Жители на Долна баня искат оставка на кмета заради злоупотреби (видео)

Лилия Христова 10 юли 2013 в 14:08 10196 31

Долнобанци искат оставката на кмета Владимир Джамбазов
Долнобанци искат оставката на кмета Владимир Джамбазов

Жители на Долна баня организираха протест пред областната управа в София с искане за оставката на кмета на градчето Владимир Джамбазов.

След 32 безуспешни прояви на недоволство пред сградата на община Долна баня, гражданите пристигнаха в София днес, за да заявят исканията си и в столицата.

Основното недоволството на гражданите е свързано с предполагаеми злоупотреби на кмета Джамбазов (ГЕРБ) със субсидиите от европрограми за общината. Долнобанци дадоха пример със спрян европроект за пречиствателна станция за отпадни води по оперативната програма "Околна среда".

По проекта на стойност 511 хиляди лева вече са похарчени 253 хиляди лева, без да е свършена работа, посочиха те. Данните в информационната система за наблюдение на европарите (ИСУН) потвърждават, че парите са изхарчени. "Тези пари липсват и в момента Националната агенция за приходите ги търси от община Долна баня. Не се знае какво се е случило с парите. те ще дойдат от данъците ни", заявиха протестиращите. "Долна баня е 300 пъти по-малка от София. На фона на София това би означавало да изчезнат 75 милиона лева", посочиха още недоволните жители на общината.

Протестиращите заявиха, че на 17 юли отново ще са пред Областната управа в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!