От щаба на Джошуа обявиха мача с Пулев

OFFNews 05 септември 2017 в 11:25 2110 1

От щаба на носителя на пояса в тежката категория на професионалния бокс във версия IBF Антъни Джошуа обявиха официално предстоящата защита на титлата срещу претендента Кубрат Пулев. В датата и мястото няма изненада.

Големият мач ще се проведе на 28 октомври на националния стадион на Уелс в столицата Кардиф.

“След месеци на спекулации сега можем да потвърдим, че Антъни Джошуа ще се върне на ринга на 28 октомври 2017 г. на стадион Principality в Кардиф, за да защити своя титла във версията IBF срещу задължителния претендент Кубрат Пулев”, така започва официалното изявление на сайта на британският световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа.

Новината за предстоящия мач се появи първо във фейсбук профила на Пулев ден по-рано, а днес само беше потвърдена от агенцията на Джошуа Matchroom Boxing.

Първоначалните планове на британеца бяха за реванш срещу Владимир Кличко през ноември в Лас Вегас. Оттеглянето на по-малкия от братята Кличко от ринга обаче обърка реда и така дойде втората възможност пред Пулев да се бие за световна титла.

В първата си възможност през ноември 2014 година той загуби от Владимир Кличко, като това си остава единственото му поражение на професионалния ринг. В кариерата си Пулев има победи над имена като Дерек Чисора, Тони Томпсън и Кевин Джонсън.

Очаква се мачът да донесе солидни приходи. Той ще се излъчва и в САЩ от Showtime, която държи правата за Джошуа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!