Треньорът на ЦСКА не е изненадан от трансфера на Десподов

OFFNews 04 февруари 2019 в 16:21 1176 0

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи своята равносметка за лагера в Испания пред клубната телевизия.

"Най-добрата част от тренировъчния лагер е, че вече е почти приключил. Това може би е полушега, но не е лесно да бъдеш на едно и също място с едни и същи хора в продължение на три седмици. Разбирам, че това е нормално за България, но на мен ми беше за пръв път, така че беше предизвикателство. От друга страна, престоят беше улеснен от добрите условия и фантастичното време, което имахме тук. Бяхме големи късметлии в това отношение. Мисля, че тренирахме добре, но всъщност всеки един треньор смята така за себе си. Ще разберем колко добре сме се подготвяли и колко добре сме подготвени чак когато сезонът започне.

Изиграхме няколко мача тук, дори с един повече, отколкото ни беше нужно. Някои от тях добри, някои бих казал нормални, един или два лоши. Влага се много мисъл в организацията на всеки един двубой. Знаете - кой трябва да играе повече и кой трябва да играе по-малко. Този път беше малко по-различно от начина, по който работих през лятото, когато всъщност не познавах отбора. Тогава основните футболисти бяха на терена заедно и то по-често, защото имах нужда да придобия идея за отбора. За тази цел те трябваше да са заедно, за да може да анализираме и подобряваме след мачовете. Това не беше толкова голям проблем сега, защото познавам отбора и нямаме нови играчи. Футболистите също ме познават.

По време на лагера наблегнахме повече на физическата страна и почти всеки мач редувахме състава. Не съм много притеснен за резултатите. Достатъчно време съм в този занаят, за да знам, че ако спечелим на 16 февруари, то предсезонната подготовка е била страхотна, а ако не спечелим, то тя е била катастрофална. Така че предстои да видим. Подготвяме се за първия ни официален мач още от самото начало. Не бих казал, че сме готови да играем срещу Черно море утре, но не сме далеч от целта. Бих желал да мисля, че сме точно до там, където трябва да бъдем.
Ясно, че имахме няколко рани и синини, както и малки проблеми, какъвто е случаят през всеки предсезонен лагер.

Нямаме сериозни контузии, бяхме късметлии и в това отношение тази зима. Единственият голям и катастрофален проблем, който имаме, е с левия ни защитник Жеферсон, но това е извън моя контрол. Той беше контузен, дойде контузен и все още е така. Това е нещо притеснително и нещо, за което мисля всеки ден, тъй като Жеферсон е много важен играч за нас.

Мисля, че никой не е много изненадан от това, че Десподов напусна тима ни тази зима. Той е най-интересният млад играч в България от известно време насам, а и изигра най-добрия полусезон в живота си. Също така правилно беше избран за футболист на годината, така че в много отношения бе логично да бъде продаден. Това е нещо, което всички очаквахме. От една страна, разбира се, е по-добре да играеш с Кирил в отбора си, отколкото без него. От друга страна разбирам, че това беше голям, исторически и много важен трансфер за ЦСКА. Мисля, че от гледна точка на клуба този трансфер е удовлетворяващ.

Взехме трима млади играчи с нас на подготовка - Йоан Бауренски, Никола Борисов, който беше с нас и през лятото и Мартин Смоленски. Всички те получиха по няколко минути в контролите, което мисля, че е специален момент за тях. И особено за Мартин, защото той е може би най-талантливият играч в момента в академията на ЦСКА. Поне така ми беше казано. И от това, което видях тук, съм склонен да вярвам. Мисля, че беше специален момент за 15-годишно момче да започне като титуляр срещу такъв голям клуб. Мисля, че се справи добре и се надявам да го виждам с нас от време на време. Много е трудно да се предскаже как един играч на тази възраст ще се развие, но всички се надяваме, че той има много светло бъдеще.

Първото нещо, което ще направим, е да прекараме два дни със семействата си. Това е напълно нормално. Не забравяйте, че повечето от тези момчета са женени или са нечии деца, или партньори. След това ще продължим да работим", коментира Ел Маестро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови