Директорът на EISA ще съди зам.-кмет на Сопот

Бранимир Ботев има съмнения за незаконни практики в общината

OFFNews 13 октомври 2017 в 15:22 6200 2

Директорът на EISA ще съди зам.-кмет на Сопот

Директорът на Европейския институт за стратегически анализи отговори на твърденията зам.-кмета на Сопот Николай Новаков за това, че дължи пари на общината.

Г-н Ботев, в журналистическо разследване по „Канал 3“ зам.-кметът на Сопот Николай Новаков каза, че не сте си платили 20 000 лв. данъци, цитирам буквално „Г-н Ботев е най-добре да дойде да си плати данъците“ и „да вземе да си ги плати“. Вие дължите ли данъци към Община Сопот?

Чух за това публично твърдение на г-н Новаков. Категорично заявявам, че твърдението му не отговаря на истината. Не дължа дори стотинка на Община Сопот, поискал съм от НАП удостоверение за това.

Но подобно невярно твърдение изречено от орган, какъвто е зам.-кметът Новаков, буди у мен сериозно безпокойство и съмнения, какви документи и от кой се изготвят в тази община без знанието на собствениците на земеделски земи и лозя.

Утре може да се окаже,че г-н Новаков е обявил собствените ми лозя за атомно хранилище или ракетна площадка и аз трябва да плащам за отработване на ядрено гориво.

Какви мерки смятате да предприемете след тази публична атака на Новаков срещу Вас?

В една правова държава начинът е само един. Г-н Новаков ще трябва да се яви в съда, където да докаже истинността на своите твърдения. Вече информирах своите адвокати да предприемат необходимите действия, за да може по-бързо този човек да се озове в съдебната зала, където да докаже твърденията си или да излезе оттам като осъден клеветник.

А Вие какви имоти притежавате в това землище? Вярно ли е твърдението на кмета, че това е индустриална площадка от 72 декара?

Този човек не познава дори територията на собствената си община, както и инвеститорите, които са имали неблагоразумието да развиват земеделска дейност там. Аз действително притежавам земя, подчертавам земеделска земя със засадени лозя като единия имот е с площ 90 дка., а другия от 51,5 дка. Те се намират на самия Подбалкански път и са няколкостотин метра по метра на север от мястото, което в общината са решили да кръстят индустриална зона, т.е. имотите ми нито като декари, нито като местоположение съвпадат с претендираната от Новаков „индустриална площадка“.

Впрочем там всичко е само земеделска земя и лозя и така е било от памтивека, новите лозя в масива са засаждани последните 15-20 години. Там са идвали да зарязват и премиера Борисов и Царя, и европейски величия и лидери. Каква индустриална площадка, какви пет лева. Кой събира смет в средата на полето? А за земеделска земя не се дължи данък, така пише в закона. Другото е рекет и създаване и ползване на документи с невярно съдържание, което е тежко съставомерно деяние. Така, че явяването на Новаков пред съда е неизбежно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови