България постигна такова развитие, на каквото могат да ни завиждат други страни от ЕС. Икономиката и доходите ни тръгнаха нагоре“, подчерта Горанов.

Водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов заяви, че България има бъдеще само с управление на ГЕРБ. „Трябва да спрем внушенията и манипулациите на БСП и ще ги спрем с категоричната победа на ГЕРБ на 26-ти март“, каза той.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова заяви, че по време на правителството на Бойко Борисов община Казанлък е заела своето подобаващо място сред развитите населени места. „ГЕРБ направи много за развитието на региона. Трябва да продължим напред с тези, които доказаха, че могат да градят. Без да се притеснявам от хулите на хората, които не са съградили нищо, ще кажа благодаря на г-н Борисов“, каза тя. Стоянова напомни управлението на кабинета „Орешарски“ през 2013 година. „Казанлък не получи нищо, въпреки обещаните средства. Когато правим своя избор, трябва да припомняме фактите и да казваме истината“, подчерта кметът на Казанлък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews