Затворени улици в София заради официално посещение и мач

Нели Чолашка 15 октомври 2013 в 08:13 3295 1

София трафик.
София трафик.

Улици в София ще бъдат затворени за движение и паркиране  заради официалното посещение в България на президента на Хърватия Иво Йосипович и мача България-Чехия тази вечер, предупредиха от Столичната община.

Във връзка с посещението на Йосипович се забранява престоят и паркирането от 09.30 до 10.30 часа по ул. „Искър” между ул. „Веслец” и ул. „Бачо Киро”. Трамваите ще бъдат пропускани. 

Днес президентите Росен Плевнелиев и Иво Йосипович ще открият българо-хърватски бизнес форум в Българската търговско-промишлена палата, а по-късно хърватският президент ще се срещне с ръководството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ще изнесе лекция на тема: „Европейската перспектива на региона на Югоизточна Европа”.

Заради мача България-Чехия тази вечер за квалификация за Световно първенство през 2014 г. се въвеждат следните ограничения за влизане и паркиране:

- от 09 ч. до 24 ч. по алеите около Национален стадион „Васил Левски”;
- от 12 ч. до 24 ч. на моста пред Национален стадион „Васил Левски”;
- от 12 ч. до 24 ч. на ул. “Гурко” между бул. “Евлоги Георгиев” и бул. “В. Левски”, с изключение на местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”.

От 20.15 ч. до приключване на футболната среща по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;
- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П.К. Яворов”.

От 20.15 ч. до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия № 75, като се скъсява маршрута ú до Военна академия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews