Quantcast

Нинова: Борисов е страхлив по природа

БСП ще се опита да състава правителство, дори и да е втора сила след вота

OFFNews Последна промяна на 07 март 2017 в 08:09 7992 17

Нямаше вариант аз и Бойко Борисов да се изправим едни срещу друг сами на лидерски дебат. Той е в политиката от 15 години и нито веднъж не се е изправил очи в очи в дебат срещу някого. Борисов е страхлив по природа. 

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова тв по повод несъстоялия се дебат между двамата лидери. 

„БСП ще се опита да направи правителство, ако е първа политическа сила след изборите. Ще направи такъв опит и ако е втора, а първата се откаже, заяви лидерът на БСП. „Вярвам, че ще бъдем първа политическа сила. Лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер”, добави тя. Нинова обясни, че първата задача на левицата е да спечели вота с по-голяма разлика. Като втора, Корнелия Нинова посочи изготвянето на проучване сред членовете на БСП - с кого предпочитат да бъде направена управленска коалиция. „Направих промяна в БСП. По важните въпроси да се допитваме до членовете. Няма да се отклоня от тази промяна”, каза тя. Нинова обясни, че след допитването ще започнат срещи с партиите, които са посочили членовете на БСП, ще се водят разговори за програма и политика. „Ако другите лидери са субективни и искат да строшат държавата, за да е тяхното, ще има риск. Важно е да можеш да поемеш отговорност и да кажеш какво ще правиш ден по ден - отчетност, прозрачност и да вървиш напред”, поясни Корнелия Нинова.

Да ми обяснят, защо европейските страни получават компенсации от санкциите срещу Русия, ние – не!

„Първият ни приоритет са бедността на хората и доходите им, но е важен и този за отпадане на санкциите срещу Русия”, каза Корнелия Нинова. Тя обясни важността на този приоритет- санкциите срещу Русия водят до загуби сред българските производители. „Важна е България. Да се намери някой, да ни даде смислен отговор на въпросите: След като санкциите са равни за всички европейски страни, защо на България е забранено да продава, примерно киселите си краставички в Русия, а Мерцедес откриха там фабрика за коли миналата седмица? Защо за едните може, а за другите не може? Докога в Европа ще гледа на България, като на втора ръка хора?”, попита Нинова. „Защо, българските земеделци не са получили нито лев обезщетение за загубите си от санкциите, докато европейските им колеги са получили? 1,2 милиарда са загубите ни. Казвам на европейските ни колеги: "Много обичаме Европейския съюз, но повече обичаме България”, отсече Нинова.

Вярвам на президента Радев. Не му давам акъл

„Вярвам в президента Румен Радев. Не му давам акъл”, каза Корнелия Нинова. По повод отношението й към служебния кабинет, тя изтъкна: „Това е кабинет на ГЕРБ. Министърът на европейските фондове е бил директор на дирекция на подчинение на Томислав Дончев от ГЕРБ. Министърът на труда е бил зам.-министър на Борисов. Зам.- министърът на външните работи е Бойко Мирчев, директор също по времето на Борисов. Министърът на транспорта беше зам.-директор на НКЖИ по времето на Борисов. Министърът на финансите беше зам.-министър на Горанов. Министърът на енергетиката – шеф на Булгаргаз, назначен от Бойко Борисов. Сегашният зам.-министър на културата Балабанов- пак от правителството на Бойко Борисов. Областните управители на Пловдив, Добрич, Русе, Бургас, областните дирекции на МВР – всичките на ГЕРБ. Шестте горски стопанства – всичките на ГЕРБ. Митници и НАП – всичките на ГЕРБ. И само един министър на БСП – Деница Златева. Кой управлява държавата?", попита Корнелия Нинова. Тя призна, че е имало реакции в партията срещу тези назначения. „Аз им казах: Колеги, кой е казал, че ние ще редим служебен кабинет? Никой! Да спазим Конституцията, според която президентът реди служебния кабинет. Нека да спечелим парламентарните избори и ще редим и Министерския съвет и областните управители.”

От 2008 г досега, Борисов увеличи дълга със 17 милиарда лева

Не въпрос, коя лъжа я е ядосала най-много, Нинова каза: „Лъжата, че ГЕРБ и Борисов остават държавата стабилна.” Тя показа графика от статистика на БСК, според която през 2008 година резервът е бил 8,5 милиарда лева, а дългът 9,5 милиарда лева. Сега, следствие от политиката на Бойко Борисов, резервът е 12,9 милиарда а дългът 26,9 милиарда. „Със 17 милиарда е увеличен дългът на България. И не иска да дойде на дебат и да каже, какво ще прави. Догодина ще вземе ли още 6 милиарда, както е заложил в програмата си? Искам дебат по тези теми”, каза Корнелия Нинова. „Увеличиха билета за градски транспорт в София на 1.6 лева. По жалба на БСП съдът го върна на 1 лев. В момента ГЕРБ обжалват съдебното решение. Аз казвам, като кандидат от София, ако ние управляваме общината, или спечелим изборите, ще оттеглим жалбата. Да излезе Борисов и да каже, какво ще прави, като кандидат за София. Те обещават средната заплата след четири години, ако има икономически ръст, да е 1500 лева. Можем ли сега да направим нещо за доходите на хората? Изтеглете си жалбите от съда и за увеличението на винетките, и за увеличението на билетчето. С винетките ще помогнете на всеки в България, с изтеглянето на жалбата срещу цената на билета, ще помогнете на софиянци”, каза Корнелия Нинова.

Какво е отношението на Борисов по въпроса – Европа на две скорости?

"От няколко дни се говори за Европа на две скорости, след изказването на г-н Юнкер. Ние казваме – не! Не искаме България да е във втория кръг от държави. Каква е позицията на Бойко Борисов за това? Той не се е произнесъл." Въпросът отправи задочно лидерът на БСП Корнелия Нинова към Бойко Борисов. „Каква му е позицията за изследването за храните? Пет години се борим с търговските вериги. Нашата позиция е ясна. Законът за храните е готов. Ще продават 50% българско производство. Който не го прави ще носи санкции. Утре започваме да търсим лаборатории, които да направят същото проучване на храните, каквото направиха страните от Вишеградската четворка. Каква е позицията на ГЕРБ по тези въпроси? ГЕРБ накараха Плевнелиев да наложи вето на Закона за търговските вериги”, каза още Корнелия Нинова. По повод несъстоялия се дебат тя заяви: „Имахме различни условия за дебата. Борисов настояваше да е с експерти, аз- да е лидерски. Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Лидерите носят отговорност. Той искаше да е с експерти. Отнесе се лековато, гледа на него като шоу или мач. Обясни ми, че ще стоим отстрани и ще ръкопляскаме. Този човек нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил на дебат „очи в очи”. Този човек е страхлив по природа. 15 години да си в политиката и нито веднъж в политическата си кариера да не си се съгласил на дебат с опонента си? Това е природа”, разтълкува Нинова. „Всички политици сме минали през всякакви дебати. Само той – не.

Гордея се със сина си. Носи световни медали на България няколко пъти 

„Гордея се със сина си, че където и да е по света, той и работата му са повод да се чува химнът на България и да се вижда знамето ни. Носи вече седем – осем пъти световни медали на България”, каза Корнелия Нинова. На въпрос, дали е било PR ход да язди кон на Тодоровден, лидерът на БСП каза, че това е нейно хоби. „От 35 години яздя. И сега ходя на тренировки. Нищо не ти дава такова усещане за свобода и независимост, като това да яздиш кон в равно поле”, заяви Нинова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8094

15

дони

07.03 2017 в 13:16

Корделка се оля съвсем и загуби чувство за реалност! Никой не ни пречи да продаваме краставичките си на русия, само че путин забрани на руснаците да ги купуват. Май само корделка не го е разбрала и трябва да и се обясни с чертеж... А ако изберем корделка да ни управлява, Европа ще ни пусне на 5-та скорост, която ще бъде създадена специално за нас... Така че - мислете хора!

8016

13

KalliMan

07.03 2017 в 12:16

Тука виждам към 34 трола. Горе долу поравно разпределени за ББ И Комунделите. Всеки се научи да си купува я мангали я тролове. Тези избори няма да се спечелят от нормалните хора, ами от мангалите, които си продават гласовете.

14751

10

Нострадамус

07.03 2017 в 10:38

Корупцията остава проблем за българското герберско правителство на Борисов, обяви САЩ. Cлужители във всички клонове на правителството му са замесени в корупционни практики безнаказано. Корупционните практики включват подкупи, конфликт на интереси, сложни схеми за присвояване, нарушени поръчки и търговия с влияние, присвояване ха еврофондове . Въпреки че законът предвижда наказателно преследване на корупцията във властта, българското герберско правителство на Борисов не прилага закона ефективно. Това се казва в доклада на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека през 2016 година.
https://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/humanrightsreport/index.htm#wrapper

13409

9

мнение от IP

07.03 2017 в 10:03

Установено е, че в последната фаза на болестта умиращият живва, яде и се чувства по-добре. БСП са на този етап.

7911

8

kokoten

07.03 2017 в 09:51

Каквото и да се каже за Мутрата не би било обида....такъв простак и неграмотник отдавна не се бе появявал на политическия хоризонт,жалкото е,че народеца не разбира това и гласува ли,гласува за тия изпечени крадци...Заради кражбите,те и не кръкват по въпроса за Европа на две скорости....Нещастници....