Вигенин: Не съм казал, че bTV манипулира

29 юли 2013 в 22:10 4121 25

Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин

Не съм казал, че bTV манипулира зрителите си, посочвa в съобщение до медиите министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

По-рано днес директорът на „Новини и актуални предавания” на bTV Люба Ризова изпрати писмо с молба за извинение до Вигенин. Причината е статус на министъра във Фейсбук.

„Днес броят на протестиращите срещу кабинета и на подкрепящите го пред НДК се изравни, на bTV даже им се наложи да ползват архивни кадри. Време е емоциите да минат на заден план, да седнем на сериозен разговор с представители на протеста и да обсъдим как да приложим разумните искания”, написа на личната си страница в неделя вътрешният министър.

В понеделник следобед Вигенин отговори на Люба Ризова така:

Като гражданин и политик, аз неизменно съм отстоявал правото на медиите да информират свободно и обективно българското общество. Тази свобода е ценна не само за журналистите и медиите, но и за гражданите, които също имат право да изразяват своето мнение, без то да е задължително прието от всички.

С голяма изненада разбирам, че краткият текст, който публикувах на личната си страница в социалната мрежа, предизвиква толкова остра реакция от страна на bTV. Искам да Ви уверя, че по никакъв начин не съм отправял, нито съм имал намерение да отправям каквито и да било квалификации по адрес на една уважавана от мен медия. Надявам се няма да отречете, че във въпросната новинарска емисия наистина бяха използвани архивни кадри, с които бяха представени развитието и масовостта на протеста. Никъде не съм споменавал обаче, че става дума за фалшифициране на информация или че bTV манипулира зрителите си.

Бих искал да изкажа своето съжаление, ако думите ми са били възприети като съмнение в професионализма на работещите в bTV, който аз безспорно ценя.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!