Между 100 и 10 400 лв бонуси в правосъдното министерство

Юлиан Христов 01 март 2012 в 11:38 1620 0

Диана Ковачева. Снимка: БГНЕС
Диана Ковачева. Снимка: БГНЕС

Между 100 и 10 400 лева бонуси са били раздавани в Министерството на правосъдието. Това стана ясно днес от думите на правосъдния министър Диана Ковачева преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет.

Целият политически кабинет на министерството е получил бонуси, коментира министърът. Пари са получили и тримата заместник-министри, началникът на кабинета, парламентарният секретар на министерството, експерт в кабинета на министъра и сътрудник в кабинета на Маргарита Попова.

Зам.-министрите са взели между 6500 лева и 10 400 лева, като най-много е получил ресорният зам.-министър, отговарящ за Агенцията по вписванията. Началникът на кабинета е получил около 6000 лева, парламентарният секретар - 4200, а експертите са взели 3000 лева и близо 2000 лева.

"Надявам се, че те ще върнат тези средства, но се налага да разчитаме на добрата им воля", призна Ковачева.

„Тези суми са с уговорката, че наистина в Агенцията по вписванията се работи денонощно. В този смисъл ми се струва удачно тези хора да получават допълнително възнаграждения, за допълнителния труд, който са положили”, каза Диана Ковачева и обясни, че не всеки месец служителите получават бонуси, а по преценка на ръководителя, спрямо труда, който са положили.

Тя обясни още, че Агенцията по вписванията има право да си разпредели 25 % от прихода на година, но тази сума не включва само бонуси, a включва и разходите за обучения и оборудване. Около 2 млн. лв. има право цялата агенция да си разпредели за бонуси и за 2011 г. приблизително толкова са разпределени.

„Няма регулярни плащания, които да вървят в смисъла на заплата. Агенцията по вписванията има право да си разпредели 25 % от прихода на година, но тази сума не включва само бонуси“, обясни Ковачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!