Quantcast

Приходите от Синята зона се увеличили с 37% за година

Последна промяна на 01 септември 2013 в 13:17 2044 1

Синята зона в София. Снимка: Сергей Антонов
Синята зона в София. Снимка: Сергей Антонов

Година след въвеждането на новите правила за паркиране в София приходите от Синята и Зелената зона са се увеличили с 37%, обясниха от Столична община.

Всички, които са закупили стикер за паркиране около дома си преди една година, ще започнат да получават напомнящи sms-и, за да закупят такива и за следващата година. Цената на винетките не се е променила. Тя е съответно 100 и 150 лева.

Миналата година бяха закупени 9000 винетки. Към момента за новия едногодишен период са подадени около 400 заявления, посочи директорът на Центъра за градска мобилност Румяна Милова пред bTV.

Стикерите, които изтичат, не трябва да бъдат премахвани, тъй като те ще бъдат активирани отново след заплащането на таксата, уточни Милова.

Въпреки че хората първоначално изразиха неодобрението си за въвеждането на новите правила, сега те са доволни от обособяването на зоните, коментират общинарите.

Недоволни били само живеещите на най-късата улица в столицата - „Луи Леже“. Те настояват да бъдат премахнати колчетата, поставени от общината на единия тротоар, и да се разреши на улицата да паркират само живеещите на нея хора. По думите им Законът за устройство на територията им дава това право, тъй като улицата е без изход. 

Тротоарите не се използват от пешеходци, но на тях има колчета, които пречат там да се паркират коли. Затова се паркира на улицата и колите понякога остават запушени с дни, коментират живеещите на "Луи Леже". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.09 2013 в 13:39

Аз съм доволен. Винаги имам къде да си спра пред нас, а и ми става много кеф като ги видя със скобите и СО регистрациите.

Малко ксенофобско звучи, знам, но когато се върнеш след работа и вместо да пиеш една бира въртиш 2 часа и търсиш къде да паркираш е много неприятно.

Пък и 100 лева си е голяма далавера. Къде ти дават да спираш цяла година в центъра за 100 кинта?