Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Решават съдбата на бокса в края на ноември

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2018 в 12:45 1131 0

Международната боксова асоциация изпрати своя доклад до МОК, като разчитането на документите ще даде отговор дали този спорт ще продължи да бъде част от олимпийските игри в Токио през 2020 година, пише "Тема Спорт".

Има сериозна вероятсност един от древните представители на най-голямото спортно събитие да получи забрана за участие заради избора на президент на узбекистанския бизнесмен Гафур Рахимов.

Решението на МОК ще бъде взето в края на месеца, когато ще се проведе събрание на комитета именно в Токио. На 30 ноември и 1 декември ще бъдат разгледани докладите на всички федерации, които ще имат представители на олимпиадата през 2020 година.

Както е известно, президентът на организацията Томас Бах вече нееднократно заяви, че е силно притеснен от избирането на Рахимов, тъй като той е посочен от правителството на САЩ за глава на организирана престъпна група. Узбекът отрече тези обвинения и твърди, че неговото име в списъка на американците е плод на грешка.

Добрата новина за боксьорите, които ще печелят квоти от догодина за Токио е, че самите спортисти не би трябвало да бъдат засегнати чак в такава степен и те все пак се очаква да покажат на какво са способни на Игрите. От МОК твърдят че няма да оставят олимпийците без право да преследват медали и ще се "погрижат за тях".

"Ще направим всичко, за да защитим атлетите. В случай че изключим дадена организация от семейството си, планираме да проведем боксов турнир изцяло под наш надзор.

Не искаме спортистите да страдат и да бъдат наказвани заради поведението на някои свои ръководители. Без значение какво ще решим след 3 седмици, бокс на олимпийските игри в Токио ще има", се казва в съобщение на МОК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови