Синдиците на КТБ започват продажбата на дяловете ѝ в Тренд асет мениджмънт

OFFNews 14 ноември 2018 в 13:40 3337 0

Синдиците на КТБ започват процедура по продажбата на притежаваните от фалиралата банка 51% в "Тренд асет мениджмънт" АД (основано под името "КТБ Асет мениджмънт" през 2007 г), както и съответните дялове в управляваните от него фондове - ДФ „Тренд Фонд Паричен Пазар”, ДФ „Тренд Балансиран Фонд” и ДФ „Тренд Фонд Акции”. Тя се задейства след решение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Капиталът на акционерното дружество е 300 000 лв., разпределени в акции с номинал 1 лв.

Останалият дял от тях държи Траян Кършутски.

Процедурата по продажба ще се извърши на четири етапа.

Съгласно първия, до 30 ноември 2018 г. се подават писма за интерес към придобиването на съвкупността от финансови активи - 51% от капитала на Управляващо дружество „Тренд асет мениджмънт“ АД, заедно със съответните дялове в управляваните от него фондове. 

Останалите три етапа са: подаване на необвързващи оферти, изготвени на база информационен меморандум; подаване на обвързващи оферти, изготвени след получаване на достъп до информация, както и предоставяне на допълнителна информация по въпроси и запитвания на кандидатите и избор на купувач, получаване на регулаторни разрешения и сключване на договор.

Писмото за интерес следва да съдържа информация за потенциалния купувач, включително:

• предмет и сфера на дейност;

• финансова информация за последните три години – финансови отчети и ключови финансови и нефинансови показатели;

• структура на собствеността, участия в други дружества и структури от финансовия и нефинансовия сектор;

• структура и органи на управление, в т.ч. информация относно ръководните лица, акционери или съдружници със значително влияние върху потенциалния купувач;

• опит във финансовия сектор;

• мотиви за интереса към придобиване на предложените активи;

• декларация и/или информация относно способността на потенциалния купувач да покрие изискванията по Глава пета, Раздел III на Закона за пазарите на финансови инструменти, както и изискванията по чл. 12, параграф 8 от Директива 2014/65/ЕС и Делегиран Регламент (ЕС) 2017/1946 на ЕК от 11 юли 2017 г., във връзка с придобиването на 51% от акциите на Управляващо дружество „Тренд Асет Мениджмънт“ АД, собственост на КТБ АД (н).

Подадените писма за интерес ще се приемат за валидни за срок от 6 месеца, считано от датата на тяхното подаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!